• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۳۴۰۶
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

مختومه شدن ۹۱ درصد پرونده‌های ارجاعی به دادگاه‌های صلح استان مرکزی

رئیس کل دادگستری استان مرکزی، گفت: از زمان آغاز فعالیت دادگاه‌های صلح در ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ تاکنون، بیش از ۹۱ درصد پرونده‌های ارجاعی مختومه شده است.

مختومه شدن ۹۱ درصد پرونده‌های ارجاعی به دادگاه‌های صلح استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام سعید جزائی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی، از عملکرد چشمگیر و موفقیت‌آمیز «دادگاه‌های صلح» در این استان خبر داد و افزود: بیش از ۹۱ درصد پرونده‌های ارجاعی به این نهاد نوپا، از زمان تشکیل (۲۰ مرداد ۱۴۰۳) تاکنون مختومه شده است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: تاکنون ۳۹ شعبه دادگاه صلح در سطح استان مرکزی تأسیس شده که از این تعداد، ۳۷ شعبه فعال هستند. در این شعب، ۵۴ قاضی و ۱۳۱ نیروی اداری مشغول به خدمت هستند.

جزائی افزود: از ابتدای تشکیل این نهاد تا پایان دی ۱۴۰۴، ۱۲۷ هزار و ۲۹۹ پرونده به شعب صلح ارجاع شده که از این میان، ۱۱۶ هزار و ۶۲۸ پرونده با موفقیت مختومه شده و تنها ۱۰ هزار و ۶۷۱ فقره پرونده باقی مانده است که بیانگر این است که بیش از ۹۱ درصد پرونده‌های ارجاعی به این نهاد نوپا، از زمان تشکیل تاکنون مختومه شده است.

وی گفت: در شورای حل اختلاف استان مرکزی نیز نرخ سازش و حل اختلاف در پرونده‌های ارجاعی در ۱۰ ماهه سال جاری، به حدود ۴۷ درصد رسیده است. در این بازه زمانی ۴۸ هزار و ۲۹۱ پرونده به شورای حل اختلاف استان مرکزی ارجاع شده که از این تعداد ۴۷ هزار و ۴۲۳ مختومه شده و ۲۲ هزار و ۱۳۰ پرونده به صلح و سازش انجامیده است.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به گسترش این نهاد در ۱۱ حوزه قضائی استان، افزود: دادگاه‌های صلح با تمرکز بر دعاوی پرتکرار محلی از جمله اختلافات خانوادگی، همسایگی، ملکی و اختلافات مربوط به کار، توانسته‌اند با کاهش چشمگیر ورودی پرونده به مراجع قضائی اصلی، رضایتمندی بالای ۹۰ درصدی مراجعان را نیز به دست آورند.

جزائی همچنین به اجرای برنامه‌های متنوعی در حوزه عدالت ترمیمی اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت صلح‌یاران و افراد معتمد محلی، به حل پرونده‌های پیچیده از جمله قتل کمک کرده است؛ در پنج سال اخیر، ۲۸ مورد سازش موفق در پرونده‌های قتل به ثبت رسیده است.

وی افزود: در زمینه کنترل و کاهش طلاق، ۳۰ اقدام مشخص از جمله برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های ارتباطی، مشاوره و مداخله مصلحان آموزش‌دیده اجرا شده که منجر به حدود ۲۰ درصد سازش پایدار در زوج‌های متقاضی طلاق شده است. همچنین، پرونده‌های کثیرالشاکی مانند پروژه پردیس اراک از طریق مسیر‌های غیرقضایی رسیدگی و حل و فصل شده‌اند.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی، چالش‌های پیش‌روی این نهاد را نیز برشمرد و گفت: با وجود موفقیت‌ها، با کمبود شدید نیروی قضائی مجرب، نبود مکان و تجهیزات اختصاصی برای شعب، تمرکز گسترده صلاحیت‌ها و افزایش حجم کار به دلیل ورود اکثر دعاوی خرد، مواجه هستیم. همچنین، تعیین غیرواقعی خواسته در برخی پرونده‌ها، چالش‌هایی را برای اعاده دادرسی ایجاد کرده است.

جزائی، دادگاه صلح را «پیشانی تحول در نظام قضائی» خواند و افزود: این نهاد اثبات کرده که می‌توان با تکیه بر گفت‌و‌گو، اعتماد مردم و استفاده از ظرفیت‌های بومی، گام‌های بلندی در راه تحقق عدالت سریع و آسان برداشت. برنامه‌های آینده ما، توسعه کمی و کیفی این نهاد و تعمیم الگوی موفق استان مرکزی به سطح ملی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شهرضا، میزبان نخستین پارک آموزشی گردشگری مدیریت پسماند کشور
سفر وزیر نیرو به گلستان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرستانهای استان
جشنواره فجر ظهور در قم
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
ورزش صبحگاهی با حضور دو هزار شهروند شهرکردی
نماینده ایران صاحب نشان نقره شد
نذر قربانی نیمه شعبان در ماسال
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
نقش موثر صنعت گردشگری در توسعه تعاملات اقتصادی
بررسی مشکلات شاهین شهر‌ی ها در میز خدمت دستگاه های اجرایی
روستای کته گنبد سروستان میزبان خادمیاران رضوی
روستای گرکان آشتیان، زادگاه پدر زمین‌شناسی ایران
فعالیت سامانه بارشی تا روز یکشنبه در جنوب غرب خوزستان
همایش پیاده روی خانوادگی در شهر فارغان
تاکید امامان جمعه مناطق مختلف استان یزد بر حضور پر شور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
قهرمانی تیم والیبال نشسته سپاهان
احقاق حق مردم دهستان اقبال غربی
برنامه مسابقات ایران در لیگ ملت‌های والیبال
ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
مذاکرات فعلا تمام شد؛ هیئت ایرانی به محل اقامت برگشت
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)