• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۵۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
سیاسی » عمومی

ارزیابی های نتانیاهو اهمیتی ندارد

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی جای نگرانی ندارد و اصلا مهم نیست که ارزیابی های او از توافق هسته ای چیست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرضیه افخم در نشست خبری در پاسخ به این پرسش که به نظر می رسد نخست وزیر رژیم صهیونیستی برنامه هسته ای ایران را پذیرفته اما توافق خوب را توافقی دانسته که نفوذ ایران در منطقه را کاهش دهد افزود: ما براساس منافع ملت ایران مذاکرات را به پیش می بریم و هر توافق جامعی که صورت گیرد از نظر ما باید متضمن حقوق ملت ایران باشد.
افخم در پاسخ به پرسشی درباره خواست رژیم صهیونیستی برای کاهش نفوذ ایران در منطقه گفت: کشور ما کشوری بزرگ و نفوذ ما معنوی است سیاست های اصولی ما در منطقه پذیرفته شده که مبتنی بر صلح و امنیت همه کشورهای منطقه است.
وی افزود: اینها روش کار ماست و اگر کشوری به علت سیاست های اصولی خود با استقبال افکار عمومی درکشورهای دیگر مواجه شود می تواند تجربه ای برای دیگر کشورهای منطقه باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره علل تاخیر در سفر رئیس جمهور افغانستان به تهران گفت: سفر آقای اشرف غنی به علت حادثه بهمن و تلفات انسانی ناشی ازآن در افغانستان در آن زمان لغو شد و وقتی زمان بندی آن تنظیم شود این سفر انجام خواهد شد.
افخم کشته شدن شماری از شهروندان افغانی بر اثر این حادثه را به دولت و ملت این کشور تسلیت گفت.
نشست ایران و ۱+۵؛ فردا 
سخنگوی وزارت امور خارجه: نشست معاونان وزیران امور خارجه ایران و کشورهای ۱+۵ فردا در سوئیس برگزار می شود.
مرضیه افخم در نشست خبری افزود: این نشست فرصتی است تا همه گروه‌های مذاکره‌کننده درباره موضوعات باقیمانده گفتگو و آخرین روندها را به طور کارشناسی بررسی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات هسته‌ای در سطح وزرای خارجه نیز برگزار می شود گفت: تاکنون خبری در این باره منتشر نشده است.
افخم در پاسخ به پرسش دیگری درباره آخرین خبرها از مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: مذاکرات فشرده ای در سطح وزرای خارجه ایران و امریکا و با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر انرژی امریکا و نیز در سطح معاونان ادامه دارد.
وی گفت: شاهد مذاکرات متعددی هستیم که در آن تلاش می شود از فرصت کنونی بیشترین استفاده را بکنند تا با تبادل دیدگاه‌ها امکان یافتن راه حل و پیشرفت برای مذاکرات فراهم شود.
قضاوت درباره نتایج مذاکرات زود است
افخم افزود: اکنون برای قضاوت در باره نتایج این دوره از مذاکرات زود است و باید خبرها را تا چند روز آینده پیگیری کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: دو طرف توافق کردند که مذاکرات تا پایان ژوئن تمدید، و از این فرصت برای گفتگو به منظور روشن شدن ابعاد و موضوعات مختلف در حوزه‌های فنی، حقوقی و سیاسی استفاده شود.
افخم یکی از مباحث جدی در مذاکرات سیاسی را موضوع تحریم‌ها دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا خواهان رفع کامل تحریم‌ها بوده و دیدگاه‌هایش را در این زمینه با شفافیت و صراحت مطرح کرده است.
وی گفت: در این دوره از مذاکرات نیز آقای ظریف بر رفع کامل تحریم‌ها تأکید کرد به هر حال گفتگوها ادامه دارد باید صبور باشیم و متناسب با روند مذاکرات پیش برویم.
در ادامه یکی از خبرنگاران پرسید: سخنگوی دولت چندی پیش اعلام کرد دولت مقید است که مذاکرات را در دهم مارس به نتیجه برساند آیا قرار است تا این تاریخ اتفافی بیفتد؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: آنچه مسلم است دو طرف با جدیت در مذاکرات حضور دارند جمهوری اسلامی ایران کاملاً جدی و مصمم است که در مذاکرات حضور فعال و مبتکرانه داشته باشد که این را اثبات و از همه ظرفیت‌هایش برای پیشرفت مذاکرات استفاده کرده است.
