• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

ایران و ترکیه همکاری‌های قضائی را تقویت می‌کنند

سفیر ترکیه در تهران و دبیر ستاد حقوق بشر ایران بر گسترش همکاری‌های قضائی و میزبانی اجلاس رؤسای دیوان عالی کشور‌های عضو شانگهای تأکید کردند.

ایران و ترکیه همکاری‌های قضائی را تقویت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجابی کرلانقیچ، سفیر ترکیه در تهران، امروز با ناصر سراج، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار طرفین با تأکید بر روابط دوستانه و اشتراکات مذهبی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی، نسبت به تداوم و تقویت روابط و به ویژه گفتگوهای قضائی و حقوق بشری تأکید کردند.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه با اشاره به همکاری های گسترده در حوزه های مختلف، به ویژه در حوزه های حقوقی و قضائی، گفت: در کنار همکاری های حقوقی و قضائی دوجانبه، همکاری های منطقه ای نیز با هدف احترام، تضمین و توسعه حقوق بین الملل از اهمیّت ویژه ای برخوردار است و در نتیجه این همکاری‌ها می توان با تروریسم، افراط گرایی و خشونت طلبی مبارزه کرد.

وی به وقایع اخیر در ایران اشاره کرد و افزود: شما در یک ماه گذشته شاهد آثار تروریسم، خشونت‌گرایی، افراط‌طلبی و یک‌جانبه‌گرایی در اعتراض‌های ایران بودید؛ اعتراض‌های درست و به حق عده‌ای از بازاریان و شهروندان را به سمت و سویی بردند که منجر به کشته و شهادت هزاران نفر، تخریب و آتش زدن اماکن مختلف مانند مسجد، کلانتری، بانک، کتابخانه و فروشگاه محلی شد؛ این‌ها نتیجه عدم تحمل کشورهای مستقل از سوی کشورهایی است که غیر از خود را قبول ندارند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: یکی از بسترهای مبارزه با این موارد و همچنین مقابله با یک‌جانبه‌گرایی، سازمان همکاری شانگهای است؛ سازمان همکاری شانگهای در کنار اجلاس قوای مجریه، دارای نشست‌های حقوقی و قضائی در سطح عالی‌ترین مقام‌های قضائی کشور ازجمله رؤسای دیوان عالی و دادستان‌های کل است.

وی رفتارها و استانداردهای دوگانه آمریکا و برخی کشورهای غربی را مورد توجّه قرار داد و افزود: متاسفانه حقوق بشر به یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار به کشورهای مستقل و در حال توسعه، نظیر جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

سراج در بخش دیگری از سخنانش برنامه برگزاری بیست‌ویکمین نشست سال آینده رؤسای دیوان عالی کشورهای عضو و مرتبط با سازمان همکاری شانگهای در تهران را مورد توجه قرار داد و گفت: این اجلاس اردیبهشت ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد. قرار است عالی‌ترین مقام‌های قضائی کشورهای مذکور به دعوت رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در اجلاس یادشده در تهران حضور یابند.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه همچنین افزود: ازجمله اهداف برگزاری نشست مذکور، ایجاد و تحکیم سازوکارهای قضائی درباره امنیّت منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم، تقویت همکاری‌های قضائی بین‌المللی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، تعمیق همکاری در مبارزه با جنایت‌های بین‌المللی، تعمیق همکاری‌های عملی در حوزه امنیت اقتصادی، مقابله با تحریم‌های یک‌جانبه غیرقانونی و حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در کشورهای عضو، گسترش فعال بسترهای ارتباطی و همکاری در آموزش قضات، معاضدت‌های قضائی و ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای قضائی بین کشورهای عضو است.

در ادامه حجابی کرلانقیچ، سفیر ترکیه در تهران با تأکید بر روابط دوستانه میان دو کشور، گفت: همکاری های دوجانبه میان تهران و آنکارا در زمینه های مختلف رشد فزاینده ای داشته است.

وی همچنین با اشاره به انتقال زندانیان افزود: اخیراً ۲۱ نفر از اتباع ایرانی زندانی از ترکیه به ایران منتقل شدند، طبق تفاهم‌نامه ای که بین دو کشور منعقد گردیده انتقال محکومان پیگیری و اجرا می شود.

سفیر ترکیه همچنین با استقبال از برگزاری اجلاس رؤسای دیوان عالی کشورهای عضو و مرتبط با سازمان همکاری شانگهای در تهران گفت: برای حضور «عمر کرکز» رئیس دیوان عالی جمهوری ترکیه مراتب را پیگیری خواهد کرد.

وی در پایان افزود: همکاری ایران و ترکیه در برقراری صلح و ثبات در منطقه نقش مؤثری دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چهل روز پس از آسمانی شدن
۷۰۰ همت برای حمایت از طرح‌های صنعتی نیمه تمام لرستان نیاز است
رمضان؛ ماه بندگی و بهره‌مندی از میهمانی الهی
مصمم به اجرای سریع برنامه همکاری راهبردی ایران و روسیه هستیم
تجلیل از رتبه‌های برتر آذربایجان غربی در آزمون سراسری
مهروموم ۲۱ واحد صنفی متخلف در بندر ماهشهر
تشریح جزئیات نسخه بازنگری‌شده آیین‌نامه ارتقای هیئت علمی
پخش دو دیدار از لیگ قهرمانان آسیا و اروپا از شبکه ورزش
تداوم تنش آبی؛ بارندگی‌های اخیر کافی نیست
برگزاری نخستین همایش شهر اندیشی مدیریت مصرف انرژی با محوریت گاز در همدان
قهرمانان بوچیا؛ مستعد و بی ادعا
برپایی نمایشگاه نقاشی هنر و طبیعت در گرمسار
مراسم اربعین شهدای فتنه آمریکایی - صهیونیستی در گرگان
توسعه همکاری‌های زمین‌شناسی ایران و روسیه
بزرگترین سفره افطاری جهان اسلام در مشهد برپا می‌شود
استقبال مردم از ماه مبارک رمضان
فعالیت عمرانی در ۳۶ بقعه خراسان جنوبی
توزیع ۹۲ دستگاه لوازم خانگی بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) گنبدکاووس
توسعه زیرساخت‌های آب و برق خوزستان با قدرت ادامه دارد
قرارداد راه آهن رشت - آستارا به زودی امضا می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
افتتاح هتل مجموعه رفاهی فرهنگیان شیراز
تلاش برای اجرای خط ۳ مترو مشهد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۳ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۵ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ویژه‌های رمضانی شبکه چهار  (۱ نظر)
درخشش بانوان جودوکار نيشابوری در مسابقات استانی  (۱ نظر)