• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۵۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

هیچ کشور دیگری نمی‌تواند درباره ایران و آذربایجان تصمیم‌سازی کند

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تصمیم‌گیران اصلی در این منطقه، دو کشور دوست و برادر یعنی ایران و جمهوری آذربایجان هستند، تصریح کرد: هیچ کشور دیگری نمی‌تواند در خصوص نوع تعاملات ما تصمیم‌سازی کند.

هیچ کشور دیگری نمی‌تواند درباره ایران و آذربایجان تصمیم‌سازی کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرزانه صادق، فرزانه صادق در پایان نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان، با اشاره به نتایج مثبت این نشست و دیدارهای مستمر دو کشور، از چشم‌انداز روشن در توسعه روابط دوجانبه به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل، ترانزیت و زیرساخت‌ها خبر داد.

صادق با بیان اینکه پس از وقفه‌ای سه‌ساله، شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان سال گذشته برگزار شد، گفت: از آن زمان تاکنون، این ششمین دیدار میان رؤسای کمیسیون‌های مشترک دو کشور است که نشان‌دهنده اراده جدی طرفین برای توسعه همکاری‌هاست.

وی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور کشورمان به جمهوری آذربایجان، افزود: پس از سفر موفق دکتر پزشکیان، بسیاری از مسائل دوجانبه از جمله موانع بانکی که سال‌ها مانع همکاری‌های اقتصادی بود، به سرعت حل و فصل شد. همچنین پروازهای مستقیم میان باکو با تبریز و تهران برقرار و افزایش یافت.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه همکاری‌های حمل‌ونقلی در دو محور اصلی در حال پیگیری است، گفت: هم در حوزه فرایندهای ترانزیتی و گمرکی و هم در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، پروژه‌های مهمی میان ایران و آذربایجان در حال اجراست.

صادق با اشاره به مشکلات رانندگان و کامیون‌داران در مرزهای مشترک، اظهار کرد: این موضوع در دستور کار مذاکرات قرار گرفت و مقرر شد کارگروه ویژه‌ای با حضور نمایندگان ایران، آذربایجان و روسیه تشکیل شود تا در نشست سه‌جانبه که ظرف یک ماه آینده برگزار خواهد شد، راه‌حل‌های عملیاتی برای رفع این مشکلات ارائه شود.

وی درباره زیرساخت‌های در دست اجرا گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مشترک، احداث پل مرزی بین مناطق کلاله و آغبند است که ساخت این پل از سوی آذربایجان آغاز شده و طبق گزارش‌ها، پیشرفت خوبی دارد و با تکمیل آن، اتصال ترانزیتی جاده‌ای میان دو کشور برقرار خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا نوروز امسال به بهره‌برداری برسد.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به پروژه راه‌سازی جاده کلاله تا جلفا به طول بیش از ۱۰۷ کیلومتر اشاره کرد و افزود: این مسیر بسیار استراتژیک با توجه به تأکید رئیس‌جمهور، با جدیت در حال پیگیری است و با وجود توپوگرافی سخت و وجود تونل‌های متعدد، تلاش می‌کنیم این مسیر تا یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: این مسیر، بخشی از کریدور شرق به غرب محسوب می‌شود که مکمل کریدور شمال به جنوب خواهد بود و نقشی مهم در اتصال آذربایجان به سایر کشورها ایفا خواهد کرد.

صادق در ادامه به پروژه پایانه ریلی آستارا اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات این پایانه در ماه‌های اخیر حل شده و امیدواریم ظرف شش ماه آینده، این پایانه نیز به بهره‌برداری کامل برسد.

وی همچنین به سایر حوزه‌های همکاری از جمله انرژی، برق، سواپ گاز و نیروگاه‌های مشترک اشاره کرد و گفت: نشست‌های تخصصی در این حوزه‌ها در جریان است و معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، آقای شاهین مصطفی‌یف، امشب دیداری با وزیر نیرو خواهد داشت تا توافقات در این زمینه‌ها نهایی شود.

وزیر راه و شهرسازی در پایان با اشاره به آینده روابط ایران و آذربایجان تاکید کرد: تصمیم‌گیران اصلی در این منطقه، دو کشور دوست و برادر یعنی ایران و آذربایجان هستند که اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی عمیقی دارند و هیچ کشور دیگری نمی‌تواند در خصوص نوع تعاملات ما تصمیم‌سازی کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مسیری که طی شده، افق بسیار روشنی در روابط دوجانبه قابل تصور است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خیرین، تکیه‌گاه دختران معلول ذهنی در مرکز فردوس شهرکرد
تحقق رشد ۸ درصدی دشوار، اما ممکن است
قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز و آزادسازی ۱۸ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی ارومیه
تامین آب فاز ۵ شهر بندر امام خمینی با اجرای عملیات توسعه شبکه
کهگیلویه و بویراحمد میزبان جشنواره بازی‌های بومی محلی
به یاد دانش آموزان شهید
درخشش هنرمند خوشابی در جشنواره بین‌ المللی همام
فروش ۶۵۸ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
آغاز پایلوت رصد هوشمند تراکتور‌ها در ارومیه؛ گامی بزرگ به سوی کشاورزی دیجیتال
شاهد بدترین وضعیت بارندگی در تهران هستیم
مشارکت بیش از یک هزار ۲۰۰ دانش‌آموز  در طرح مهرآموز
مجروح شدن یک دانش آموز خمامی با چاقوی همکلاسی
باران، همچنان نایاب در مازندران
۱۸ آبان ماه روز ملی کیفیت
دستگیری پزشک قلابی هنگام جراحی روی بیمار
کشف البسه قاچاق میلیاردی در زنجان
خشکسالی سابقه دار اتفاقی نیست
پیشنهاد ثبت روز بافق در تقویم
آغاز شناسایی استعداد‌های ورزشی در کردستان
پدر کودک‌آزار در اشنویه بازداشت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)