• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۷۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
مرکزی » علمی و فرهنگی
دانستنی (۸)؛

کاهش ۳۵ درصدی ضخامت لایه داخلی شریان کاروتید با نوشیدن آب انار

ضخامت لایه داخلی شریان کاروتید با نوشیدن یک فنجان آب انار به مدت یک سال، تا ۳۵ درصد کاهش یافته و گرفتگی عروق نیز بهبود می‌یابد.

کاهش ۳۵ درصدی لایه داخلی شریان کاروتید با آب انار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ به نقل از ایندیپندنت، پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد نوشیدن روزانه تنها یک فنجان آب انار به مدت یک سال می‌تواند ضخامت لایه داخلی شریان کاروتید (شاخص سی‌آی‌ام‌تی/ CIMT) را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.

این اثر به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌های فراوان در انار است که با التهاب مقابله می‌کنند، جریان خون را بهبود می‌بخشند و به تقویت دیواره سرخرگ‌ها کمک می‌کنند.

شریان کاروتید همان سرخرگی است که در دو طرف گردن قرار دارد و خون را از قلب به مغز می‌رساند. دیواره این سرخرگ سه لایه دارد که دو لایه درونی آن در سلامت رگ نقش مهمی ایفا می‌کنند و افزایش ضخامت این دو لایه یکی از نخستین نشانه‌های تصلب شرایین (آترواسکلروز) است؛ یعنی همان فرایند تدریجی سفت و باریک شدن رگ‌ها بر اثر تجمع چربی و التهاب که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی مانند سکته قلبی یا مغزی همراه است. 

شاخص سی‌آی‌ام‌تی (CIMT) روشی بی‌ضرر و غیرتهاجمی برای سنجش ضخامت لایه‌های درونی شریان کاروتید است. کاهش سی‌آی‌ام‌تی که در این پژوهش مشاهده شد، نشان‌دهنده کند یا حتی معکوس شدن روند تشکیل پلاک‌های شریانی است.

به گزارش تایمز هند، نقش مصرف دانه کامل انار در این زمینه همچنان در حال بررسی است، اما شواهد موجود نشان می‌دهد ترکیب آب و دانه داخل انار می‌تواند در حفظ سلامت قلب و رگ‌ها تاثیر چشمگیری داشته باشد. مهم‌ترین بخش این پژوهش هم استفاده از دانه‌های کامل انار بود.

برخلاف بیشتر آب‌انار‌های تجاری که بخش فیبری دانه ندارند، این تحقیق روی آب یا عصاره حاصل از میوه کامل انار انجام شد.

دانه‌های انار سرشار از پلی‌فنول‌ها هستند. به‌ویژه ترکیباتی به نام پونیکالاژین و اسید الاجیک دارند که پژوهش‌های بسیاری خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آنها را تایید کرده‌اند.

این ترکیبات احتمالا در مهار استرس اکسیداتیو در دیواره شریان‌ها، حفظ عملکرد سالم لایه درونی رگ‌ها و کند کردن روند تشکیل پلاک‌های شریانی نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

پلاک شریانی از کلسترول، رسوبات چربی، کلسیم و مواد زاید سلولی تشکیل می‌شود. این رسوبات به‌تدریج سخت و متراکم و باعث می‌شوند رگ‌ها تنگ شوند و جریان خون کاهش یابد. با افزایش میزان پلاک‌ها، لایه داخلی میانی دیواره شریان‌ها ضخیم‌تر می‌شود. 

ضخامت این لایه با روش سونوگرافی سی‌آی‌ام‌تی قابل‌اندازه‌گیری است و افزایش ضخامت آن یکی از شاخص‌های اولیه و شناخته‌شده برای ارزیابی خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی به‌شمار می‌رود.

کاهش ۳۵ درصدی سی‌آی‌ام‌تی یافته‌ای چشمگیر است و نشان می‌دهد که مصرف منظم برخی مواد مغذی طبیعی و کامل در رژیم غذایی می‌تواند در بهبود و کنترل بلندمدت بیماری‌های قلبی‌عروقی نقش موثری داشته باشد.

محققان اثر آب دانه کامل انار را به مایع لوله بازکن در بدن انسان تشبیه کرده‌اند که استعاره‌ای برای نشان دادن توان بالقوه این میوه در کمک به فرایند طبیعی بدن برای حل رسوبات شریانی است. هرچند این تشبیه دقیق نیست، به نقش سم‌زدایی و پاک‌کنندگی احتمالی انار در دستگاه گردش خون اشاره دارد.

نوشیدن روزانه آب انار حاوی دانه‌ها می‌تواند برای افرادی که نگران کلسترول بالا، پلاک‌های شریانی یا سلامت عمومی قلب و عروقشان‌اند، راهکاری کمکی باشد. البته چنین تغییرات تغذیه‌ای باید در چارچوب یک سبک زندگی جامع و سالم برای قلب شامل ورزش منظم، تغذیه متعادل و پایش پزشکی انجام شود.

برای بهره‌مندی از بیشترین فواید آب انار برای سلامت، باید آب انار را به‌صورت تازه و خانگی از کل میوه، شامل دانه‌ها، تهیه کرد. گرفتن آب بخش گوشتی و قرمز دانه‌ها همراه با مقدار کمی آب یا آبلیمو به حفظ فیبر و فیتونوترینت‌های دانه‌ها کمک می‌کند. در حالی که آب‌انار‌های صنعتی صاف‌شده و شیرین‌شده معمولا این آثار مفید را ندارند.

متخصصان تغذیه و پزشکان می‌توانند مصرف منظم آب انار کامل (همراه با دانه) را به افرادی که در معرض خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی قرار دارند، به‌ویژه کسانی که شاخص سی‌آی‌ام‌تی بالاتری یا سابقه خانوادگی تشکیل پلاک شریانی دارند، به‌عنوان اقدامی پیشگیرانه توصیه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)