• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۴۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۶
اقتصادی » بازاروتجارت

افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور از افزایش ۲۰ درصدی اشتغال در این بخش در سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بهمن نامور مطلق در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی وضعیت صنایع دستی می پرداخت افزود: 365 هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی ثبت نام کردند و 700 هزار نفر هم مراجعه حضوری داشتند. 
وی با انتقاد از جدا بودن صنایع دستی از فرش گفت: در قبل از دولت یازدهم ما با یک سقوط آزاد در تولید و فروش مواجه بودیم و در سال قبل از تحویل دولت،  40 درصد کارگاههای صنایع دستی کشور تعطیل بود اما هم اکنون در مسیر رو به رشد قرار داریم. 
معاون صنایع دستی کشور بی توجهی و بی تدبیری را از جمله علتهای وضعیت نابسامان صنایع دستی در دو سال گذشته در کشور دانست و گفت: دولتهای پیشین بازارهای صنایع دستی در خارج را از دست دادند و ما در پی بدست آوردن مجدد آنها هستیم.
نامور مطلق افزود: سال گذشته یکصد میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی کشور پرداخت شد در حالیکه در سالیان گذشته چنین تسهیلاتی پرداخت نشد و بخشی از افزایش 20 درصدی اشتغال در این بخش در سال گذشته ناشی از پرداخت همین تسهیلات است. 
وی قیمت تمام شده صنایع دستی را یکی از مشکلات مرتبط با این بخش دانست و گفت: افزایش دستمزدها و حاملهای انرژی از علتهای این افزایش قیمت است. 
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: بطور مثال هزینه حاملهای انرژی یک واحد صنایع دستی پیشتر 400 تا 500 هزار تومان بود که هم اینک به 15 میلیون تومان افزایش یافته است و این مسئله تولید را زمین می زند. 
نامور مطلق وجود کارگاههای کوچک و کم تولید در نهایت خرید کم مواد اولیه از طرف آنها با قیمت بالا را مشکل دیگر مرتبط با صنایع دستی کشور دانست و با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع دستی در تهران گفت: این نمایشگاه در 25 سال گذشته بی سابقه بوده است. 
صنایع دستی می تواند درآمد ارزی سرشاری برای کشور ایجاد کند
حسین یاوری پژوهشگر صنایع دستی هم در این برنامه با بیان اینکه مسئولان ما هنوز ایمان ندارند که صنایع دستی می تواند از منبع اصلی کسب درآمد ارزی و ایجاد اشتغال باشد افزود: در سراسر جهان سازمانهای جدایی برای صنایع دستی و فرش نداریم در حالیکه در ایران اینگونه است و باعث هدررفت امکانات و ناموفق بودن مدیریت می شود در حالیکه باید این دو مدیریتی منسجم داشته باشند. 
وی با بیان اینکه از دولت نباید توقعات زیادی داشت تصریح کرد: دولت باید بسترسازی کند تا بخشهای خصوصی و تعاونی بر اساس قانون حوزه صنایع دستی ورود کنند. 
این پژوهشگر صنایع دستی با انتقاد از ناهماهنگی میان بخشی و غافل بودن از بازاریابی جهانی گفت: وقتی از بازار 30 میلیارد دلاری جهانی صنایع دستی سهم ایران تنها 500 میلیون دلار است یعنی کار مثبتی انجام نداده ایم. 
یاوری با بیان اینکه ایران جزء سه قطب برتر صنایع دستی جهان است افزود: متأسفانه بازارهای هدف را در خارج از کشور از دست داده ایم و در برخی موارد پاکستان جایگزین ما شده است. 
این پژوهشگر صنایع دستی با اشاره به اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی یک میلیارد 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی و فرش به خارج از کشور داشتیم گفت: انتظار این بود که این سهم به 5 میلیارد دلار برسد. 
وی تسهیلات اعطای یکصد میلیارد تومانی سال گذشته به هنرمندان صنایع دستی کشور را ناچیز دانست و یکی از مشکلات این بخش را افزایش هزینه های تولید صنایع دستی و مواد اولیه آن دانست. 
یاوری افزود: هنرمندان صنایع دستی ایران بویژه عشایر و کسانی که در شهرهای دور افتاده هستند دسترسی به منابع اولیه  با قیمت مناسب ندارند و این چرخه معیوب است. 
این پژوهشگر صنایع دستی تصریح کرد: وقتی بازار جهانی صنایع دستی را از دست می دهیم به دست آوردن مجددش کار بسیار سختی است و در این راه باید بیشتر تلاش کنیم و از برندهای خاص ایرانی مثل فرش و میناکاری استفاده نماییم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصلاح رفتارمدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ روایت یک نخبه ریاضی دهه شصتی
اقدامات رفع بوی نامطبوع اتوبان قم–تهران هنوز کامل نشده است
تجلیل از خیرین و خادمین موکب شهدای بناب
افزایش شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای اشنویه
اعطای مجوز واردات نهاده‌های دامی به فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی
جلوگیری از تخلفات شکار و صید در مناطق حفاظت شده
آغاز رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
وزش باد شدید در سمنان
ماندگاری هوای سرد در چهارمحال و بختیاری
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بازگشایی مرز کیله شین در دستور کار دولت
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آبان در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
فردا چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)