• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۱
اجتماعی » تعاون و اشتغال

راهکار‌های بهزیستی در شرایط بحران؛ مشاوره ۱۴۸۰ همچنان در کنار مردم

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: سامانه صدای مشاور با شماره تماس ۱۴۸۰ با متخصصان روانشناس در سراسر کشور به صورت تلفنی پاسخگوی سوالات مردم در شرایط بحران و استرس است.

راهکار‌های بهزیستی در شرایط بحران؛ مشاوره ۱۴۸۰ همچنان در کنار مردم***
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ سید حسن موسوی چلک، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به خدمات سازمان بهزیستی در شرایط بروز بحران گفت: وقتی بحرانی ایجاد می‌شود بسته به نوع بحران، آثار، پیامدها، گستردگی و مخاطبانی که از بحران تأثیر می‌گیرند، دولت‌ها باید بتوانند پاسخگوی نیاز‌ها و مشکلات افراد مرتبط با بحران باشند. این بحران‌ها می‌تواند مانند کرونا، سیل، جنگ ۱۲ روزه یا اعتراضات فعلی باشد.
 
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین نیاز‌ها در چنین شرایطی، تسهیل دسترسی افراد تأثیرپذیر از بحران‌ها به خدمات حوزه سلامت روانی و اجتماعی است، افزود: سازمان بهزیستی به واسطه وظایف قانونی، سابقه، تخصص و ظرفیت‌هایی که دارد خدمات مختلفی را به افراد و گروه‌های مختلف می‌دهد. ما دو سامانه اصلی داریم که در این شرایط خدمات به عموم مردم جامعه ارائه می‌دهند.
 
موسوی چلک در تشریح این سامانه گفت: سامانه صدای مشاور با شماره تماس ۱۴۸۰ با متخصصان روانشناس در سراسر کشور به صورت تلفنی پاسخگوی سوالات مردم در شرایط بحران و استرس است و در مواقع لزوم آنها را به مراکز مراجعه حضوری نیز ارجاع می‌دهند. این خط تلفن در این روز‌ها همراه مردم است تا آرامش را به آنها بازگرداند و مداخلات لازم را ارائه کند. خانواده‌ها در صورت ضرورت نیز می‌توانند به سه هزار مرکز مشاوره تحت نظر سازمان بهزیستی در ۳۱ استان کشور مراجعه کنند.
 
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: در مواردی شرایطی وجود دارد که نیاز به مداخله و مراجعه حضوری است و اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ به صورت شبانه‌روزی خدمات می‌دهد که رایگان است و به اقتضای شرایط، مداخلات لازم در محیط و مراکز انجام می‌شود. در کنار اینها سه هزار مرکز مشاوره حضوری داریم که عموم مردم می‌توانند در صورت نیاز با آنها تماس بگیرند همچنین خط ملی اعتیاد با شماره تلفن ۰۹۶۲۸ در حوزه اعتیاد خدمات تخصصی به صورت تلفنی به شهروندان ارائه می‌دهد.
 
وی گروه دوم خدمات‌گیرندگان را افراد تحت پوشش بهزیستی دانست و گفت: گروه بعدی، افراد تحت پوشش بهزیستی هستند که ممکن است در این شرایط تحت تأثیر قرار بگیرند. در کمیته مدیریت بحران تصمیم‌گیری شد تا مددکاران اجتماعی با خانواده‌ها و مراکز بهزیستی ارتباط داشته باشند و چنانچه حمایت خاص تری را نیاز دارند یا آسیب دیده‌اند، این ارتباط برقرار و حمایت انجام شود.
 
موسوی چلک با بیان اینکه با تمام معاونان و مدیران استان‌ها صحبت شده است، افزود: ملاحظاتی که باید برای ذینفعان خود و مردم داشته باشیم را یادآوری می‌کنیم و نکات لازم برای مراقبت از مراکز بهزیستی و ارتباط با جامعه هدف گوشزد می‌شود، چون وقتی بحران ایجاد می‌شود، ذینفعان ما نباید احساس تنهایی کنند، چون به مراتب نگرانی آنها بیشتر می‌شود و با تمام گروه‌های هدف از جمله فرزندان مراکز و زنان سرپرست خانوار ارتباط گرفته خواهد شد.
 
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: جلساتی را با سازمان‌های مردم‌نهاد و شبکه‌های افراد دارای معلولیت داریم تا این مراکز احساس نکنند تنها هستند و ما وظیفه داریم مراقبت ویژه‌تری در بحران‌ها از افراد تحت پوشش داشته باشیم. ضمن اینکه این حساسیت را داریم که خدماتی که خاص افراد تحت پوشش نیست مانند اورژانس اجتماعی، خدمات مشاوره و اعتیاد در دسترس مردم باشد تا مدیریت بهتری در این شرایط داشته باشیم.
 
وی در پایان با اشاره به آمادگی کامل این سازمان افزود: جزو اولین سازمان‌هایی بودیم که کمیته مدیریت بحران را تشکیل دادیم و ارتباط با استان‌ها برقرار شد. ما تجربه جنگ ۱۲ روزه را داشتیم و پروتکل‌ها و ضوابط مدنظر را داریم که مجدد گوشزد شد، مثلاً مراکز حتما ظرفیت خالی داشته باشند، مراکز معین را شناسایی کنند و تجربه جنگ ۱۲ روزه ملاک رفتار مدیران ما در تمام کشور است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)