• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۰۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۸
اقتصادی » آب و انرژی

تمرکز بر مزیت‌های منطقه‌ای، راهکار توسعه صنایع پایین‌دستی

مدیر توسعه صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر لزوم هدایت سرمایه‌گذاری‌ها بر پایه مزیت‌های محلی، نبود برنامه‌ریزی جامع، فقدان پنجره واحد اطلاعاتی، و محروم بودن صنعت از منابع مالی موجود را از چالش‌های اصلی این حوزه دانست.

توسعه پایدار صنایع پایین‌دستی با تمرکز بر مزیت‌های محلی و اصلاح نظام تصمیم‌گیری***

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از شانا، محمد متقی مدیر توسعه صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اهمیت تمرکز بر مزیت‌های جغرافیایی و منطقه‌ای در سرمایه‌گذاری‌ها، خواستار نگاه جامع و منسجم به توسعه این بخش شد. محمد متقی با اشاره به چندبعدی و پیچیده بودن مسیر توسعه صنایع پایین‌دستی، گفت: برخلاف بخش بالادستی که چهار عامل خوراک، منابع مالی، فناوری و بازار در آن تأثیرگذارند، در صنایع پایین‌دستی عواملی، چون تأمین مواد اولیه، سیاست‌گذاری وزارت صمت، زیرساخت‌های انرژی و منابع انسانی نقش مهم‌تری دارند.

وی با بیان اینکه در برخی مناطق کشور چالش کمبود آب و در برخی دیگر نبود بازار مصرف یا زیرساخت مانع سرمایه‌گذاری است، تأکید کرد: هدایت سرمایه‌ها بر اساس مزیت‌های محلی می‌تواند توسعه‌ای پایدارتر و کارآمدتر را رقم بزند. متأسفانه در حال حاضر، تصمیم‌گیری‌ها عمدتاً تحت‌تأثیر شرایط فردی سرمایه‌گذاران است و رویکرد یکپارچه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

متقی، صنایع پایین‌دستی را از نظر اشتغال‌زایی بسیار ارزشمند دانست و افزود: این صنایع می‌توانند فرصت‌های فراوانی برای نیرو‌های نیمه‌ماهر و تکنسین‌ها ایجاد کنند. طراحی دوره‌های آموزشی و مهارتی متناسب با نیاز واقعی صنعت از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند هم بیکاری را کاهش دهد و هم نیاز به نیروی انسانی متخصص را پاسخ دهد.

وی یکی از موانع اصلی در توسعه صنایع پایین‌دستی را نبود سیستم اطلاعاتی یکپارچه دانست و گفت: سرمایه‌گذار باید بتواند اطلاعات مربوط به زمین، انرژی، زیرساخت‌ها و بازار را از یک مرجع واحد دریافت کند. شهرک‌های صنعتی بهترین محل برای این سامانه هستند، اما هنوز چنین سامانه‌ای در عمل فعال نشده است.
مدیر توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی با اشاره به تلاش‌های این شرکت برای شفاف‌سازی اطلاعات پروژه‌ها، گفت: تا زمانی که اطلاعات دستگاه‌های مختلف در یک سیستم ملی تجمیع نشود، پراکندگی و سردرگمی در مسیر توسعه باقی خواهد ماند.

متقی همچنین با اشاره به تجربه موفق پارک‌های شیمیایی در کشور‌های مختلف، گفت: این پارک‌ها نمونه‌ای موفق از مشارکت دولت و بخش خصوصی هستند. در ایران نیز در فاز دوم توسعه ماهشهر، بخش قابل توجهی از زمین‌ها به صنایع پایین‌دستی اختصاص یافته تا زنجیره تولید تکمیل شود. سیاست ما آن است که توسعه واحد‌های پایین‌دستی و بالادستی به‌صورت هم‌زمان و متوازن انجام شود.

وی با تأکید بر ضرورت ورود به حوزه‌هایی مانند بیوپلیمرها، پتروشیمی‌های سبز و بازیافت شیمیایی، اظهار کرد: در حالی‌که صنایع جهانی به سمت فناوری‌های نوین حرکت کرده‌اند، ما هنوز به فناوری‌های قدیمی وابسته‌ایم و این عقب‌ماندگی نیاز به جبران فوری دارد.
متقی بر نقش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در آینده‌نگری صنعتی تأکید کرد و گفت: باید پروژه‌های صنعتی بر اساس نیاز‌های آینده تعریف شوند و همکاری ساختاریافته‌ای میان دانشگاه و صنعت برقرار شود.

وی در پایان با اشاره به عدم دسترسی صنعت به منابع صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اگرچه طبق قانون، بخشی از درآمد حاصل از تعرفه صادرات محصولات پتروشیمی به این صندوق اختصاص می‌یابد، اما صنایع پایین‌دستی به این منابع دسترسی ندارند. اگر این منابع صرف پروژه‌های فناورانه و توسعه زنجیره ارزش می‌شد، امروز شاهد اشتغال گسترده‌تر و کاهش خام‌فروشی بودیم.
متقی تصریح کرد: مشکل اصلی ما نبود نقشه راه نیست، بلکه نبود سند توسعه صنعتی الزام‌آور است. بدون چنین سندی، تصمیم‌گیری‌های مقطعی و نوسان قیمت خوراک و انرژی می‌تواند به‌راحتی مسیر توسعه را مختل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)