افخم ابراز امیدواری کرد طرف مقابل نیز این گونه باشد تا با اراده سیاسی کار را پیش ببرند.
در ادامه خبرنگاری درباره سخنان آقای روحانی در سفر اخیرش به قم پرسید که سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: موضوعی که رئیس جمهور مطرح کرد همواره و از ابتدای مذاکرات مطرح شده است با این مضمون که جمهوری اسلامی ایران خواهان رفع همه تحریم‌هاست و تاکنون بر این اساس در مذاکرات پیش رفته‌ایم این موضوع فقط در سفر قم مطرح نشده است بلکه بر آن تأکید شد.
پرهیز از گمانه‌زنی درباره مذاکرات

افخم افزود: در عین حال چون موضوعات مذاکرات در حال گفتگوست و دو طرف درباره ابعاد مختلف آن صحبت می کنند باید از گمانه‌زنی یا واکنش درباره اعداد و ارقام و زمانبندی‌ها پرهیز کنیم.
وی اضافه کرد: قبلاً ‌هم آقای ظریف اعلام کرده است هیچ توافقی حاصل نمی شود مگر اینکه در باره همه مسائل توافق شود و تا وقتی که همه ابعاد و موضوعات مختلف روشن نشود و درباره همه موضوعات توافق نشود هیچ چیز قابل جمع بندی نیست.
مرضیه افخم در پاسخ به این پرسش که چرا همواره جزئیات مذاکرات از رسانه های خارجی معتبر منتشر می شود و ما جزئیات آن را در ایران نداریم ، افزود: از نخستین دوره های مذاکرات که همین روشها در برخی نشریات و محافل کشورهای طرف مذاکره اعمال می شد اعلام کردیم که ما از طریق رسانه مذاکره نمی کنیم.
وی اضافه کرد: این صرفا یک جمله نیست بلکه روش کار ماست و اکنون نیز بر آن مصر هستیم زیرا هیچ گاه این گزارش ها را که در رسانه های متعدد منتشر می شود تایید نکرده ایم و با وجود تایید نکردن این روش، درست نیست خودمان هم این کار را بکنیم.
افخم با اشاره به ادامه روند مذاکرات گفت: گمانه زنی هایی که مطرح می کنند می تواند اهداف مختلفی داشته باشد به ویژه شبهه افکنی ، ایجاد تردید در تلاش مذاکره کنندگان و حتی فشار خبری - تحلیلی با هدف ایجاد انحراف در مسیر مذاکرات است.
وی ابراز امیدواری کرد: رسانه های داخلی به اخبار و گزارش هایی که برخی جزئیات و اعداد و ارقام را منتشر می کنند و هیچ یک تایید نمی شود خیلی اهمیت ندهند.
خبرهای ضدو نقض درباره استعفای سعود الفیضل
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا خبر استعفای وزیر خارجه عربستان صحت دارد و بر روابط ما تاثیر می گذارد گفت: براساس خبرهای دریافتی مسئولان سعودی چنین خبری را تایید نکردند.
وی افزود: روابط ما با عربستان روابطی قدیمی و اراده ما داشتن بهترین روابط با همسایه ها بویژه عربستان به عنوان کشوری بزرگ در منطقه است و  ایران و عربستان علاوه بر گسترش روابط دوجانبه می توانند با همکاری هم راه حلی برای بحران های منطقه بیابند.
سخنگوی وزارت امورخارجه درپاسخ به پرسش دیگری درباره آخرین وضع سفیر عربستان در تهران گفت: کاردار عربستان در تهران فعال است و سفیر این کشور را نیز معرفی کرده اند که مراحل کاری آن در حال اجراست و هر زمان که مراحل اداری طی شود سفیر مستقر می شود.
مخالف دخالت خارجی در مسائل یمن هستیم 
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما مخالفت خود را با دخالت خارجی در یمن اعلام کرده ایم و باید ظرفیت گروههای سیاسی این کشور به طور کامل در نظر گرفته شود.
مرضیه افخم در پاسخ به پرسشی درباره وقایع یمن افزود : احزاب یمن ریشه در بافت قومی و قبیله ای یمن دارند و بخشی از واقعیت این کشور محسوب می شوند پس مسائل این کشور باید با اتکاء بر ظرفیت های درونی آن حل و فصل شود.
