• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۰۱۷۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
اجتماعی

نقدینگی و نبود متولی؛ مشکل صنایع کوچک

معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک گفت: هم اکنون ۶۱ درصد واحدهای حوزه صنایع کوچک که دچار تعطیلی شده اند از نبود نقدینگی رنج می برند.

{$sepehr_old_video_80178}

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فرشاد مقیمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با عنوان بنگاه های اقتصادی کوچک؛ آسیب ها و فرصت ها برگزار شد، افزود: بخش عمده ای از صنایع کوچک به دلیل نبود نقدینگی دچار مشکلات شده اند و 14 درصد این صنایع نیز از موضوع فقدان بازار و 8 درصد در تأمین مواد اولیه رنج می برند.
طرح کمک به صنایع کوچک در دولت 
وی گفت: در سازمان صنایع کوچک از سال گذشته برای رونق این صنایع اقداماتی صورت گرفت و طرحی تهیه شد که به تصویب هیئت وزیران رسید و امیدواریم امسال با همت بانک مرکزی بتوان بخشی از منابع و تسهیلات را به حوزه صنایع کوچک سرازیر کرد تا صنایع کوچک تعطیل شده احیا شود و صنایعی که ظرفیتشان کاهش یافته است تکمیل ظرفیت شود.
مقیمی افزود: در مدت دو سال می توان 193 هزار شغل در این خصوص ایجاد و 19 هزار واحد صنعتی را تکمیل ظرفیت کرد.
خود را ملزم به حمایت از صنایع کوچک می دانیم
وی با اشاره به اینکه خود را ملزم به حمایت از صنایع کوچک می دانیم گفت: زیرساخت های صنعتی، ابزاری برای توسعه صنایع کوچک است و باید از این ابزار استفاده کرد.
معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا تسهیلات بانکی بیشتر به سمت صنایع بزرگ سوق داده می شود؟ گفت: وزارت صنعت هم از این گونه اختصاص رضایت ندارد و رئیس کل بانک مرکزی دو هفته گذشته اعلام کرد که باید در حوزه صنایع بزرگ، تأمین منابع مالی از بازارهای سرمایه تامین شود و اینها نباید بانک محور باشند و حوزه صنایع کوچک باید از شبکه بانکی بهره مند شوند.
 شرایط برای وصل کردن حلقه های صنایع کوچک و متوسط، بهتر خواهد شد
مقیمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا سیاست ها در وزارت صنعت‌، معدن و تجارت در جهت حمایت از صنایع کوچک نیست؟ گفت: برای امسال تعرفه های خوبی پیش بینی شده است و شرایط برای وصل کردن حلقه های صنایع کوچک و متوسط، بهتر خواهد شد.
وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشستی که به تازگی با حضور مدیران بخش صنعت برگزار شد اعلام کرد: باید سند برنامه راهبردی را به تفکیک هر رشته صنعتی ارائه کنیم.
مقیمی گفت: با افزایش سرمایه صندوق های حمایتی زیرمجموعه وزارت صنعت، حمایت خوبی از سازمان صنایع کوچک رخ خواهد داد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بنگاه های کوچکی که دچار رکود می شوند سالیانه باید مالیات بیشتری پرداخت کنند افزود: دولت به دنبال این است که منابع درآمدیش را از درآمد نفتی جدا کند اما ما مشکلات بنگاه های کوچک را به دولت منعکس کرده ایم.
نماینده مجلس: صنایع کوچک متولی ندارد
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: صنایع کوچک علاوه بر مشکلاتی که در بحث شبکه بانکی دارند مهمترین مشکلشان نبود متولی مشخص در خصوص این صنایع است.
محمدرضا پور ابراهیمی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع بنگاه های اقتصادی کوچک؛ آسیب ها و فرصت ها برگزار شد، افزود: در خیلی از کشورها مانند مالزی یک مجموعه کاملاً حاکمیتی برای تصدی و حمایت از صنایع کوچک وجود دارد اما در ایران به دلیل ادغامی که میان مجموعه شهرک های صنعتی با صنایع کوچک صورت گرفت، مأموریت های وزارت صنعت، معدن و تجارت در بحث صنایع کوچک به فراموشی سپرده شد.
وی گفت: سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری هایی کرد و با وجود اینکه هیئت وزیران 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این صنایع اختصاص داد اما هیچ خروجی نداشت چون متولی برای پیگیری وجود ندارد.
حمایت از صنایع کوچک برای حذف قاچاق کالا 
پورابراهیمی افزود: اکنون مجموعه صنعت، معدن و تجارت در بحث صنایع کوچک بیشتر به زیرساخت ها و واگذاری زمین اکتفا می کند.
وی گفت: طبق گزارش ها، 20 تا 25 میلیارد دلار در سال کالای قاچاق به کشور وارد می شود که به اندازه فروش نفت است و اگر از صنایع کوچک و تولید ملی حمایت صورت بگیرد، مبارزه قابل توجهی با قاچاق کالا صورت خواهد گرفت.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مجلس و دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف کردیم که ظرف سه ماه آیین نامه ای برای تدوین و شناسایی کد رهگیری واحدهای کوچک ارائه کند اما با وجود 14 ماه، هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
پور ابراهیمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا میان سیاست های تجاری و تعرفه ای با روند فعالیت صنایع کوچک رابطه ای وجود دارد؟ گفت: وزارت صنعت تعرفه ها را کاهش داد که همین موجب تعطیلی صنایع کوچک شد.
وی افزود: اگر وزارت صنعت بخواهد در این قضیه ورود کند باید تمرکز خود را از حوزه فعالیت های مرتبط با زیرساخت ها به حوزه سیاست های حمایتی سوق دهد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)