• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۴۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۷
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد:

هدف‌گذاری ۱۰۰ هزار فرصت شغلی با طرح‌های آبخیزداری و جنگلداری

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با بهره‌گیری از طرح‌های آبخیزداری و ظرفیت جنگلداری اجتماعی، می‌توان تا ۱۰۰ هزار شغل پایدار در استان ایجاد کرد.

هدف‌گذاری ۱۰۰ هزار فرصت شغلی با طرح‌های آبخیزداری و جنگلداری
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی در نشست کارگروه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، خواستار اجرای طرح‌های جامع آبخیزداری در تمامی شهرستان‌های استان شد. 
وی ضمن ابراز رضایت از اقدامات مدیرکل منابع طبیعی و تحولات صورت گرفته در این حوزه، گفت: در گذشته، دغدغه اصلی ما تنها مدیریت مشکلات و بحران‌ها بود، اما اکنون منابع طبیعی می‌تواند به منشأ درآمد پایدار و اشتغال‌زایی تبدیل شود. 
استاندار با بیان اینکه این ظرفیت در قالب طرح‌های جنگل داری در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی و در اجرای دقیق طرح‌های آبخیزداری قابل تحقق است، با تأکید بر اینکه آثار این جلسات باید در سفره مردم و اشتغال‌زایی نمود پیدا کند، افزود: تمامی دستگاه‌های تابعه جهاد کشاورزی باید با تعامل و هم‌افزایی، اجرای این طرح‌های ارزشمند را تسریع کنند.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی طرح‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و پیشگیری از خشک شدن سدها، گفت: با توجه به اینکه استان ۱۰ درصد روان‌آب‌ها و ۵۶ درصد جنگل‌های کشور را در اختیار دارد، هرگونه اقدام در این حوزه در واقع حفظ سرمایه ملی برای کل کشور است.
رحمانی با بیان اینکه این استان تأمین‌کننده آب شرب و کشاورزی میلیون‌ها نفر در استان‌های همجوار است، تاکید کرد: طرح مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز به‌عنوان یک برنامه پایلوت و با جزئیات کامل در هر شهرستان عملیاتی شود.
استاندار بر لزوم پیگیری تأمین اعتبار از ردیف‌های ملی تأکید کرد و از فرمانداران خواست تا برای مباحثی همچون مدیریت جنگلداری، پیشگیری از آتش‌سوزی‌ها و اجرای طرح‌های آبخیزداری، پیگیری‌های لازم را در سطح شهرستان داشته باشند و مدیرکل بحران نیز پیگیری‌های لازم را جهت تخصیص اعتبارات از منابع مرتبط انجام دهد.
رحمانی با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برای حل ناترازی درآمدی و بهبود معیشت، یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد با وجود دارا بودن یک درصد از جمعیت کشور، شش درصد از سهم تولید ناخالص داخلی را در بخش منابع طبیعی به خود اختصاص داده است.
استاندار خاطرنشان کرد: در طرح جنگلداری اجتماعی ظرفیت ایجاد ۵۰ تا ۱۰۰ هزار شغل جدید وجود دارد که باید با جدیت برای تحقق آن سرمایه‌گذاری کرد.
۱۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با تشریح سیمای آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد، اضافه کرد: در حال حاضر میانگین فرسایش خاک در استان ۱۵ تن و میزان رسوب‌دهی سالانه ۱۳ تن در هر هکتار است که این آمار، ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری برای حفاظت از خاک را بیش از پیش نمایان می‌کند.
سید جمال موسویان با اشاره به گستره یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتاری حوزه‌های آبخیز در استان، افزود: کهگیلویه و بویراحمد بر اساس تقسیم‌بندی‌های کلان، یکی از زیرحوضه‌های «ابر حوضه خلیج‌فارس و دریای عمان» محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲.۶ میلیون مترمکعب سازه آبخیزداری در استان احداث شده است، تصریح کرد: پروژه‌های آبخیزداری اجرا شده، سالانه حجمی معادل ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب را به آبخوان‌ها تزریق کرده و موجب تقویت چاه‌ها، چشمه‌ها و قنوات می‌شوند.
موسویان از اختصاص یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سال پیش‌رو خبر داد و گفت: ۶۷۷ هزار هکتار از اراضی استان معادل ۴۴ درصد، مطالعات اجرایی آبخیزداری دارند که حدود ۵۴ درصد این مطالعات، شامل سازه‌های سنگی‌ملاتی، گابیونی (خشکه‌چین)، بند‌های خاکی، پخش سیلاب و عملیات نهال‌کاری اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پایان بیان کرد: سهم فعلی عملیات آبخیزداری در تولید و ذخیره آب، متناسب با حجم پروژه‌های اجرا شده حدود پنج درصد است؛ اما با توجه به شرایط جغرافیایی و بیلان آبی استان، این ظرفیت وجود دارد که ضریب نفوذ روان‌آب‌های سطحی تا ۲۰ درصد افزایش یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشق عزت و آزادگی کردستانی‌ها در شب عاشورا
موقع گرما زدگی چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
مرکز دیجیتال بریکس با حضور وزیر نفت ایران افتتاح شد
خونخواهی رهبر شهید انقلاب، مطالبه جدی دستگاه عدلیه در عرصه بین‌المللی است
نوایی که در گلستان پیچید"شام غریبان سحر ندارد"
گوشه و کنار استان سوگوار سید و سالار شهیدان
خیابان های شیراز ، آیینه دار قیام سرخ حسین
ملت ایران با ایستادگی خود، محاسبات آمریکا را به شکست کشاند
تاسوعای حسینی در پاکستان
کتابی که ریشه در ۵۰ سال قبل دارد
عزاداری روز عاشورا در شهر‌های مختلف ترکیه
مراسم خیمه سوزان در مشهد ورضویه
پویش «۲۵ درجه» در موکب‌ها
تاسوعا و عاشورا؛ جلوه ای دیگر از خدمت بی ادعا در اردبیل
مشق سرخ عاشورا ، بر بوم هنر
شیرازی ها ؛ پا در رکاب عهد حسین
مراسم عزاداری عاشورای حسینی (ع) ۱۴۰۵ در مشهد مقدس
سالگرد شهید هسته‌ای دکتر صدیقی صابر و گرامیداشت ۱۷ شهید اقتدار در آستانه‌اشرفیه
از سنگر دانشگاه تا میدان جهاد علمی؛ روایت پیشگامان علم در مسیر خدمت به انقلاب
تعزیه‌خوانی در روستای بُرس کدکن تربت حیدریه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
ظرفیت ۶۸هزار نفری کاردانی به کارشناسی ؛ جمعه آخرین روز مهلت ثبت نام
۲۵ سال نذری بریان با طعم معرفت حسینی
لزوم تقسیم‌بندی خراسان رضوی به هفت منطقه شهرداری برای همکاری‌های مشترک
امکان خرید ۲ بلیت هواپیما با تخفیف ۲۰ درصدی در مسیر کیش
مراسم عزاداری روز تاسوعای حسینی ۱۴۰۵ در تهران
دعوت وزنه‌بردار چهارمحال و بختیاری به اردوی آماده‌سازی تیم ملی
عبور دمای چند شهر خوزستان از ۵۰ درجه؛ بستان با ۵۱.۱ درجه گرم‌ترین نقطه خوزستان
اعمال روز عاشورا
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۶ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
اعتراض کتبی وزارت صمت به افزایش قیمت محصولات ایران خودرو  (۱ نظر)
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)