وی هر گونه تلاش با هدف به تجزیه کشاندن یمن را کاملا مردود و خلاف مصالح این کشور و منطقه دانست و بر حمایت از  همگرایی و گفتگوهای داخلی در این کشور تاکید کرد.
افخم گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر توافقی که مقبول همه گروههای یمنی باشد حمایت می کند و یمن واحد و یکپارچه می تواند دارای بهترین روابط با همسایگان و در چارچوب مسائل منطقه باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره واکنش رسانه های غربی به انتقال کمک های کشورمان به یمن تصریح کرد : مردم یمن به مواد غذایی و دارویی نیاز دارند و درخواست کمک برای تامین این نیازها  پیش از تحولات یمن مطرح شده بود.
وی افزود : با اجرا شدن تفاهم نامه هوایی میان ایران و یمن بخشی از این کمک ها ارسال شد و یک هیات یمنی متشکل از تجار و بازرگان این کشور نیز به منظور هماهنگی با مسئولان اقتصادی کشورمان و گفتگو درباره نیازشان به کمک های دارویی و غذایی به ایران سفر کردند.
افخم گفت: ایران خود را موظف می داند که به جایی که به این کمک ها نیاز دارند در حد امکاناتش اقدام کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره تفاهم نامه هوایی ایران و یمن اظهار داشت : این تفاهمنامه سال 79 میان دو کشور امضا شد و به تصویب مجالس دو کشور رسید و در این سالها اقدامات اجرایی متعددی شد تا امکان اجرای این تفاهم نامه فراهم شود.
وی افزود : بر این اساس نخستین مرحله از آن اجرا شد و بخشی از کمک های غذایی و دارویی در اختیار یمن قرار گرفت .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات پاپ در محکومیت جنایات داعش و نیز کشورهای کمک کننده به این گروه تروریستی گفت: جامعه جهانی همه روزه شاهد جنایات شنیع و فجیعی است که گروههای تروریستی تکفیری  مرتکب می شوند جنایاتی که هر انسان آزاده ای فارغ از کیش خود آن را تایید نمی کند.
افخم افزود: پیروان ادیان الهی نیز بر اساس اصول و آموزه های دینی و اخلاقی این جنایات را تایید نمی کنند و شاهدیم که در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی همه مردمی که دارای وجدان آگاهند مخالف این افراطی گری هستند.
وی با اشاره به انتشار  اخبار متعدد درباره منابع مالی ، اطلاعاتی وحمایت ها از این گروههای تروریستی ابراز امیدواری کرد جامعه جهانی و به طور مشخص ائتلاف ضد داعش مسوولانه تر عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد : قطع این حمایت ها نخستین و ساده ترین اقدام در مبارزه با تروریسم ، افراطی گری و گروه داعش  و نشانه ای  از جدیت آمریکا در ریشه کنی تروریسم و این گروه است.
افخم ابراز امیدواری کرد : با هوشیاری ملت های منطقه  و حساسیت و نگرانی ای که در حوزه بین الملل در قبال این جنایات وجود دارد کشورهای مختلف جهان مسوولانه تر عمل کنند.
وی افزود : امیدواریم  برخی  کشورها از منافع کوتاه مدت و محدودشان دست بردارند و اجازه دهند ائتلاف دائمی و همه جانبه علیه داعش کارش را پیش ببرد و به مسئولیت منطقه ای و بین المللی خود عمل کند.
ملت ایران در مقابله با زیاده خواهی ها مصمم تر عمل می کند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همواره گفته ایم که با زیاده خواهی ها مخالفیم و ملت ایران رفتارش را در مقابل زیاده خواهی ها نشان داده است و در این باره مصمم تر می شود.
مرضیه افخم تأکید کرد: باید با ملت ایران با زبان تکریم و نه تهدید و تحریم صحبت شود؛ اینها هیچ یک خللی در اراده ملت ایران برای رسیدن به اهداف و منافعش که کاملاً مبتنی بر صلح و ثبات در منطقه است ایجاد نمی کند.
وی گفت: همانطور که بارها در ادله و مستندات موجود تأکید شده، برنامه هسته ای ایران کاملاً صلح آمیز است که گزارشهای آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز آن را تأیید می کند.
افخم در پاسخ به پرسشی درباره برخی زمزمه ها در خصوص استمرار مذاکرات در دوره ای ده تا پانزده ساله اظهارداشت: با توجه به ادامه روند مذاکرات باید از گمانه زنی و بزرگنمایی برخی مباحث خودداری کرد و با تأمل بیشتر پیش رفت.
