• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۲۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

حرکت بورس کالا به سمت تأمین مالی تولید

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره اینکه حرکت بورس کالا به سمت تأمین مالی تولید است، گفت: ارزش بازار مالی بورس کالا به بیش از ۸۴۵ همت رسیده است.

۲۰ تن طلا در خزانه بورس کالاست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جهرمی در آیین رونمایی از گواهی سپرده کالایی مس کاتد، قیر، گندله سنگ آهن، میلگرد، شمش روی و وانت کرمان خودرو افزود: ما در بورس کالا وظیفه داریم متناسب با نیاز سرمایه‌گذاران، ابزار‌های متنوعی طراحی کنیم تا پاسخگوی همه سلیقه‌ها باشیم. یکی از این نیازها، بازار طلا بود که امروز ارزش طلای موجود در خزانه بیش از ۳ همت است.

مدیر عامل بورس کالای ایران با اشاره به روند رشد بازار طلا ادامه داد: روز نخست راه‌اندازی بازار طلا تنها دو کیلوگرم معامله شد، اما امروز بیش از ۵ همت سرمایه وارد این بازار می‌شود. هر بازاری مانند فرزندی است که باید گام‌به‌گام رشد کند تا به بلوغ برسد و خوشبختانه بازار طلا اکنون در مرحله‌ای است که می‌توان از آن برای طرح‌های جدید استفاده کرد.

جهرمی تصریح کرد: اگر در آغاز راه به موضوعاتی مانند توثیق طلا یا مولدسازی دارایی‌های طلا فکر نمی‌کردیم، امروز به مرحله‌ای رسیده‌ایم که این مباحث را به‌طور جدی دنبال می‌کنیم. به‌ویژه اینکه وزیر اقتصاد نیز تأکید دارند طلای خزانه در مسیر تأمین مالی طرح‌های تولیدی به‌کار گرفته شود.

مدیرعامل بورس کالا درباره رشد تقاضا در بازار طلا پس از تحولات اخیر منطقه گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه، بیش از ۵۰ همت نقدینگی وارد بازار طلا شد. ما هیچ‌گونه دخالتی در قیمت‌ها نداشتیم؛ در روز‌هایی بازار ۱۰ درصد رشد داشت و در برخی روز‌ها ۱۰ درصد افت کرد. مهم این است که اگر این پول‌ها جذب بازار شفاف بورس کالا نمی‌شد، مشخص نبود به کدام بازار غیرمولد می‌رفت.

او با اشاره به برنامه‌های آتی بورس کالا افزود: برنامه‌های بورس کالا در آینده؛ راه‌اندازی اوراق سلف استاندارد ارزی برای تأمین مالی تولیدکنندگان صادرات‌محور، انتشار اوراق سلف استاندارد محصولات معدنی مبتنی بر گواهی سپرده کالایی برای تأمین سرمایه در گردش معادن و جذب سرمایه‌های خرد، امکان تحویل شمش‌های ۱۰ گرمی طلا برای سرمایه‌گذاران حقیقی و نیز طراحی ابزار‌های جدیدی مانند اوراق خرید دین برای تأمین مالی کوتاه‌مدت بنگاه‌ها از جمله این برنامه‌هاست.

جهرمی تأکید کرد: بخش معدن ظرفیت سودآوری بالایی دارد و اگر تأمین مالی آن از طریق سرمایه‌های خرد مردم انجام شود، می‌تواند به انقلابی در توسعه صنایع کشور منجر شود. وقتی مردم تمایل به سرمایه‌گذاری دارند و معدن آماده فعالیت است، این فرایند‌ها کاملاً قابلیت اجرا دارند.

او همچنین از کاهش التهابات بازار‌های موازی مانند سکه خبر داد و گفت: در هفته‌های اخیر با ورود آسان‌تر نقدینگی به بازار طلا در بورس کالا، تقاضای بازار‌های غیررسمی کاهش یافته است.

مدیرعامل بورس کالا افزود: در آینده نزدیک، ابزارهایی، چون فروش مترمسکن و اوراق سلف ساختمانی نیز با اخذ مجوز‌های لازم وارد مرحله بهره‌برداری خواهند شد. پیش‌بینی می‌شود این ابزار‌ها تا یک ماه آینده در دسترس سرمایه‌گذاران قرار گیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور دوچرخه سوار تبریزی در مسابقات کاپ آزاد آسیایی مالزی
تبیین سیاست های اقتصادی دولت نیازمند همراهی دانشگاه هاست
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
احیای قنات مصرآباد خدابنده با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد ریالی
آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در ورزش دارد
تخصیص ۱۲۷ هکتار زمین برای طرح های تجدیدپذیر در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ دی ۱۴۰۴
دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در کرمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
اوقات شرعی اهواز، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴ به افق قم
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار خاش–زاهدان با واگن باری
دلایل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)