• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۸۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
همدان » اجتماعی
وزیر امور خارجه:

«نه شرقی نه غربی» به معنای اتکاء به خداوند باری تعالی است

وزیر امور خارجه گفت: «نه شرقی نه غربی» به معنای اتکاء به خداوند باری تعالی است اما هر جا که منافع ملی ما با عزت و احترام ایجاب کند، هستیم و رابطه خواهیم داشت.

«نه شرقی نه غربی» به معنا اتکا به خداوند باریتعالی ست

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، سید عباس عراقچی در سفر به همدان و در نشست «نقشه راه سیاست خارجی پساجنگ» که به همت بسیج دانشجویی و با همکاری انجمن اسلامی و جامعه اسلامی در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، تأکید کرد: نگرانی از ضربه نخوردن از شرق و غرب دغدغه درستی است که در این زمینه شعار ما «نه شرقی نه غربی» بوده است، این به معنای رابطه نداشتن با شرق و غرب نیست بلکه به معنای  اتکاء نداشتن به آنان است.

او با بیان اینکه ما به شرق اتکاء نمی‌کنیم بلکه به مردم و خدا اتکاء و اعتماد می‌کنیم، افزود: البته در ارتباط با شرق ما منافع کشورمان را دنبال می‌کنیم و در مورد غرب هم هر چند رفتار آنها خلاف آن را ثابت کرده، اما ما فرصت را از دست نمی‌دهیم.

وزیر امورخارجه با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن و روایتی از حضرت علی(ع)، علم سرآمد قدرت است، تصریح کرد: مسیر ما پایبندی در تحقق اهداف ملی با اتکا به توانمندی‌های خودمان است و هرچقدر خود را در زمینه دفاعی اقتصادی علمی و سایر حوزه‌ها تقویت کنیم در عرصه‌های بین المللی سربلندتر هستیم.

عراقچی افزود: اگر به علم دست پیدا کرد می‌توان قدرت را به دست آورد و به دشمن غلبه کرد بنابراین رمز قدرت علم است و ما این را در جنگ ۱۲ روزه به نمایش گذاشتیم.

«نه شرقی نه غربی» به معنای اتکاء به خداوند باری تعالی است

او تأکید کرد: توانمندی علمی دانشمندان موجب حفظ کشور شد و این توانمندی خود را در صنعت دفاعی کشور خود را نشان داد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: ادوات نظامی دفاعی وارداتی در جنگ ۱۲ روزه آنقدر تاثیرگذار نبود، اما تسلیحات داخلی که خودمان ساخته بودیم بسیار اثرگذار بود.

عباس عراقچی در ادامه با گرامیداشت یاد شهیدان دفاع مقدس، شهدای جنگ اخیر و دانشمندان هسته‌ای کشور تأکید کرد: جنگ ۱۲ روزه، جنگ فناوری‌ها بود و توانمندی‌های علمی و دفاعی جمهوری اسلامی در آن آشکار شد، موشک‌های ایرانی برای نخستین بار در یک جنگ واقعی به‌کار گرفته شدند و با دقت زیاد به اهداف اصابت کردند.

او  با بیان اینکه نقاط ضعف آن دوران برطرف شده و امروز در موقعیتی بسیار بهتر از قبل از جنگ هستیم، تصریح کرد: در نظام بین‌الملل کنونی که هنوز قانون جنگل بر آن حاکم است، کشور‌ها باید در همه عرصه‌ها قوی باشند؛ از نیرو‌های مسلح و اقتصاد تا فرهنگ و انسجام ملی.

عراقچی به پرسش‌های نمایندگان تشکل‌های دانشجویی پاسخ داد و از «روحیه مسئولیت‌پذیری، دغدغه‌مندی و صراحت دانشجویان» قدردانی کرد.

او در پاسخ به پرسش‌هایی درباره سیاست خارجی و موضوع مذاکره گفت: مذاکره از ابزار‌های اساسی برای تأمین منافع و امنیت ملی است. برای دستیابی به اهداف، دو راه وجود دارد؛ جنگ یا مذاکره. مذاکره کم‌هزینه‌تر است، اما اگر مذاکره به معنای تسلیم باشد، ارزشی ندارد.

