• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
حجت الاسلام اژه‌ای:

قضات و کارکنان در پیشبرد امورات مردم تسریع داشته باشند

رئیس قوه قضائیه در چهل و هفتمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، امروز (چهارشنبه ۱۲ آذر) در سفری غیررسمی به همراه هیئت عالی قضایی وارد استان یزد شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، در سفر به استان یزد، در جمع کارکنان دستگاه قضایی این استان ضمن اشاره به اهمیت خدمت بی‌منت به نظام و مردم  گفت: باید از جایگاه حقوقی خود نهایت استفاده را در راستای خدمت به مردم و نظام ببریم. این جایگاهی که در اختیار ما است، به منزله یک توفیق برای خدمت است. اگر به مردم و نظام خدمت نکنیم، در پایان، خاسر خواهیم بود و خودمان را ملامت می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به اهمیت رویکرد صیانتی و طبیب‌گونه در مقوله حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه افزود: وظیفه اول و آخر حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، صیانت و حراست از فرد فرد کارکنان و مجموعه قضایی است.

وی  همچنین گفت: این موضوع در برخورد‌های داخل و خارج از قوه قضاییه و در مورد ضابطین و حفاظت و اطلاعات عدلیه صدق میکند بار‌ها تأکيد کرده‌ایم که وقتی گزارشی ناظر بر لغزش فردی ارسال می‌شود، در گام نخست، به سراغ فردِ لغزش‌کرده بروند و با تدابیر صیانتی و طبیب‌گونه، جلوی سقوط او را بگیرند؛ نباید اجازه داد فرد به لغزش خود ادامه دهد تا به پرتگاه بیفتد؛ نباید چتر اطلاعاتی بر روی او و خانواده‌اش گستراند تا لغزش دیگری از او یافت کرد؛ این موارد بعضاً خلاف شرع و خلاف قانون است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت تکریم ارباب رجوع، تصریح کرد: حُسن خلق با مردم آثار و برکات بسیار زیادی دارد. باید در هر شرایطی ارباب رجوع را تکریم کنیم. من تمامی مراحل و مراتب قضایی را سپری کرده‌ام و می‌دانم که در مواردی به‌ویژه در زمان رسیدگی به پرونده‌های سنگین، تکریم ارباب رجوع و رفتار محترمانه با همه اصحاب پرونده، قدری سخت و مشکل است، اما توجه کنید که «افضل الاعمال، احمزها» یعنی بافضیلت‌ترین کارها، سخت‌ترین آنهاست.

اژه ای در ادامه با اشاره به اهمیت تسریع در پیشبرد امور مردم بیان داشت: قضات و کارکنان قضایی تا آنجا که می‌توانند، در پیشبرد امورات قضایی و حقوقی مردم تسریع داشته باشند.

البته اِشراف دارم که گاهی تاخیر‌ها و اطاله‌هایی که صورت می‌گیرد ناشی از رفتار قضات نیست بلکه کارشناسی‌ها دیر می‌رسد و یا نیاز به ردیابی‌های مالی است و یا فردِ احضار شده، در موعد مقرر در مرجع قضایی حاضر نمی‌شود و قس‌علی هذا؛ همه این موارد را قبول دارم، اما با این حال تاکید دارم که قضات در پیشبرد امورات قضایی مردم، در ضمن اِعمال نهایت دقت، تسریع و تعجیل نیز داشته باشند؛ چنانچه موضوعی به کارشناسی ارجاع می‌شود، برای هیئت کارشناسی، زمان تعیین شود؛ چنانچه از دستگاهی استعلام صورت می‌گیرد برای آن دستگاه، زمان، مقرر شود. اینگونه نباشد که مرجع کارشناسی و مرجع استعلام هرگاه تمایل پیدا کردند پاسخ مرجع قضایی را بدهند. رعایت این نکات قطعاً در تسریع پیشبرد امورات قضایی مردم مؤثر است.

رئیس دستگاه قضا افزود: قضات در صدور قرار‌های بازداشت نیز نهایت دقت را داشته باشند؛ چنانچه به زندان رفتن متهمی ضروری نیست، قضات به‌گونه‌ای تدبیر و تمشیّت کنند که قرار دیگری غیر از قرار بازداشت برای آن متهم صادر شود. به هیچ وجه نگوییم یک شب زندان رفتن که ایرادی ندارد؛ گاهی یک شب زندان رفتن، زندگی خانوادگی یک فرد را دگرگون می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: قضات و مسئولان ذیربط قضایی، به اتقان آراء نیز توجه و التفات ویژه‌ای داشته باشند؛ چنانچه مرجعی به کرات، احکام خلاف بیّن شرع صادر می‌کند و یا آرای مرجعی به کرات در مراجع بالاتر نقض می‌شود، مسئولان ذی‌ربط قضایی بررسی‌ها و پیگیری‌های مطمئنی را در این رابطه به عمل آورند و ایراد کار را بیابند.

رئیس قوه قضائيه بیان داشت: قضات و مسئولان ذیربط قضایی در تبدیل احکام مجازات نیز بسیار دقت و مداقه کنند؛ گاهی مجازات یک سال حبس به یک میزان ناچیزی جریمه تبدیل می‌شود که اصلاً مورد استهزاء قرار می‌گیرد. گاهی احکام جایگزین حبسی صادر می‌شود که اساساً قابلیت اجرا ندارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، شاهرخیان معاون مالی، پشتیبانی و امور عمرانی قوه قضاییه به ارائه توضیحاتی در خصوص رفع مسائل معیشتی قضات و کارکنان دستگاه قضایی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین طهماسبی رئیس کل دادگستری استان یزد نیز، در سخنانی به بیان دستاورد‌ها و نیازمندی‌های مجموعه قضایی این استان پرداخت.

 در این مراسم، نمایندگان قضات، کارکنان اداری، شورا‌های حل اختلاف و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه در استان یزد، به طرح مطالب و دیدگاه های خود در حوزه‌های گوناگون پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«سبا»، ترویج مصرف بهینه انرژی
فرد مدعی نفوذ در دستگاه قضایی در دادگستری ازنا دستگیر شد
بازدید میدانی مقامات قضائی و امنیتی از ایست و بازرسی فهرج
قطع برق برخی مناطق مشهد و طرقبه بر اثر بارش برف
توصیه‌های ترافیکی پلیس برای شب یلدا
پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
پایش مستمر سلامت دانش‌آموزان میرجاوه برای پیشگیری از آنفلوآنزا
شبکه افق میزبان پویش «یلدای مهربانی» رضوی
هشدار پلیس آبادان درباره شگرد‌های جدید کلاهبرداری در معاملات مجازی
سرریز شدن سد تنگ خمار فسا
از نی تا شکر
گذر ابر و افزایش باد در آسمان هرمزگان و جزایر خلیج فارس، ۲۹ آذر
سوپرجام ایتالیا ۲۰۲۵ در ریاض؛ بولونیا با خلق شگفتی به فینال راه یافت
برخورد قاطع دادستانی آمل با قاچاقچیان چوب درختان جنگلی
 آسمان قزوین آفتابی، اما سرد؛ آوج سردترین نقطه استان
موافقت با استعفای رئیس فدراسیون ناشنوایان
استفاده از زنجیر چرخ در جاده‌ها الزامی است
افزایش ۷ برابری ظرفیت بورس‌های تحصیلی برای دانشجویان ایرانی
اجرای طرح مکمل یاری در مدارس مهدیشهر
دعوت محیط‌زیست خراسان‌شمالی به حمایت از حیات‌وحش در فصل سرما
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
عقیل کشاورز مأمور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی اعدام شد
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)