• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۳۶۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳
ایلام » اقتصادی
استاندار ایلام در گفت‌و‌گو با برنامه «گفتمان» شبکه استانی:

مرز چیلات در آستانه تبدیل به پایانه رسمی مسافری و تجاری است

استاندار ایلام با تشریح اقدامات گسترده دیپلماسی بین‌استانی با استان‌های همجوار عراق؛ از پیشرفت عملیاتی بازگشایی مرز چیلات خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ احمد کرمی در گفت‌و‌گو با برنامه «گفتمان» صداوسیمای مرکز ایلام اظهار کرد: فعال‌سازی مرز‌ها به‌ویژه چیلات می‌تواند به یکی از مهم‌ترین پیشران‌های توسعه اقتصادی، اشتغال و رونق صادرات استان تبدیل شود.

وی در این برنامه تلویزیونی به تشریح رویکرد دولت چهاردهم در حوزه دیپلماسی استانی و بهره‌گیری از ظرفیت مرز‌ها پرداخت و افزود: استان ایلام با ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و همجواری با استان‌های واسط، میسان و دیالی، طولانی‌ترین مرز زمینی ایران با عراق را در اختیار دارد که یک فرصت راهبردی و کم‌نظیر اقتصادی برای استان محسوب می‌شود.

کرمی با اشاره به نقش مرز مهران به‌عنوان تنها مرز رسمی فعال استان تشریح کرد: مرز مهران، سالانه میزبان میلیون‌ها زائر عتبات عالیات و گردشگران است و بیش از ۱.۶ میلیارد دلار صادرات از طریق گمرک آن انجام می‌شود؛ اما سیاست قطعی دولت بر این است که سایر ظرفیت‌های مرزی استان نیز فعال شود؛ تا توسعه به‌صورت متوازن در سراسر ایلام محقق شود.

استاندار ایلام مرز چیلات را یکی از مهم‌ترین محور‌های این راهبرد دانست و تصریح کرد: بازگشایی این مرز با پیگیری‌های مستمر در سطح دولت، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، مجلس شورای اسلامی و تعامل مستقیم با مقامات عراقی؛ به‌ویژه در ماه‌های اخیر به مرحله عملیاتی رسیده است.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور عراق اشاره کرد: در دیدار‌ها و نشست‌های مشترک با استانداران استان‌های همجوار عراق؛ به‌ویژه استان میسان، توافق‌های مهمی برای تسریع در تکمیل زیرساخت‌ها و آغاز تردد از مرز چیلات انجام شد و برای نخستین بار، هیئت عراقی به ریاست استاندار میسان از طریق مرز چیلات وارد استان ایلام شد.

احمد کرمی این رویداد را نقطه عطفی در فعال‌سازی مرز چیلات دانست و افزود: در این سفر، تفاهم‌نامه مشترکی میان دو استان امضا شد که بر اساس آن؛ دو طرف متعهد شدند زیرساخت‌های لازم برای تبدیل چیلات به پایانه رسمی مسافری و تجاری را به‌صورت همزمان تکمیل کنند.

وی با تشریح اقدامات زیرساختی انجام‌شده در داخل استان عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان طرح زیرساختی در حوزه راه، آب‌رسانی، برق، فیبر نوری، آنتن‌دهی و خدمات ارتباطی در مرز چیلات تعریف و بخش عمده‌ای از آن وارد مرحله اجرایی شده و مسیر دسترسی ۲۸ کیلومتری به مرز نیز در حال تکمیل و به‌روزرسانی استاندارد‌ها برای تردد کامیون‌ها و مسافران است.

استاندار ایلام ادامه داد: مرز چیلات در طرح جامع توسعه مرزی، صرفاً به‌عنوان یک بازارچه محدود دیده نشده؛ بلکه به‌عنوان یک پایانه جامع شامل: بخش مسافری، گمرکی، تجاری، نمایشگاهی و گردشگری با افق بلندمدت طراحی شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی استان افزود: ایلام در حوزه‌های کشاورزی، صنایع‌دستی، گردشگری، صدور خدمات فنی و مهندسی و توریسم سلامت، ظرفیت‌های گسترده‌ای دارد که می‌تواند از طریق مرز‌های فعال به بازار‌های عراق متصل شود.

وی بیان کرد: تاکنون ۱۲ نمایشگاه صنایع‌دستی استان ایلام در استان واسط عراق برگزار شده که با استقبال قابل توجه مردم این کشور همراه بوده و سیزدهمین نمایشگاه نیز در دست برنامه‌ریزی است.

استاندار ایلام همچنین از برگزاری هفت نشست رسمی با پنج استاندار عراقی طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: برای انسجام‌بخشی به همکاری‌ها، سه کمیته مشترک عمرانی و زیرساختی، اقتصادی و اربعین تشکیل شده تا تعاملات به‌صورت تخصصی و مستمر دنبال شود.

وی تأکید کرد: فعال‌سازی مرز چیلات؛ علاوه بر کاهش فشار تردد از مرز مهران، موجب ماندگاری مسافر، زائر و گردشگر در داخل استان و ایجاد اشتغال پایدار برای مردم مناطق مرزی خواهد شد.

استاندار ایلام در پایان این گفت‌و‌گو از نقش مؤثر صداوسیمای مرکز ایلام و همراهی رسانه‌های استانی و ملی در انعکاس دقیق و امیدآفرین اقدامات توسعه‌ای استان قدردانی کرد و گفت: اطلاع‌رسانی حرفه‌ای رسانه‌ها، نقش مهمی در تبیین ظرفیت‌ها، افزایش سرمایه اجتماعی و تقویت امید در میان مردم دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهروموم دو واحد صنفی گران فروش در اصفهان
برخورد با صیادان غیرمجاز در رودخانه زاب و کشف ادوات صید
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان
۳۳ بانوی سرپرست خانوار در اشنویه صاحب شغل شدند
رجب؛ سرآغاز فصلی تازه برای عبودیت و بندگی پرودگار
دوران دانشجویی طلایی‌ترین و ماندگارترین مقطع زندگی است
۴هزار ميليارد کلاهبرداري با وعده کذب افزايش سود و سرمايه
پرواز‌های بین المللی یزد برای توسعه توریست درمانی
تشریح جزئیات پرونده قتل مشکوک در یزد
فعالیت مجازی برخی از مدارس شهرستان های خراسان رضوی
دو هکتار از مزارع گتوند زیر کشت رازیانه رفت
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با خانواده شهید علوی‌پور
اهدای میوه شب یلدا به نیازمندان در شاهین شهر
جشن شب یلدای استاندار آذربایجان‌غربی با راهداران
برگزاری بیش از ۲۱۰ برنامه به مناسبت ۹ دی در شاهین‌شهر و میمه
برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی بسیج طلاب و مدارس علمیه سراسر خوزستان
پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت دام سنگین حمیدیه در برابر تب برفکی
شناسایی و ساماندهی کودکان کار، اولویت اصلی شورای اجتماعی کردستان
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی ازیک واحد صنعتی در ارومیه
انجام بیش از دوهزار مورد بازرسی از اصناف اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)