وی گفت: تیم مذاکره کننده هسته ای تیمی کاملاً تخصصی ، آگاه و دارای چارچوب کار مبتنی بر رهنمودهای مسئولان عالی کشور است و همه این مسائل روشن است و جای هیچ نگرانی برای مردم و کسانی که این مسائل را پیگیری می کنند نیست و کارها در زمان بندی توافق شده پیش می رود.
در ادامه، خبرنگاری با اشاره به اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به غیرواقعی بودن برخی اسناد مرتبط با پرونده هسته ای کشورمان پرسید: آیا اذعان آژانس به معنی عادی شدن بررسی پرونده هسته ای ما و انتقال آن از شورای امنیت به آژانس است؟
افخم در پاسخ گفت: بخش مهمی از کارها این است که ما هم به عنوان یکی از اعضای ان پی تی از همه حقوق طبیعی خود بهره مند شویم و اگر تحریمها رفع شود ایران نیز بعنوان عضو آژانس دارای حقوق طبیعی است و بر آن اساس فعالیت می کند ؛ اگر توافق جامع صورت گیرد بطور طبیعی این مسیر باید طی شود.
در ادامه خبرنگاری پرسید شما بر تاریخ آخر ژوئن برای مذاکرات هسته ای تأکید داشتید آیا تاریخ آخر مارس مد نظر ما نیست؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: تمدید مذاکرات هسته ای تا پایان ژوئن است اما توافقی درونی میان مذاکره کنندگان صورت گرفت که بتوانند در زمانبندی تا مارس موضوعات را بهتر پیش ببرند.
افخم افزود: اکنون تلاش می شود که طی ماه مارس گفتگوها به نقطه روشنی برسد اما در عین حال زمان تعیین شده برای تمدید مذاکرات تا پایان ژوئن به قوت خود باقیست.
آماده رفع مشکلات روادید با عربستان هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره کارشکنی مقامات عربستان در صدور روادید برای هموطنانمان اظهار داشت: در این باره با کاردار سفارت عربستان در تهران دیدار و گفتگو شده است آنان برخی مسائل فنی و پشتیبانی را مطرح کردند و ما نیز اعلام آمادگی کرده ایم که حاضریم برای رفع این مشکل کمک کنیم.
افخم با اشاره به ادامه گفتگوها در بخشهای ذیربط ابراز امیدواری کرد با توجه به تلاش دو طرف کارها در مسیر عادی توافق شده انجام شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ترکیب هیئت یمنی حاضر در تهران گفت: این هیئت متشکل از مسئولان رسمی و شمار زیادی از تجار و فعالان اقتصادی یمنی است. فعالان بخشهای خصوصی در این هیئت حضور دارند و مذاکرات صورت گرفت اما هنوز از توافقات احتمالی خبری منتشر نشده است.
افخم افزود: با توجه به اعلام نیاز آنان به کمک های دارویی ، بهداشتی و غذایی گفتگوهایی صورت گرفت که بخشی از این نیازها از طریق کمکهای اهدایی و بخشی از طریق خریداری آن ارائه خواهد شد.
در ادامه یکی از خبرنگاران پرسید خبرهایی مبنی بر حضور فرمانده سپاه قدس در عراق منتشر شده است آیا تأیید می کنید؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: از ابتدای تحرکات گروههای تروریستی در عراق جمهوری اسلامی ایران حضور مستشاری در عراق داشته است و مشورتهایی در سطوح مختلف برای کمک به دولت ارتش عراق به منظور عبور از این مرحله ارائه کرده است که شاهد قدردانی و اعلام نظر مثبت دولت ، مجلس و گروههای عراقی از کمکهای ایران بوده ایم.
افخم افزود: مسئولان عراقی همواره اعلام کردند که ایران بعنوان کشور همسایه کاملاً مسئولانه به وظایفش برای کمک به عراق به منظور عبور از بحران تروریسم در این کشور عمل کرده است ما در ابعاد مختلف به این کشور کمک کرده ایم که عمده آن در حوزه مستشاری است.
وی گفت: اکنون نیز شاهدیم که ارتش ، عشایر و مردم عراق در مبارزه با تروریستها در مناطق مختلف کاملاً موفق بوده  و توانسته اند آنان را از مناطق مختلف بیرون برانند که ما این پیروزیها را تبریک می گوییم و امیدواریم طلیعه ای برای پاکسازی عراق از وجود تروریستها باشد.
