• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۲۸۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
مرکزی » اجتماعی
خسارت ۱۷.۲ میلیارد دلاری؛

اراک، هفتمین کلانشهر آلوده کشور

با افزایش حجم سالانه ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون به ۳۵۱ میکروگرم در مترمکعب، اراک هفتمین کلانشهر آلوده کشور شد.

اراک، هفتمین کلانشهر آلوده کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برآورد‌های انجام‌شده نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۳ حدود ۵۸ هزار و ۹۷۵ مورد مرگ در کشور منتسب به مواجهه با ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده که معادل ۱۶۱ مرگ در روز و حدود ۷ مرگ در هر ساعت است.

دکتر علیرضا رئیسی در تشریح نتایج تازه‌ترین گزارش ملی آلودگی هوا، افزود: وزارت بهداشت همه‌ساله با هدف اجرای ماده ۲۲ آیین‌نامه فنی موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک، تخمین هزینه‌های مستقیم آلودگی هوا در خصوص بیماری‌ها و مرگ‌ومیر‌های منتسب به آن را به تفکیک آلاینده‌های معیار و شهر‌های دارای اولویت کشور منتشر می‌کند.

او گفت: مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت، هر ساله این گزارش را تدوین می‌کند و گزارش امسال وجه تمایز‌هایی نسبت به سال‌های قبل دارد. این تفاوت‌ها شامل ارزیابی وضعیت ایستگاه‌های پایش کیفیت هوا در سراسر کشور، تحلیل داده‌های شش آلاینده اصلی هوا (PM ۲.۵، PM ۱۰، O₃، CO، NO₂ و SO₂)، محاسبه غلظت‌های وزن‌دهی‌شده با جمعیت، برآورد درصد جمعیت در معرض سطوح مختلف آلودگی و مدلسازی غلظت در مناطق فاقد ایستگاه پایش است.

روز‌های آلوده در کلانشهر‌ها

معاون وزیر بهداشت گفت: بر اساس این گزارش، میانگین روزانه غلظت ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون در کلانشهر‌های کشور به مراتب بالاتر از حد مجاز سازمان جهانی بهداشت است.

دکتر رییسی افزود: سال گذشته کلانشهر‌های تهران، اصفهان، کرج، مشهد، اهواز، تبریز، اراک، کرمانشاه، قم و یزد به ترتیب در ۳۵۰، ۳۴۸، ۳۴۵، ۳۳۵، ۳۶۲، ۱۸۹، ۳۵۱، ۱۹۳، ۲۶۸ و ۱۶۳ روز از سال، غلظتی بالاتر از مقدار رهنمود ۲۴ ساعته سازمان جهانی بهداشت یعنی ۱۵ میکروگرم در مترمکعب را تجربه کرده‌اند. در مقایسه با استاندارد ملی ۲۴ ساعته نیز این شهر‌ها به ترتیب در ۱۲۳ تا ۲۰۰ روز از سال از حد مجاز فراتر بوده‌اند.

بیشترین و کمترین غلظت ذرات معلق

او با بیان اینکه کمترین غلظت میانگین سالانه ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون در ایستگاه‌های اسفراین، شاهرود، سنندج (پارک دیدگاه) و رشت با مقادیری بین ۶ تا ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب ثبت شده است، گفت: این میزان غلظت، پایین‌تر از استاندارد ملی (۱۲ µg/m³) بوده، اما همچنان بالاتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت (۵ µg/m³) است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابراز داشت: بیشترین غلظت‌ها نیز در شهر‌های رامهرمز (۵۴)، بهبهان (۵۲)، هندیجان (۵۲)، اهواز-حفاری (۴۷)، قرچک (۴۸)، باقرشهر (۴۶)، منطقه ۱۹ تهران و شهرری (۴۵) که ۴ تا ۹ برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت است.

به گفته رئیسی، میانگین غلظت سالانه ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون در شهر‌های مرکز استان کشور بین ۹ تا ۴۲ متغیر است، شهر اهواز با میانگین ۴۲ (حدود ۸ برابر رهنمود WHO و ۳.۵ برابر استاندارد ملی)، آلوده‌ترین شهر کشور بوده و پس از آن اصفهان (۳۴)، تهران (۳۲.۹)، اراک (۳۲)، کرج (۳۱) و مشهد (۲۹) در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، سنندج (۹) و رشت (۱۱)، پاک‌ترین مراکز استان در سال ۱۴۰۳ گزارش شده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در شهر‌های تهران، قم، تبریز، همدان، ارومیه، رشت و سنندج میانگین غلظت ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل آن، افزایش یافته است.

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۰۰ درصد جمعیت شهری کشور در معرض غلظتی بالاتر از حدود رهنمود سازمان جهانی بهداشت قرار دارند، گفت: ۹۶ درصد جمعیت شهری با غلظتی بیش از استاندارد ملی، ۶۳ درصد با غلظت بیش از ۲۵، ۵۰ درصد با غلظت بیش از ۳۰ و ۱۰ درصد نیز با غلظتی بیش از ۳۵ مواجه‌اند.

او افزود: سال گذشته حدود ۵۸ هزار و ۹۷۵ مورد مرگ در افراد بالای ۳۰ سال منتسب به مواجهه با ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) و از این میان، ۲۳ درصد ناشی از بیماری ایسکمیک قلبی، ۲۱ درصد سرطان ریه، ۱۷ درصد انسداد مزمن ریوی، ۱۵ درصد سکته مغزی و ۱۳ درصد مربوط به عفونت دستگاه تنفسی تحتانی بوده است.

خسارات اقتصادی ناشی از آلودگی هوا

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه خسارات اقتصادی ناشی از مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۳ را حدود ۱۷.۲ میلیارد دلار برآورد شده است، ابراز داشت: این خسارات معادل ۴۷ میلیون دلار در روز یا حدود یک هزار و ۳۹۴ همت با احتساب نرخ ارز نیمایی از مرکز مبادله ارز و طلا است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)