• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۹۰۴۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۰
لرستان » اجتماعی

آغاز دوباره فعالیت ۶۰ کتابخانه عمومی لرستان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: فعالیت ۶۰ کتابخانه استان پس از وقفه جنگ تحمیلی سوم از سرگرفته شده است و همه خدمات به مردم ارائه می‌شود.

آغاز دوباره فعالیت ۶۰ کتابخانه عمومی لرستانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان با اشاره به آغاز دوباره فعالیت ۶۰ کتابخانه عمومی لرستان پس از جنگ رمضان اظهار کرد: هم اکنون سالن همه کتابخانه‌های عمومی استان به جز بخشی از کتابخانه مرکزی خرم‌آباد فعال و خدمات کتابداری، امانت‌دهی و برنامه‌های فرهنگی طبق روال در حال ارائه است.
 
الهام برنا با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های شهر خرم‌آباد افزود: اکنون پنج کتابخانه شهری شامل الغدیر، مرکزی، شهید مطهری، امام جعفر صادق (ع) و امام مهدی (عج) در حال خدمات‌رسانی به شهروندان هستند.
 
وی گفت: سقف کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در جریان حملات اخیر دچار آسیب جدی شده و نیازمند تعمیرات اساسی است که پیگیری‌های لازم برای بازسازی آن در حال انجام می‌باشد.
 
برنا با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی استان از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۵ فعال هستند، ادامه داد: هم اکنون ۴۰ باب کتابخانه نهادی در استان فعال است که از این تعداد، ۶ کتابخانه در مناطق روستایی قرار دارد.
 
وی تصریح کرد: علاوه بر این، ۲۰ باب کتابخانه مشارکتی نیز در سطح استان فعالیت می‌کنند که نقش مهمی در توسعه عدالت فرهنگی و دسترسی عمومی به منابع مطالعاتی دارند.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان درباره وضعیت عضویت در کتابخانه‌ها گفت: آبان‌ماه سال گذشته عضویت سراسری در کتابخانه‌های عمومی کشور اجرایی شد و اعضا با ثبت‌نام در یک کتابخانه می‌توانند از خدمات تمامی کتابخانه‌های عمومی کشور استفاده کنند.
 
برنا با اشاره به منابع موجود در کتابخانه‌های استان اظهار کرد: اکنون بیش از ۸۵۳ هزار نسخه در کتابخانه‌های نهادی لرستان وجود دارد و این منابع از طریق اعتبارات نهاد کتابخانه‌ها، بودجه‌های استانی، کمک خیرین و منابع اهدایی تامین می‌شود.
 
وی ادامه داد: تنها در ۶ ماه دوم سال گذشته بیش از ۲۶ هزار و ۷۰۰ نسخه کتاب به ارزش حدود ۵۰ میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی و منابع اهدایی به کتابخانه‌های استان افزوده شد.
 
برنا درباره سهم منابع کودک و نوجوان نیز گفت: هر کتابخانه به طور میانگین بین سه تا پنج هزار جلد کتاب کودک دارد و منابع نوجوانان نیز در قالب مجموعه کتاب‌های عمومی و بزرگسالان دسته‌بندی شده است.
 
وی با تأکید بر حرکت کتابخانه‌ها به سمت خدمات نوین و دیجیتال افزود: سیاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور توسعه کتاب‌های الکترونیکی و خدمات هوشمند است و دسترسی رایگان اعضا به برخی نرم افزار‌های ارائه‌دهنده کتاب الکترونیک به مناسبت‌های مختلف فراهم می‌شود.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان اضافه کرد: سامانه «سامان» نیز امکان استفاده نامحدود ۶ ماهه از کتابخانه دیجیتال را برای اعضای فعال فراهم کرده و قابلیت‌هایی مانند دستیار هوش مصنوعی معرفی کتاب، ویدئوکست و پادکست‌های فرهنگی در آن پیش‌بینی شده است.
 
برنا در ادامه به اجرای برنامه‌های فرهنگی در کتابخانه‌های استان اشاره کرد و گفت: طرح «قرار کلاسی» متناسب با ایام جنگ تحمیلی اخیر با همکاری معلمان و با هدف ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان اجرا شد.
 
