• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۷۶۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷
اجتماعی

جاذبه های گردشگری گیلان

آب و هوای مناسب و جاذبه های گردشگری گیلان سبب شده است، این استان نوروز هر سال مقصد سفر بیش از ۶ میلیون گردشگر باشد.

خبرگزاری صدا و سیما: آب و هوای مناسب و جاذبه های گردشگری همچون جنگل، دریا، تالاب، بناهای تاریخی و مذهبی، آداب و رسوم مختلف و غذاهای متنوع محلی گیلان سبب شده است این استان نوروز هر سال مقصد سفر بیش از ۶ میلیون گردشگر باشد.
نگاهی به آمارهای گردشگری گیلان نشان می دهد مسافرت به این استان به نوروز ختم نمی شود و در سال به طور میانگین حدود 32 میلیون گردشگر داخلی و خارجی این استان را برای سفر انتخاب می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه همه جای گیلان به مواهب طبیعی زیبا و چشم نواز دسترسی دارد از وجود 70 منطقه نمونه گردشگری خبر می دهد و می افزاید: مسافرانی که سفر خود را از غرب گیلان و شهرستان آستارا شروع می کنند، می توانند به مناطق نمونه گردشگری تالاب استیل، پارک جنگلی بی بی یانلو، گردنه حیران و پناهگاه حیات وحش لوندویل بروند که در آن ساحل، جلگه و کوهستان درکنارهم قرار دارد.
آقای علیزاده می افزاید: بندر، گمرک و بازارچه مرزی این شهر هم از دیگر ظرفیتهای گردشگری آستاراست که هرساله علاوه بر گردشگران داخلی، مسافرانی از کشور آذربایجان را هم به این شهرستان مرزی می کشاند.
وی اضافه می کند: البته نمی توان از گشت و گذار در آبشار و آب گرم کوته کومه که به فاصله 2 ساعت پیاده روی از روستای کوته کومه در شهرک لوندیل آستارا واقع شده و روستای میاکومی و آب گرم علی داشی این شهرستان غافل شد .
آقای علیزاده ادامه می دهد: مناطق کوهستانی و جنگلی آق اولر، مریان، الماس و سوباتان در کنار سواحل جوکندان، گیسوم و لیسار از مهمترین جاذبه های گردشگری دومین شهرستان غربی گیلان و وجود جنگل، دریا، ییلاق های دل انگیز و چشمه در این مناطق، تالش ، بزرگترین شهرستان گیلان را به پاتوق بسیاری از مسافران تبدیل کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان می گوید: پل آجری پونل و مسجد اِسپی مَـزگِـت از مهم ترین جاذبه های تاریخی رضوانشهر است و مناطق کوهستانی ارده و زندانه، سواحل پره سر و تازه آباد و آبشار ویسادار هم از مناظر بکر طبیعی این شهرستان است که در همسایگی شهرستان تالش قرار دارد.
آقای علیزاده می افزاید: مسافران پس از گذر از منطقه زیبای پونل با درختان انبوه و کوههای سرسبز به ورودی شهرستان ماسال، دومین شهرستان مرتفع گیلان می رسند، شهرستانی که منطقه کوهپایه ای - جنگلی اولـَسَـبـِلَنگاه اش با جنگلهای انبوه و چشمه های زلال پذیرای تعداد زیادی از مسافران است .
وی بام سبز، آبشارهای چـِسلی و رامینه و 17 غار طبیعی را که بزرگترین آنها آویشو است از دیگر جاذبه های گردشگری ماسال برمی شمرد و می گوید: درکنار ماسال 2 شهرستان صومعه سرا و فومن قرار دارد .
آقای علیزاده با بیان اینکه حدود نیمی از تالاب بین المللی انزلی در محدوده صومعه سرا واقع شده است، می گوید: منطقه باقلاکِـش و سیاه درویشان در حاشیه تالاب و پناهگاه حیات وحش سِـلکِـه، از جاذبه های طبیعی و محل زیست آبزیان، پرندگان و حیوانات دیگر است.
وی مهمترین سوغات صومعه سرا را نیشکر که به زبان محلی به آن سیاه شکر می گویند بیان و اضافه می کند: مسافرانی که به این شهرستان می روند می توانند از مناطق تاریخی مناره گسکر که یاد آور مناره های عظیم سلجوقیست و خرابه های حمام قدیمی کسما دیدن کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در ادامه شهر پلکانی و تاریخی ماسوله و قلعه رودخان را از مهم ترین جاذبه های شهرستان فومن برمی شمرد و می افزاید: اغلب فومن را با چنارهای بلند حاشیه جاده ورودی و مجسمه هایی که در میادین، بوستانها و کنار خیابانهای شهر نصب شده می شناسند، شهری که با ورود به آن عطر کلوچه از بین مغازه هایی که در فواصل کمی از هم قرار گرفته اند، در هوا می پیچد.
متولی گردشکری گیلان در معرفی مهم ترین مکانهای دیدنی شفت یکی دیگر از شهرستانهای زیبای گیلان، به منطقه کوهستانی و جنگلی امام زاده ابراهیم، امام زاده اسحاق و سیاهمزگی اشاره  می کند و می افزاید: پنیر سیاهمزگی سوغاتی است که مسافران می توانند در بازگشت از این شهرستان با خود به شهر و دیارشان ببرند.
وی در سفر به بزرگترین بندر شمال ایران یعنی بندرانزلی با سواحل زیبا  و تالاب بین المللی اش می گوید: بیشتر مسافرانی که به این شهرستان سفر می کنند علاوه بر تفرج در کنار سواحل و دیدن نیلوفران آبی شناور در تالاب ، گذرشان به بلوار، فانوس دریایی، کاخ موزه نظامی و منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی می افتد.
