• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۸۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۳
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

جهان در آستانه رقابت تسلیحاتی قدرت‌های اتمی

سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا خواست بهانه تراشی برای از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای را متوقف کند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن؛ مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره ادعای کریستوفر یئو معاون وزیر امور خارجه آمریکا که چین را به انجام آزمایش‌های انفجار هسته‌ای متهم کرده، گفت: اتهامات ایالات متحده کاملاً بی‌اساس است. چین بار‌ها تأکید کرده است که همواره قاطعانه از هدف و مقاصد پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای حمایت کرده و همواره به تعهدات پنج کشور هسته‌ای برای «تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای» پایبند بوده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مائو نینگ افزود: آمریکا در تلاش برای فرار از تعهدات بین‌المللی خود در زمینه کنترل تسلیحات، به اتهامات دروغین علیه سایر کشور‌ها متوسل شده است. چین از ایالات متحده می‌خواهد که ضمن پایبندی بر تعهدات خود در رابطه با «تعلیق آزمایش‌های هسته‌ای»، اجماع بین‌المللی در مورد ممنوعیت آزمایش‌های هسته‌ای را حفظ کرده و از بهانه‌جویی برای از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای دست بردارد.

اخیرا، کریستوفر یئو معاون وزیر امور خارجه آمریکا ادعای جدیدی راجع به آزمایش هسته‌ای زیرزمینی چین که ظاهرا شش سال پیش انجام شد را ارائه داد و از کشور‌ها خواست تا چین و روسیه را برای انجام اقدامات بیشتر در زمینه خلع سلاح هسته‌ای تحت فشار قرار دهند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که پس از انقضای آخرین پیمان تسلیحات هسته‌ای بین ایالات متحده و روسیه موسوم به نیو استارت هنوز تلاش‌ها برای امضاء یک پیمان جدید به نتیجه نرسیده است.

پیمان منقضی‌شده، به محدودیت‌های زرادخانه‌های بزرگترین قدرت‌های هسته‌ای جهان پایان داده و نگرانی‌هایی را در مورد احتمال یک مسابقه تسلیحاتی جدید ایجاد کرده است.

کریستوفر یئو خواستار شفافیت بیشتر از سوی چین شد و به برخی از کاستی‌های پیمان استارت جدید اشاره کرد، مانند اینکه به زرادخانه بزرگ سلاح‌های هسته‌ای غیراستراتژیک روسیه که ظاهرا تا ۲۰۰۰ کلاهک را شامل می‌شود، نپرداخته است.

وی در کنفرانس خلع سلاح تحت حمایت سازمان ملل گفت: شاید بزرگترین نقص آن این بود که استارت جدید، افزایش بی‌سابقه، عمدی، سریع و مبهم سلاح‌های هسته‌ای از سوی چین را در نظر نگرفته است.

یئو مدعی شد که پکن عمدا و بدون هیچ محدودیتی، زرادخانه هسته‌ای خود را به طور گسترده گسترش داده است، آن هم علی‌رغم اطمینان‌هایی که خلاف آن را نشان می‌دهد. او از عدم شفافیت در مورد «نقطه پایان» یا اهداف چین ابراز تاسف کرد.

وی گفت: ما معتقدیم که چین ممکن است ظرف چهار یا پنج سال آینده به برابری دست یابد.

با این حال پکن بار‌ها اعلام کرده، زرادخانه هسته‌ای این کشور بسیار کوچک‌تر از زرادخانه‌های آمریکا و روسیه است و مشارکت در مذاکرات کاهش سلاح‌های اتمی نه واقع بینانه و نه عادلانه است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پائیز امسال به نیت ایالات متحده برای از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای برای اولین بار از سال ۱۹۹۲ اشاره کرد، اما کریس رایت وزیر انرژی آمریکا بعدها گفت که چنین آزمایش‌هایی شامل انفجار‌های هسته‌ای نخواهد بود.

با این وجود تلاش آمریکا برای توجیه پذیر کردن آزمایش‌های اتمی، خطر رقابت‌های جدید تسلیحاتی بین قدرت‌های بزرگ اتمی را به شدت افزایش داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چین همچنان در صدر کشورهای مخترع جهان
اجرای طرح هادی و مقاوم سازی مسکن روستایی در همدان
تلاش برای ارتقای بلوک‌های زایمان بیمارستانی
جاده چالوس از ساعت ۱۲ یکطرفه می‌شود
وزیران راه، اقتصاد و امور خارجه به کمیسیون عمران می روند
تعلیق موقت اجرای حکم مهدیه اسفندیاری در فرانسه
ماه ضیافت الهی و رونق سفره‌های ساده افطاری درچهارمحال و بختیاری
پرداخت ۹۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی‌های مسکن خراسان شمالی
رقابت دانش آموزان بیضایی در مسابقات فوتسال
فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در ایران ادامه دارد
وقوع زمین لرزه در شهرستان مسجدسلیمان
مرد میدان شهید علیرضا ربیعی از فاروج
۸ نیروی افغان در درگیری با پاکستان کشته شدند
شهید غازی، ستاره فوتبال و فرمانده محجوب در جنگ
آغاز عملیات مبارزه با سن غلات در مزارع لرستان
نجات و احیای بازیکن فوتسال در فردوس 
حمایت از سرمایه‌گذاران خوروبیابانک در اولویت استان
واگذاری بیش از ۱۶ هزار انشعاب جدید آب در حوزۀ شهری و روستایی گیلان
تملک بیش از ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر
دیدار زردپوشان شیرازی با صدرنشین لیگ برتر فوتبال، امشب در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کاهش دما در استان یزد
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)