وی افزود: همچنین «سنگر فرهنگی» اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی لرستان از ابتدای امسال در خیابان انقلاب خرم‌آباد راه‌اندازی شد که هر شب در کنار مردم، برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و هنری متنوعی برای شهروندان برگزار می‌کند.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان درباره خسارت‌های وارد شده حملات هوایی دشمن نیز گفت: کتابخانه‌های مرکزی و شهید مطهری خرم‌آباد شامگاه ۱۷ اسفند سال گذشته بر اثر حملات هوایی محور آمریکایی ـ صهیونی دچار آسیب شدند.
 
برنا افزود: شدت موج انفجار‌ها موجب تخریب گسترده بخش‌هایی از کتابخانه مرکزی واقع در بلوار شهید سیدنورخدا موسوی شد و خسارت‌هایی نیز به کتابخانه شهید مطهری در محله بازار وارد آمد.
 
وی اظهار کرد: حدود ۷۰ درصد سقف کتابخانه مرکزی تخریب و بخش زیادی از شیشه‌های آن شکسته شده است که این خسارت‌ها روند خدمات‌رسانی را با اختلال مواجه کرد.
 
برنا تأکید کرد: کتابخانه مرکزی خرم‌آباد یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و علمی استان محسوب می‌شود و آسیب دیدن آن تنها یک خسارت فیزیکی نیست، بلکه بر فعالیت‌های فرهنگی و ترویج مطالعه نیز تاثیرگذار است.
 
وی یادآور شد: این کتابخانه سه سال پیش پس از حدود ۲۰ سال انتظار و با بخش‌های متنوع فرهنگی و علمی به بهره‌برداری رسیده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پدیده ال‌نینو بحران کم‌آبی کشور را حل نمی‌کند
خادمان قزوینی در آستان قدس رضوی
حضور ایران در نشست هیئت رئیسه کنفدراسیون والیبال معلولان آسیا و اقیانوسیه
غم بی پایان در وداع آخر
خبر‌های گوناگون کردستان/ ۲۰ تیر ۱۴۰۵
قطعی برق خانگی در مشهد بدون اطلاع‌رسانی قبلی
اختلال موقت در بخشی از کارت‌خوان‌های جایگاه‌های سوخت آبادان
روایت وفاداری و ارادت مردم سیستان و بلوچستان به رهبر شهید
انتقام؛ صدای عدالت خواهی یک ملت
ادامه تجمع‌های خیابانی در هرمزگان
در بازار نزولی بورس، ۴ صنعت به قله تاریخی رسیدند
تجهیز ۶۰۶ مرکز برای برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان در اصفهان
خوانش و بررسی متون ادب فارسی با حضور اکبر ثبوت
تشییع شهید گرانقدر مدافع میهن در مرودشت
مصرف آب در کردستان از میانگین کشوری فراتر رفت
مبارزه قاطع با برق دزدان رمز ارز در تبریز
۳۵ موکب گیلان آماده خدمت رسانی به زائران اربعین
تداوم مراسم بزرگداشت رهبر شهید در استان فارس تا ۲۵ تیر
تمدید مهلت پرداخت عوارض شهرداری زنجان با تعرفه ۱۴۰۴ تا پایان تیر
تاکید بر برگزاری میزهای خدمت در میادین همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حساسیت روسیه به اقدام ترکیه در فروش «اس - ۴۰۰»
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز
ادعا‌های جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر
مراسم گرامیداشت رهبر شهید انقلاب در قم برگزار می‌شود
رواق دارالذکر حرم رضوی، آرامگاه ابدی رهبر شهید انقلاب
دو کشته در درگیری شخصی مسلحانه در منطقه سرافرازان مشهد
فردا؛ کالابرگ تیرماه برای کد‌های ملی ۳، ۴، ۵ و ۶ شارژ می‌شود
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه
دوران جدیدی با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده‌ایم
پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی آرام گرفت
هفت شهر ایران در میان گرم‌ترین شهر‌های جهان
بیانیه یمن درباره پرواز‌های غیر نظامی بین ایران و یمن
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۶ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۱ نظر)