• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۷۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۹
آذربایجان شرقی » اجتماعی

بدون همراه داشتن راهنما به تالاب قره قشلاق بناب نیایید

رئیس اداره محیط زیست شهرستان بناب اعلام کرد: ورود گردشگران به بستر تالاب قره قشلاق بدون بهره گیری از راهنمایان و بلد‌های محلی ممنوع است و مخاطرات جدی به همراه دارد.

بدون همراه داشتن راهنما به تالاب قره قشلاق بناب نیایید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، میکائیل نقوی افزود: با توجه به احیا و وضعیت مناسب آبی این تالاب، بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان علاقه مند به حضور در این مکان هستند، اما با توجه به شرایط خاص تالاب، بدون حضور بلد‌های محلی و راهنمایان گردشگری، حضور در این محل می‌تواند خطرناک باشد.

وی یادآور شد: گردشگران و طبیعتگردان باید متوجه باشند که تصور دریاچه‌ای از تالاب قره قشلاق اشتباه است و این پدیده بسیار زیبای طبیعی به هیچ عنوان دریاچه‌ای نبوده و بیشتر بستر آن را اراضی باتلاقی تشکیل می‌دهد که در صورت ورود افراد، می‌تواند خطرات و صدمات جدی به همراه داشته باشد.

نقوی مسیر‌های دسترسی به پیکره تالاب قره قشلاق را غیر قابل عبور برای انسان‌ها عنوان کرد و با اشاره به اینکه تنها مسیر ورود به بستر تالاب از طریق کانال نئور است که عمق میانگین آن حدود چهار متر است ادامه داد: عمق این کانال در برخی از مسیر‌ها تا ۶ متر نیز ثبت شده است.

وی با بیان اینکه امکان گم شدن افراد در مسیر‌های منتهی به تالاب قره قشلاق وجود دارد گفت: با توجه به پوشش گیاهی خاص منطقه و نیز مسیر طولانی ۱۱ کیلومتری کانال نئور تا بستر تالاب، گم شدن افراد و سرگردانی در مسیر برای هر فردی که ناشناس به جغرافیای منطقه است، بسیار محتمل می‌باشد.

نقوی با تاکید بر اینکه گروه‌های گردشگری و طبیعتگردی قبل از سفر به منطقه قره قشلاق حتما با مدیریت حفاظت محیط زیست شهرستان بناب ارتباط برقرار کنند افزود: کارشناسان این مدیریت در اسرع وقت پاسخگوی مردم بوده و راهنمایی‌های لازم و کافی برای گردشگران را ارایه می‌دهند.

تالاب قره قشلاق به عنوان تالاب غیر دریاچه‌ای، در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان بناب واقع شده که در سال ۱۳۶۳ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است و به عروس تالاب‌های شمال غرب کشور مشهور است.

تنها عامل حیات این تالاب ورود آب از رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه و در سطح پایین‌تر بارش‌های فصلی است و خشکسالی‌های اخیر منابع تغذیه تالاب را با کاهش و تحدید جدی مواجه کرده بود.

بر اساس آمار‌های موجود تاکنون تعداد ۱۹۳ گونه پرنده در تالاب قره قشلاق شناسایی و ثبت شده است که علاوه بر این گونه‌های بسیار زیبا هم اکنون تعداد ۲۷ پستاندار، ۱۶ گونه ماهی و هفت خزنده در محل تالاب زندگی می‌کنند که حیات این موجودات زنده با خشک شدن تالاب به خطر می‌افتد.

گونه‌های گیاهی تالاب قره قشلاق نیز ۲ هزار و ۵۰۰ نوع است که اغلب این گونه‌ها شورپسند هستند و به رغم پایین بودن آب تالاب، به دلیل اجرای طرح‌های مختلف حفاظتی، آسیبی متوجه این حوزه نشده است. استان آذربایجان شرقی ۲۷ تالاب دایمی و فصلی دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فریاد مظلومیت لامرد به شورای حقوق بشر سازمان ملل رسید
پیشنهاد ایران برای تأسیس اتحادیه رادیو و تلویزیونی سازمان همکاری شانگهای
برپایی موکب شهدای خاکریز اسدآباد برای پنجمین سال متوالی در ایام محرم
جلوه‌گری قیام عاشورای ۱۰ روزه در یک و نیم فصل میدان‌داری دلدادگان حسینی
عزاداری مردم خوزستان در شب تاسوعای حسینی
زمین‌گیر شدن ۲ شرور مسلح در تالش
هم‌افزایی ملی برای رفع موانع اجرایی و تسریع در اجرای برنامه برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع
گزارش سازمان ملل از کشتار و شکنجه کودکان فلسطینی
«کربلا جغرافیای یک تاریخ»، «سبز به رنگ زمرد» و «آخرین دعوت»، از قاب تلویزیون
سوگواره عاشورایی اهل سنت گلستان
فروش ۱۲ میلیارد تومانی سینما‌ها در هفته گذشته
هلاکت ۶ تروریست در عملیات پلیس مبارزه با تروریسم پاکستان
بسیج همه جانبه پلیس برای صیانت از عزاداران در استان
برتری هندبال ساحلی ایران مقابل آمریکا و صعود به دور بعد
عزاداری تاسوعای حسینی در حرم مطهر امام رضا (ع) | محرم ۱۴۰۵
استان بوشهر سوگوار علمدار وفادار دشت کربلا
فراهم شدن تمهیدات لازم برای اعزام مردم خوزستان برای شرکت در مراسم تشییع باشکوه قائد شهید امت
بازگشت نایب قهرمان کاراته آسیا به خانه
تأکید بر نقش زیرساخت‌های آبرسانی در تحقق عدالت اجتماعی
مراسم تشییع پدر شهید در چرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی ۲۰۲۶
علت قطع خدمات مبتنی بر کارت بانک‌ها اعلام شد
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / سه شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵
گفت‌وگوهای سازنده ایران و عمان درباره تنگه هرمز
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
کاهش ساعت کاری ادارات زنجان در یوم العباس
بسیج مردمی یمن آماده‌باش عمومی اعلام کرد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
کانادا ۱۰ رآکتور هسته‌ای می‌سازد
بدون دیپلماسی، زحمات عرصه میدان به ثمر نخواهد نشست
نقض آتش‌بس در لبنان؛ حمله مجدد رژیم صهیونی به «نبطیه»
توضیحات غریب آبادی درباره مذاکرات فنی سوئیس
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
ظرفیت واگذاری زمین در شهر‌های فارس فعال می‌شود
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۵ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)