«نه شرقی نه غربی» به معنای اتکاء به خداوند باری تعالی است

وزیر امور خارجه تأکید کرد: جمهوری اسلامی از جنگیدن نمی‌ترسد و بهترین راه جلوگیری از جنگ، «آماده بودن برای جنگ» است.

عراقچی با اشاره به تجربه‌های گذشته افزود: هیچ تجربه مثبتی از مذاکره با آمریکا نداریم. با حسن نیت مذاکره کردیم، توافق برجام با تصویب نهاد‌های قانونی کشور اجرایی شد، اما آمریکا بدون دلیل از آن خارج شد و تحریم‌ها را بازگرداند.

او گفت: ما هیچ‌گاه پرچم مذاکره و دیپلماسی را زمین نگذاشتیم، اما مذاکره با دیکته‌پذیری تفاوت دارد، آماده گفت‌و‌گو هستیم، اما نه از موضع ضعف یا دستورپذیری.

وزیر امور خارجه در توضیح درباره برجام و سازوکار «اسنپ‌بک» (بازگشت تحریم‌ها) تصریح کرد: ضمانت اجرای برجام، خود ما بودیم، تمام زیرساخت‌های هسته‌ای حفظ شد و به همین دلیل توانستیم غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصد را در کوتاه‌ترین زمان احیا کنیم، در مقابل، طرف مقابل نیز امکان بازگشت به تحریم‌ها را برای خود حفظ کرده بود.

او با تأکید بر اینکه «نباید در داخل کشور دچار دو قطبی‌سازی شویم» افزود: دشمنان در تلاش هستند انسجام ملی را هدف بگیرند، در جنگ اخیر، اتحاد میدان و دیپلماسی موجب پیروزی ایران شد و امروز نیز این همکاری تداوم دارد.

عراقچی سیاست جمهوری اسلامی را «توسعه روابط همسایگی و همکاری منطقه‌ای» دانست و گفت: روابط ما با کشور‌های منطقه در مسیر تقویت است و تحولات اخیر نشان داد تهدید اصلی منطقه، رژیم صهیونیستی است نه ایران، جمهوری اسلامی امروز به عنوان کشور قابل اعتماد و شریک امن در منطقه شناخته می‌شود.

«نه شرقی نه غربی» به معنای اتکاء به خداوند باری تعالی است

او درباره پیمان‌های جدید منطقه‌ای نیز تأکید کرد: سیاست ایران، حرکت به سمت اتحاد و همکاری‌های امنیتی و نظامی در منطقه است و این روند به‌تدریج در حال شکل‌گیری است.

در بخش دیگری از نشست، وزیر امور خارجه درباره اشتغال فارغ‌التحصیلان علوم سیاسی گفت: ورود به وزارت امور خارجه تنها از مسیر آزمون استخدامی سراسری امکان‌پذیر است و در سال‌های اخیر، تعداد بانوان پذیرفته‌شده در این آزمون‌ها از آقایان بیشتر بوده است، دانش‌آموختگان دانشگاهی می‌توانند در این مسیر شرکت کنند.

عراقچی همچنین درباره پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در ترکیه گفت: موضوع در دستور کار وزارت امور خارجه است و در گفت‌و‌گو با مقامات ترکیه به‌طور مستمر پیگیری می‌شود.

او در پایان با اشاره به مباحث مرتبط با معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تصریح کرد: بحث درباره ماندن یا نماندن ایران در معاهده NPT در سطوح عالی کشور در حال بررسی است، تصمیم فعلی، ادامه عضویت متعهدانه است، فتوا و موضع رهبر معظم انقلاب درباره حرمت سلاح هسته‌ای همچنان پابرجاست و این فتوا قابل تغییر و نادیده گرفتن نیست.

نشست وزیر امور خارجه با استادان و دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا همدان با حضور استاندار همدان، رئیس دانشگاه و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)