• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۶۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

در ماه مبارک رمضان باید سحری بخوریم یا خیر؟

روزه گرفتن با وعده سحری یا بدون وعده سحری سوالی است که با شروع ماه رمضان بسیاری از افراد به دنبال پاسخ آن هستند.

آیا در ماه مبارک رمضان باید سحری بخوریم یا خیر؟

به گزارش گروه نظام سلامت خبرگزاری صدا و سیما؛ چند روزی از ماه مبارک رمضان می‌گذرد و موضوع روزه گرفتن بدون خوردن وعده سحری و یا با مصرف وعده سحری مسئله‌ای که همیشه سوالی برای روزه داران بوده است. سوال این است آیا باید در ایام ماه مبارک رمضان سحری بخوریم یا خیر؟ اصلا وعده غذایی سحری برای بدن و سوخت و ساز بدن می‌تواند اهمیت داشته باشد یا خیر.

مصرف وعده‌های غذایی افراد در سنین مختلف تفاوت دارد یا نیازی به برنامه‌های غذایی متفاوت در ایام ماه مبارک رمضان نیست؟

نکته‌ای که همیشه مورد توجه اکثر کارشناسان است، این است که حذف وعده سحری می‌تواند موجب کاهش تمرکز و یادگیری و بی حوصلگی و خستگی ناشی از افت قند خون شود. اتفاقی که می‌تواند به کاهش توانمندی افراد خصوصا نوجوانان منجر شود.

خوردن وعده غذایی سحری هنگام روزه داری علاوه بر تامین نیاز‌های تغذیه‌ای باعث به تعویق انداختن احساس گرسنگی می‌شود. منابع غذایی در وعده سحری می‌تواند با ایجاد حس سیری، به افراد کمک کنند. خوردن سحری برای همه روزه داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری است و همچنین گنجاندن منابع غذایی پروتئینی حیوانی مانند انواع گوشت، تخم مرغ و شیر و فرآورده‌های کم چرب در وعده‌های سحر ضمن تامین پروتئین مورد نیاز بدن منجر به کم شدن احساس گرسنگی می‌شود.

حذف وعده سحری باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن شده و در نهایت باعث بوی بد دهان، سردرد، درد‌های عضلانی، دلجوشی، افزایش اسید معده، بی خوابی و عصبانیت می‌گردد و به نوعی می‌توان گفت سحری از وعده‌های اساسی روزه داران است.

نوجوانان معمولاً فعالیت بدنی و ذهنی بالایی دارند و نخوردن سحری باعث افت قند خون، بی‌حالی، سردرد و کاهش تمرکز در طول روز می‌شود.

بدن نوجوان در حال رشد است. حذف سحری می‌تواند باعث کاهش دریافت مواد مغذی ضروری مثل پروتئین، کلسیم و آهن شود و در درازمدت بر رشد قدی و توده عضلانی اثر منفی بگذارد.

کسانی که سحری نمی‌خورند، معمولاً هنگام افطار دچار گرسنگی شدید می‌شوند و بیش از حد غذا می‌خورند که می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

مجید حاجی‌فرجی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص روزه داری نوجوانان گفت: نوجوانانی که روزه بر آنان واجب شده یا کودکانی که در سنین بالاتر به روزه گرفتن علاقه‌مندند، باید تحت نظر خانواده‌ها قرار گیرند تا در صورت مشاهده علائمی نظیر ضعف، بی‌حالی، رنگ‌پریدگی، افت فشار خون یا کاهش تمرکز در امور روزمره و درس، از ادامه روزه‌داری خودداری کنند.
دوره نوجوانی مرحله‌ای حیاتی از رشد است که با افزایش نیاز‌های متابولیک بدن همراه می‌شود، از این رو روزه‌داری در این سنین نیازمند توجه ویژه‌ای به تأمین انرژی، آب و ریزمغذی‌هاست.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه نوجوانان در طول روز از  فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنند و حدود ساعت ۲ تا ۳ بعد از ظهر به استراحت بپردازند، ادامه داد: افطار باید با مواد غذایی قندی ساده مثل خرما، چای شیرین ملایم یا شیر همراه با ماده شیرین‌کننده مناسب آغاز شود. حتی می‌توان افطار را با یک لیوان آب جوش باز کرد.

حاجی‌فرجی با تاکید بر اینکه مصرف نوشیدنی‌های گازدار، چای و قهوه در این ساعات افطار توصیه نمی‌شود چون موجب کم آبی بدن می‌شود، گفت: توجه به کیفیت مواد غذایی مصرفی و تأمین آب کافی در طول شب، می‌تواند روزه‌داری را به تجربه‌ای مثبت و معنوی برای نوجوانان تبدیل کند، به شرط آنکه با نظارت و تغذیه مناسب همراه باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرهیز از سفر‌های غیر ضروری در مناطق کوهستانی چهارمحال و بختیاری
سطح روابط سیاسی باید به همکاری‌های اقتصادی تعمیم یابد
گشایش دهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان باحضور استاندار گلستان
مشکلات جاده ارتباطی آستانه اشرفیه به کیاشهر
ظرفیت‌های ترانزیتی ایران و قرقیزستان، پیوند‌های اقتصادی را تقویت کند
ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها برای کاهش تلفات جاده‌ای در استان زنجان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، سه شنبه ۵ اسفند
برگزاری مراسم جمع خوانی قرآن کریم در حرم مطهر حضرت سبزقبا دزفول
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان در مناطق کم برخوردار شهرستان نیمروز
اعلام قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم
دور حذفی فوتبال لیگ قهرمانان اروپا؛ امشب، آتلتیکو و اینتر به دنبال جبران نتیجه رفت
فعالیت‌های قرآنی مسجد قبا اهواز
آغازساخت ۳ بازارچه زنجیره‌ای در کرمان
دستگیری متهم فراری در هویزه
بهره‌گیری از اندیشه‌هاوتجربه‌های بزرگان تعلیم و تربیت
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در گرمسار
پیشرفت ۸۵ درصدی بزرگترین مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهری کشور
پایش و رصد خودرو‌ها در مراکز معاینه فنی قم
باران آمد و گیلان دوباره زمستانی شد
تعمیر اساسی بریکر ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه کارون ۳
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
نمایشگاه دستاورد‌های هنری دانش آموزان کیش  (۱ نظر)
برگزاری مسابقات جام رمضان در تبریز  (۱ نظر)