• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۱۶۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
اقتصادی » صنعت

رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: کمبود عرضه و نحوه قیمت‌گذاری در بورس کالا، بهای چیپس پلی‌استر را بالاتر از نرخ جهانی رسانده و هزینه تولید از الیاف تا پوشاک را بالا برده است.

رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی
 
شجاع الدین امامی رئوف در گفت‌و‌گو با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مشکلات تامین مواد اولیه این صنعت افزود: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی شامل گرانول پلی‌پروپیلن و چیپس پلی‌استر است که از طریق بورس کالا و از پتروشیمی‌های تولیدکننده خریداری می‌شود.
 
وی ادامه داد: طبق مصوبه موجود، قیمت‌گذاری این مواد باید بر مبنای ۹۵ درصد فوب خلیج فارس انجام شود، اما در ماه‌های اخیر به دلیل آنکه میزان عرضه متناسب با تقاضا نبوده و همواره عرضه کمتر از تقاضاست، رقابت سنگینی در بورس شکل گرفته و خریداران ناچارند مواد اولیه را بالاتر از قیمت پایه تهیه کنند؛ مسئله‌ای که فشار مضاعفی به صنعت نساجی وارد کرده است.
 
امامی رئوف با بیان اینکه چیپس پلی‌استر و گرانول پلی‌پروپیلن مواد اولیه پایه و ابتدای زنجیره تولید هستند، گفت: این مواد پس از تبدیل به الیاف، نخ، پارچه و در نهایت پوشاک، کالای خواب، محصولات خانگی، فرش و موکت به دست مصرف‌کننده می‌رسند؛ بنابراین قیمت این مواد در ابتدای زنجیره، بر کل زنجیره اثر مستقیم دارد.
 
وی افزود: هم اکنون تنها تولیدکننده چیپس پلی‌استر در کشور، شرکت پتروشیمی شهید تندگویان است که دو گرید نساجی و بطری را تولید و از طریق بورس کالا عرضه می‌کند، اما میزان تولید این شرکت پاسخگوی نیاز کشور نیست و همین موضوع موجب رقابت شدید و افزایش قیمت‌ها شده است.
 
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: قیمت جهانی چیپس پلی‌استر حدود ۸۰ سنت است و با هر مبنای محاسبه ارزی، حتی با دلار ۱۴۰ هزار تومانی، قیمت پایه اعلامی در بورس که در محدوده ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان است، بالاتر از نرخ مصوب و جهانی محاسبه می‌شود. در حالی که مستندات شفافی درباره نحوه تعیین این قیمت پایه از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و کمیته تخصصی مربوطه ارائه نشده است.
 
به گفته امامی رئوف در شرایطی که ایران کشوری نفت‌خیز است و مواد پتروشیمی از منابع داخلی تامین می‌شود، منطقی نیست که تولیدکننده داخلی مواد اولیه را گران‌تر از نرخ وارداتی تهیه کند؛ زیرا این مسئله مزیت نسبی کشور در ایجاد ارزش افزوده را از بین می‌برد.
 
امامی رئوف با اشاره به مکاتبات انجام‌شده با دفتر مدیریت صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دفتر منسوجات و پوشاک وزارت صمت، معاونت صنایع عمومی و قائم‌مقام وزیر در امور بازرگانی گفت: در این مکاتبات خواستار شفاف‌سازی مبنای قیمت‌گذاری و حمایت از صنعت نساجی شده‌ایم، اما تاکنون پاسخ روشنی دریافت نکرده‌ایم.
 
وی افزود: گرانی مواد اولیه باعث شده قیمت الیاف پلی‌استر تولید داخل نیز بالاتر از نمونه‌های وارداتی باشد و همین مسئله به تولیدکنندگان نخ، پارچه و پوشاک نیز منتقل شده است. در نتیجه محصول نهایی داخلی گران‌تر از رقبای خارجی تمام می‌شود.
 
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با انتقاد از نبود نظارت مؤثر بر قاچاق پوشاک گفت: در حالی که حجم قابل توجهی از پوشاک و منسوجات از مسیر قاچاق یا رویه‌هایی مانند ته‌لنجی و کولبری با حداقل عوارض وارد کشور می‌شود، تولیدکننده داخلی برای واردات مواد اولیه باید علاوه بر حقوق ورودی، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند؛ این شرایط در عمل قدرت رقابت را از تولیدکننده داخلی سلب کرده است.
 
وی افزود: حتی درخواست کرده‌ایم در صورتی که قیمت‌گذاری داخلی اصلاح نشود، امکان واردات چیپس پلی‌استر با تخصیص ارز فراهم شود تا از طریق افزایش عرضه، هم رقابت در بورس کاهش یابد و هم میانگین قیمت تمام‌شده کنترل شود، اما در شرایط فعلی تخصیص ارز نیز انجام نمی‌شود.
 
امامی رئوف گفت:، چون چیپس پلی‌استر در ابتدای زنجیره قرار دارد، افزایش قیمت آن به صورت هرم‌وار به کل زنجیره نساجی منتقل می‌شود و از الیاف تا نخ، پارچه و پوشاک را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نهایت توان رقابت صنعت نساجی ایران در بازار داخلی و خارجی را به طور جدی کاهش می‌دهد.
 
رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی رقابت در بورس، افزایش هزینه تولید نساجی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ برتری ­صنعتگران امید مقابل شهداب
قالیشویی‌های غیرمجاز و وانت‌بار‌های فرش معضلی جدی در اهواز
تشکیل کارگروه های رتبه بندی مدارس غیر دولتی در سمنان
دستگیری عاملان ایجاد مزاحمت و نزاع در کرمان
هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ پاس با شکست چادرملو شگفتی ساز شد
اعلام زمان برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون تکواندو
روزه‌داری در ماه رمضان ؛ تزکیه نفس و شفای جسم
تامین زیرساخت و خدمات، اولویت اصلی در طرح‌های مسکن حمایتی
برگزاری اردوی تیم ملی قایقرانی آب‌های آرام به میزبانی دزفول
آغاز طرح تشدید نظارت‌ بر فرآورده‌های خام دامی در لرستان
از جنس کودتا
گستراندن سفره های همدلی و وحدت ماه رمضان در مساجد کیش
تقابل ملوان بندرانزلی و تراکتور تبریز در بندرانزلی
انجام ۲۸۰ هزار و ۶۹۱ مراقبت سلامت برای مردان میانسال در خوزستان
پیشرفت ۸۰ درصدی دریاچه مصنوعی شهر دوگنبدان
نایب قهرمانی یزدانی در تور جهانی تنیس آنتالیا
نیروی دریایی و هوایی اعضای اتحادیه اروپا تروریستی اعلام شد
هفته ۲۳ لیگ یک فوتبال؛ مس شهربابک جای نساجی را در صدر گرفت
انتقال آب از سد جیرفت به دو شهرستان جیرفت و عنبرآباد
برتری فولاد مقابل ذوب آهن ۱۰ نفره
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
‏زمین‌لرزه ۵/۸ ریشتری، کابل و سه استان افغانستان را لرزاند
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)