جمهوری اسلامی ایران قدرتی مؤثر و مهم در منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این پرسش که نفوذ رو به گسترش ایران در منطقه و تقویت متحدانش چه اثری در مذاکرات هسته ای دارد؟ گفت: این شاخص خیلی خاص و مجزایی نیست در هر حال نفوذ ایران معنوی است.
افخم افزود: اکنون جمهوری اسلامی ایران قدرتی مؤثر و مهم در منطقه است که تصمیم دارد از جایگاه خود برای صلح ، ثبات و پیشرفت منطقه استفاده کند.
وی گفت: متأسفانه برخی که مخالف صلح و امنیت در منطقه هستند با اینگونه اظهارنظرها و گزارشها  تلاش دارند با بزرگنمایی این موضوع در منطقه هراس افکنی کنند که چنین خبرهایی کاملاً بی اساس است ما در دهه های گذشته همواره نشان داده ایم که کاملاً مسئولانه عمل می کنیم و همگرایی و  دوستی ، بخش مهمی از سیاست خارجی ما بوده و اولویت ما همواره برقراری روابط خوب با همسایگان است.
افخم افزود: بر این اساس، این اظهارات کمک کننده نیست و امیدواریم همه کمک کنند که این منطقه که با بحرانهای متعدد مواجه است با همکاری ، همگرایی و تقویت پیوندهای هر چه بهتر دوستی بتواند از این مرحله عبور کند و بتوانیم شاهد روابط نوین و تقویت دوستی کشورهای منطقه باشیم.
وی اضافه کرد: اینکه چقدر این موضوع بر مذاکرات هسته ای اثر دارد چیزی نیست که بگوییم پارامتر ویژه ای باشد در عین حال این واقعیتی است که اگر درست به آن نگاه شود بسیار تعیین کننده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آزادسازی موصل تا چه اندازه به حفظ امنیت عراق کمک می کند؟ گفت: دولت عراق مصمم است که در مبارزه با تروریسم مناطق اشغالی را آزاد کند و حضور آقای العبادی در محل عملیات ، نشانه عزم و اراده دولت این کشور برای مبارزه با تروریسم است.

افخم ابراز امیدواری کرد با موفقیت کامل دولت عراق در این زمینه امنیت در سراسر کشور حاکم شود و آزادی موصل می تواند این پیام را به دیگر مناطق بدهد که تروریسم ماندنی نیست و همه دولتها با کمک مردم با این پدیده شوم مبارزه کنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سیاستهای اشتباه برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی و موضع ما در این باره گفت: سیاست ما تبیین و روشنگری است که بر این اساس در سفرها و رایزنیها با مقامات کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای واقعیات را تبیین می کنیم.
افخم افزود: برخی کشورها باید از اشتباهات گذشته درس بگیرند زیرا تکرار اشتباهات کمکی نمی کند و پافشاری بر روشهای غلط به نفع هیچکس نیست گسترش بحران نمی تواند محدود به این منطقه بماند زیرا اگر این بحران توسعه یابد خطری است که دامن گیر همه می شود.
وی اضافه کرد: اینها محورهایی است که ما در گفتگو با مقامات کشورهای منطقه همواره مد نظر قرار داده و تبیین کرده ایم که بازگشت از سیاستهای غلط فرصتی برای حضور موفق و کمک به رفع بحران و غلبه بر آن است که نگرانیها را در منطقه افزایش داده است.
افخم ادامه داد: بخش زیادی از انرژی ما در حوزه دیپلماسی برای تبیین این مسائل است که کشورها از سیاستهای غلط خود دست بردارند و بر آن پافشاری نکنند که  این نیازمند گفتگوهای بیشتر است.
وی گفت: مسیر تحولات و روند تحرکاتی که صورت می گیرد و دوران طولانی که عده ای تلاش داشتند از طریق تروریسم و افراطی گری تغییراتی در صحنه سیاسی در کشورهای منطقه ایجاد کنند سیاستی نادرست و بی ثمر بوده است و هر گاه از این سیاستهای اشتباه برگردند به نفع خود و کشورهای منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان سفر پوتین به تهران گفت: این سفر در دستور کار است و هر گاه زمان بندی آن نهایی شود اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مصر اختلافات سیاسی با حماس را از طریق گفتگو حل و فصل کند
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد  مسئولان مصر اختلافات سیاسی خود با جنبش حماس را از طریق گفتگو حل و فصل کنند و برای سوء استفاده رژیم صهیونیستی فرصت ایجاد نکنند.