این مقام مسئول خاطر نشان می کند، مسافرانی که بندر انزلی را برای سفر انتخاب می کنند موقع برگشت می توانند انواع ماهیان خزری، صنایع دستی چوبی و همچنین صنایع مروار بافی را سوغات ببرند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گیلان هم  درخصوص جاذبه های گردشگری شهر رشت می گوید: جنگل های سراوان، آرامگاه میرزاکوچک، سواحل حاجی بکنده و جفرود، مجتمع تفریحی زیباکنار و موزه میراث روستایی گیلان تنها موزه فضای باز استان که در آن سبک معماری و آداب و رسوم مناطق مختلف گیلان به نمایش گذاشته شده از جاذبه هایی است که از منظر نگاه مسافران و گردشگرانی می گذرد که به مرکز گیلان سفر می کنند.
آقای آذرپور می افزاید: استخر طبیعی عینک، سبزه میدان، عمارت کلاه فرنگی، باغ محتشم و خانه میرزا هم از دیگر جاذبه هایی است که در رشت قرار دارد .
وی ادامه می دهد: نخستین شهرستانی که مسافران در گذر از رشت به شرق گیلان، به آن می رسند، آستانه اشرفیه است که این شهر مدفن سید جلال الدین اشرف، برادر امام رضا (ع) است.
آقای آذرپور یادآوری می کند که آرامگاه دکتر محمد معین گردآورنده  فرهنگ فارسی معین هم دراین شهرستان قراردارد.
وی می گوید: کمتر مسافریست که به آستانه اشرفیه سفر کند و از دیدن سواحل عسکرآباد، تالاب بین المللی بوجاق و پل چوبی کیاشهرچشم بپوشد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بادام زمینی آستانه را که مرغوب ترین  بادام و همچنین برنج این شهرستان را که بهترین و معطرترین برنج ایران است از برترین سوغاتی های نه تنها آستانه اشرفیه بلکه گیلان بیان می کند .
آقای آذرپور در معرفی لاهیجان یکی دیگر از شهرستانهای شرق گیلان می گوید: تالاب امیر کلایه، استخر و آبشار شیطان کوه، بام سبز ، تله کابین و باغهای همیشه بهار چای در دامنه کوه ها از مهم ترین جاذبه های طبیعی این شهرستان و موزه تاریخ چای ایران و حمام گلشن از بناهای تاریخی عروس شهرهای گیلان، لاهیجان است.
وی با اشاره به اینکه لنگرود و املش از شهرستانهای مجاور لاهیجان است، می گوید: منطقه ساحلی چاف و چمخاله با هندوانه های معروفش، تالاب کـِـیا کـِـلایه، ییلاقات لیلاکوه، هَلو دشت و پل خشتی، جاذبه هایی است که پای مسافران بسیاری را به لنگرود می کشاند .
به گفته آقای آذرپور، خانه قدیمی صوفی، برج تاریخی میل با ارتفاع 7 متر، ییلاقات خصیل دشت و باغات زیبای چای و کوهپایه‌های با صفا هر بیننده‌ای را مسحور می‌کند.
این کارشناس گردشگری یادآوری می کند که سه شنبه بازار املش هم نمونه کاملی از بازارهای سنتی گیلان است که مردم این منطقه با حضور گسترده رونق خاصی به آن می‌بخشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در ادامه می گوید: سیاهکل یکی دیگر از شهرستانهای شرق گیلان است که سابقه مهم ترین جاذبه تاریخی اش، کاروانسرای تی تی به دوره صفوی باز می گردد، شهرستانی که آبشار و پارک جنگلی لونک و منطقه ییلاقی دیلمان را همچون نگینی سبز و بکر به آغوش کشیده است.
آقای آذرپور در معرفی جاذبه های گردشگری رودسر که با استان مازندران هم مرز است هم  می گوید: سواحل چابکسر و کلاچای، پارک جنگلی َلَه لِه رود، ییلاقها، دشت ها و مناظرطبیعی چشم نوازی همچون منطقه جواهردشت، اشکورات و آبشارهای آغوزبُن و هفت چشمه از مهم ترین جاذبه های انتهایی ترین شهرستان شرق گیلان است .
خانم رضایی کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان درخصوص رودبار جنوبی ترین شهر گیلان که به شهر شکوفه های زیتون معروف است، می گوید : پس از باغهای زیتون، گلهای سوسن چلچراغ از مهم ترین شاخص های این شهرستان است.
وی تپه باستانی مارلیک، دریاچه پشت سد سفید رود، قله درفک، پل خشتی لوشان و توربین های بادی در منجیل را از مهم ترین مناظری بیان می کند که مسافران در گذر از  رودبار ، دروازه ورودی گیلان می توانند از آنها دیدن کنند.
به گفته خانم رضایی علاوه بر جاذبه های طبیعی و تاریخی گیلان  950 بقعه متبرک، 74 بازار محلی، 90 گونه صنایع دستی و 7 بازارچه صنایع دستی ازدیگرظرفیت های گردشگری گیلان است
وی درخصوص تمهیدات اندیشیده شده برای پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی می گوید: هزار و 180واحد اقامتی و 202 واحد پذیرایی بین‌راهی و سفره‌ خانه سنتی هم در مسیر گردشگران گیلان آماده پذیرایی  از مسافران نوروزی است .
رضایی می افزاید: برپایی 20 نمایشگاه صنایع دستی، سوغات و غذاهای محلی گیلان از دیگر تمهیدات این اداره کل برای نوروز 94 است .

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)