• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۲۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۱
قزوین » سیاسی

توسعه بدون آینده‌نگری «زیانکارترین عمل» است

رئیس جمهور در قزوین: توسعه بدون آینده‌نگری «زیانکارترین عمل» است/ مدیر موفق کسی است که بحران را پیش‌بینی کند .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، رئیس جمهور در نشست توسعه و برنامه‌ریزی استان قزوین، با تأکید بر ضرورت نگاه بلندمدت در برنامه‌ریزی‌ها، هرگونه توسعه‌ای که متناسب با منابع نباشد را مصداق «زیانکارترین اعمال» دانست و مدیران را به آینده‌نگری در مواجهه با بحران‌هایی چون کم‌آبی فراخواند.
او همچنین با نقد ادبیات اداری رایج، تصریح کرد که در نظام خدمت‌رسانی، مفهومی به نام «ارباب رجوع» وجود ندارد و مدیران «خدمتگزار مردم» هستند.
رئیس جمهور در این نشست، پس از انتقاد از تمرکز صرف بر افتتاح‌های ظاهری، گفت: «اینکه دلمان خوش است که کشاورزی، صنعت و گردشگری را توسعه می‌دهیم، تا کجا؟ این تناسب کجاست؟»
 وی با استناد به آموزه‌های دینی، هشدار داد که توسعه‌ای که منابع نسل‌های بعدی را نادیده بگیرد، تلاشی گمراه کننده است.
 
 مدیریت بحران و تجربه دریاچه ارومیه
 
رئیس جمهور بحران کم‌آبی در منطقه خاورمیانه را یکی از مسائل محوری دانست و نقش مدیران را در این زمینه تعیین‌کننده خواند: «مدیر خوب کسی است که این بحران را ببیند و برایش درست تصمیم بگیرد و درست نقشه بکشد.»
 وی با یادآوری تجربه ناموفق دریاچه ارومیه، لزوم آموختن از گذشته را برای جلوگیری از تکرار اشتباهات هزینه‌بر و زمان‌بر، مورد تأکید قرار داد.
 
چالش دانشگاه‌ها و ضرورت کاربردی بودن تحقیقات
 
در حوزه آموزش عالی، رئیس جمهور نظام دانشگاهی کشور را نیازمند تحولی بنیادین دانست و اظهار داشت: «دانشگاه‌های ما در خوشبینانه‌ترین حالت در نسل ۲ علم قرار دارند؛ یعنی علم را منتقل می‌کنند و تحقیق می‌کنند، اما این تحقیقات آیا بر اساس نیاز جامعه است یا نه؟ ۹۰ تا ۹۵ درصد تحقیقاتی که ما انجام می‌دهیم، در طاقچه‌ها می‌ماند و استفاده نمی‌شود.»
 
 اصلاح فرهنگ خدمتگزاری؛ پذیرش مسئولیت و نقد «ارباب رجوع»
 
یکی از مهم‌ترین محورهای سخنان رئیس جمهور، اصلاح رفتار در ساختار اداری و تمرکز بر رضایت مردم بود.
وی با پذیرش کامل مسئولیت عملکرد مدیران، تأکید کرد: «اگر گیری وجود دارد مائیم، اگر مردم ناراضی‌اند مقصر ماییم. ما داریم حکومت می‌کنیم، شما دارید خدمت می‌دهید.»
 
وی ادبیات اداری را به چالش کشید و گفت: «ادبیاتی که داریم می‌گوییم «ارباب رجوع»، اشتباه است؛ مراجعه‌کننده ارباب نیست، من باید خدمتگزارش باشم، نه اینکه من ارباب او باشم و او را بازی دهم.»
 رئیس جمهور با اشاره به مثال‌های تجاری از خارج کشور و مقایسه آن با تجارب داخلی، تأکید کرد که احترام به تک‌تک مراجعین، حتی کسانی که قصد خرید ندارند، اصل اساسی جلب رضایت است.
 او همچنین مدیر موفق را کسی دانست که برای تمام موانع ممکن، راه‌حل جایگزین در اختیار داشته باشد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
جایگاه زن و ارتقای سرمایه اجتماعی
 
رئیس جمهور در ادامه به مسائل اجتماعی پرداخته و جایگاه زن و خانواده را در کاهش تخلفات اجتماعی مؤثر دانست.
او با اشاره به مسائل پیرامون حجاب و عفاف، اظهار داشت: «از نظر آماری و ارزیابی‌های علمی، دزدی، تخلف، رانت و رشوه در میان خواهران و خانم‌ها کمتر از آقایان است، در جاهایی که ما به آن‌ها شخصیت دادیم و جا دادیم.»
 
وی افزود: «اگر زنانمان را به آن‌ها شخصیت بدهیم، مترسک نمی‌شوند، خودنما نمی‌شوند، کاری نمی‌کنند که جامعه را تخریب کنند.»
رئیس جمهور تأکید کرد که نباید با رفتارهای نادرست، مجموعه زنان کشور زیر سؤال برود و باید به محتوای فکری افرادی که دچار انحراف می‌شوند، پرداخته شود.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل کارگروه تدوین شیوه‌نامه امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی
کشف ۴۰۰ قلم اشیاء تاریخی در سنندج
بسیج، یادآور روحیه‌ای استوار از ایمان، همدلی و خدمت صادقانه است
پایان مسابقات قهرمانی نوجوانان بیسبال در مشهد
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان
راه اندازی سامانه فرود اتوماتیک در فرودگاه آبادان
غبار روبی مزارش شهدا در جغتای
آزادکاران نوجوان تهران در راه بغداد
قطعنامه ضدایرانی آژانس بررسی شد
صدور مجوز جدید توسعه در غرب کارون در گرو رفع مشکلات زیست‌محیطی نفت
شب شعر فاطمی در برخوار
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته بسیج
برگزاری مسابقات جام قهرمانی شهدای اقتدار در البرز
صادرات بیش از صد تن گوجه فرنگیِ مُهر به کشورهای آسیایی
تجدید میثاق بسیجیان ساوجبلاغ با آرمان‌های انقلاب
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان
ایران جان مدرسه را رسانه ایی می کند؛ امضای تفاهم نامه همکاری شبکه آموزش با آموزش و پرورش
نبرد آلومینیوم، ملوان در جام حذفی
موفقیت فنی کم‌سابقه در صنعت گاز ایران
هشدار استاندار آذربایجان‌غربی نسبت به بحران پسماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)