مرضیه افخم در پاسخ به پرسشی درباره حکم دادگاه مصری مبنی بر تروریست دانستن حماس گفت: حماس جنبش مقاومت مردمی است که با رژیم صهیونیستی مبارزه می کند.
وی افزود: منش و روش این جنبش کاملاً صریح و روشن است و ملت های منطقه از آن حمایت می کنند زیرا مقاومت در برابر جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی بخش مهمی از فعالیت های این جنبش است که باید مدّنظر باشد.
مسئولان مصر مانع سوء استفاده رژیم صهیونیستی شوند
افخم با تاکید بر اینکه مسئولان مصر مانع سوء استفاده رژیم صهیونیستی شوند اضافه کرد : این رژیم اشغالگر ، رژیمی فرصت طلب است و چنانچه این برداشت ایجاد شود که کشوری اسلامی در صدد تضعیف جنبش مردمی مقاومت است ، امکان سوء استفاده وجود دارد.
وی ادامه داد : بهتر است با هشیاری با این موضوع برخورد و فرصت سوء استفاده رژیم صهیونیستی گرفته شود.
مخالف دخالتهای خارجی در یمن هستیم 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره دیدگاه ایران در خصوص حل و فصل سیاسی مشکل یمن گفت : تنها راه حل مسائل این کشور سیاسی است و ما با دخالت خارجی مخالفیم .
افخم تاکید کرد‌: راه حل مسائل یمن باید درونی و از طریق مذاکرات گروههای داخلی باشد زیرا توافق آنان تضمین کننده ثبات در این کشور است و بر این اساس کشورهای منطقه باید با پرهیز از دخالت در امور یمن از این گفتگوها حمایت کنند.
وی هشدار داد دخالت خارجی کمکی به اوضاع یمن نمی کند بلکه مسائل پیچیده تر خواهد شد . همه کشورها باید در این زمینه مسئولانه عمل کنند تا گفتگوهای داخلی در فرایند سیاسی شکل بگیرد .
توافق فقط در یک مرحله انجام می شود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره خواست امریکا برای تعلیق ده ساله فعالیت هسته ای ایران گفت : مذاکرات در جریان است و قرار نیست ما بند به بند توافق کنیم بلکه قرار است درباره همه موضوعات در یک مرحله توافق شود.
افخم افزود : بر این اساس نباید گمانه زنی کرد بلکه باید ابتدا همه موضوعات مشخص شود بعد درباره آن صحبت کنیم.
وی گفت : درباره طول دوره اجرای توافق دیدگاه هایی مطرح است و ایران نیز دیدگاه های خاص خود را دارد که این موضوع در حال مذاکره است و فعلاً در این باره قضاوت نمی کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر آقای ظریف مبنی بر اینکه اگر امریکا حاضر به رفع تحریم ها شود ، حاضریم در این دوره از مذاکرات به توافق برسیم گفت : توافق در یک مرحله خواهد بود و همه موضوعات را شامل می شود .
افخم افزود : بر این اساس همه موضوعاتی که درباره آن گفتگو می شود مانند غنی سازی ، فعالیت مراکز هسته ای  ، تحقیق و توسعه ، موضوع تحریم و مسائل مختلفی که در دستور کار قرار دارد  در ابعاد فنی ، حقوقی و سیاسی در حال پیگیری است.
خواهان رفع کامل همه تحریم ها هستیم
وی تاکید کرد‌: همواره اعلام کرده ایم که خواهان رفع کامل تحریم ها هستیم و موضع ما در این باره کاملاٌ صریح است . این موضوعی است که مسئولان عالی کشور بر آن تصریح دارند و این دیدگاهی است که طرف مذاکره باید به طور جدی به آن توجه کند.
افخم گفت : صحبت آقای ظریف نیز نشان از اعلام آمادگی ما  بود که اگر خواست صریح ما شکل بگیرد توافق در نخستین زمان، شدنی است توافقی که یک مرحله ای و شامل همه کلیات و جزئیات با هم است و قابل تفکیک نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر می‌شود
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
ایجاد ۲۹ اقامتگاه بوم‌گردی درلرستان
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آبان ۱۴۰۴
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
عاقبت مرغ های تریاکی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)