• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۰۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۳
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

جدیدترین اخبار از جایزه کتاب سال دفاع مقدس

دبیر علمی بیست‌وسومین جایزه کتاب سال دفاع مقدس گفت: آمار مرحله اول داوری جایزه نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد آثار ریزش پیدا می‌کنند و این مسئله نشان‌دهنده مسئله کتاب‌سازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت است.

جدیدترین اخبار از جایزه کتاب سال دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جواد کامور بخشایش، دبیر علمی بیست‌وسومین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، گفت: با شرایط مناسبی که مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت برای ما فراهم کرده، دبیرخانه دائمی این جشنواره کتاب در حال شکل‌گیری است تا فعالیت‌ها محدود به روز اختتامیه نباشد و جشنواره طی سال به‌صورت مستمر دنبال شود.

وی با اعلام اینکه در این دوره حدود ۳۵۰۰ اثر در بخش‌های مختلف به دبیرخانه رسیده است، افزود: برای سامان‌دهی داوری‌ها، ۱۶ گروه علمی طراحی کرده‌ایم و برخی گروه‌هایی که در دوره‌های قبل جدا بودند، به دلیل شرایط موجود ادغام شده‌اند.

کامور بخشایش بیشترین تعداد آثار رسیده را مربوط به مستندنگاری دانست و گفت: خاطره‌نگاری و زندگی‌نامه داستانی در رتبه‌های دوم و سوم بیشترین آثار قرار دارد.

دبیر علمی جشنواره در ادامه به چند چالش جدی در مسیر بررسی آثار اشاره کرد و گفت: نخستین چالش، مسئله تقسیم‌بندی موضوعی و ضعف جدی در آموزش است. تصور می‌شود که همه از اصول تقسیم‌بندی آگاه‌اند، اما در عمل مشاهده می‌کنیم که مثلاً کتابی که خاطره است با عنوان تاریخ شفاهی منتشر می‌شود، یا عنوان کتاب پژوهشی با محتوای آن همخوانی ندارد. این نشان می‌دهد که باید درباره عنوان‌گذاری، ساختار و همخوانی آن با محتوا بیشتر گفت‌وگو شود.

کاموربخشایش مشکل بعدی را نبود تعادل موضوعی در آثار دانست و توضیح داد: در برخی گروه‌ها با حجم بسیار بالای آثار مواجهیم و در برخی حوزه‌ها با کمبود جدی. این مسئله بیش از هر چیز به سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی می‌روبط می‌شود. باید تدبیر کرد تا حوزه‌هایی مثل پژوهش، نقد ادبی، پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی، و همچنین پژوهش‌های سیاسی و نظامی در ادبیات دفاع مقدس پررنگ‌تر شوند تا همواره با این حجم گسترده از خاطره‌نگاری مواجه نشویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کتاب‌سازی یکی از مسائل جدی حوزه دفاع مقدس است. آمار مرحله اول داوری جایزه نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد آثار ریزش پیدا می‌کنند و این مسئله نشان‌دهنده مسئله کتاب‌سازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت است؛ این کتاب‌ها عمدتاً به دلیل ضعف ساختاری، ضعف شکل‌گیری و کاستی‌های محتوایی از داوری کنار گذاشته می‌شوند. این موضوع نشان‌دهنده نبود سیاست‌گذاری و هدایت درست در تولید آثار دفاع مقدس است. این چالش‌ها نتیجه بررسی‌های مستمر در تعامل با داوران و سرداوران بوده است.

کامور بخشایش در ادامه با طرح یکی از دغدغه‌های مهم این دوره گفت: این نخستین سالی است که در جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، موضوع مقاومت نیز به شکل جدی مورد توجه قرار گرفته است. در هر بخشی اگر کتابی با موضوع مقاومت مرتبط باشد، پس از بررسی، به بخش مقاومت نیز منتقل می‌شود. اکنون باید بررسی کنیم که آیا این روش درست است یا نیازمند بازنگری. همچنین باید درباره برنامه‌ریزی این بخش و حمایت از مدیریت آن که بر عهده آقای دکتر ابطحی است، تصمیم‌های دقیق‌تری بگیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعمال تغییرات جدید در نظام مالیات بر ارزش افزوده از اول دی
فیلم نوجوانانه «میان صخره‌ها و ابرها» امروز در شبکه امید
احیای باغ های نظرآباد کلید خورد
تأکید اندونزی بر توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران
نجات جان ۲ شهروند از آتش سوزی منزل متروکه در مشهد 
توقیف ۲۶ دستگاه خودرو متخلف در ایلام
حقوق کارگران و کارمندان متناسب با تورم افزایش یابد
تجليل از ورزشکاران مدال آور استان در مسابقات جهانی و آسيايی
جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم
رونمایی از نخستین تلویزیون روستایی در اصفهان
راهبرد اصلی بنیاد شهید پرهیز از تصدی‌گری باشد
صادرات ۴ میلیارد دلاری از مرز‌های آذربایجان غربی
پسروی دریای خزر تهدیدی برای آینده زیست‌محیطی مازندران است
آغاز نخستین رویداد «ماراتن بازی‌سازی ایران» در دانشگاه اصفهان
کشف محموله ۲۵۰ میلیارد ریالی قاچاق در بانه
نجات جان چند خانواده عشایری در مناطق عشایری جبالبارز جیرفت
کمک ۳۰۳ میلیارد تومانی خیران به جمعیت هلال احمر
عمر کوتاه هوای پاک با هجوم آلاینده‌ها
رسیدگی ۸۷ درصدی به پرونده‌های قاچاق تعزیرات حکومتی
کمینه و بیشینه دمای سوم دی ماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۹ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۴ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)