• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۶۰۱۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹
سیاسی » عمومی

فشار دانه درشتها روی ما در زمان بررسی پرونده ها

معاون اول قوه قضائیه از فشار فوق العاده روی پرونده دانه درشت ها خبر داد و گفت: این فشار تا حدی است که گاهی اوقات منسوبان آنها چون صاحب قدرت هستند می گوید من باید قاضی را تعیین کنم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران افزود: خوشبختانه قوه قضائیه برخورد موثری با جریان های سازمان یافته و اقدامات ضد امنیتی که از برخی کشورهای همسایه به داخل وارد شده و جرایمی همچون آدم ربایی ، سرقت مسلحانه و همچنین مزاحمت های نوامیس داشته است اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد که در این باره نیازمند همکاری بیشتر مردم ، مجلس و قوه مجریه هستیم.
وی تاکید کرد: فرزندان ملت در قوه قضائیه جهادگونه و بدون تاثیرپذیرفتن از فشارها به کار خود ادامه می دهند تا فاصله خود را با آنچه که مردم و قانون می خواهد کم کنیم.
محسنی اژه ای در همین زمینه با اشاره به برخورد جدی با دانه درشت ها از سال 92 تاکنون گفت: در برخی پرونده های مربوط به نزدیکان صاحبان قدرت و ثروت به قوه قضائیه فوق العاده فشار می آورند و تهدید و تطمیع می کنند تا ما به وظیفه خود عمل نکنیم.
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه اگر در پرونده ای 200 ساعت بررسی آن زمان ببرد بیش از 200 ساعت هم بر آن فشار وارد می کنند و چون صاحب قدرت است می گوید من باید قاضی را تعیین کنم اما اگر اینگونه باشد، پس استقلال قوه قضائیه کجاست.
وی ادامه داد: می گوید چرا به من نگفته ای ، پاسخ ما این است، شما در این زمینه چه مسئولیتی دارید که به شما بگوییم اتهام را به متهم و وکیلش می گویند.
محسنی اژه ای با طرح این پرسش که چرا ما از اهداف اصلی دور هستیم و به آن دست نمی یابیم گفت: نفس کار قضاوت سخت است.
وی افزود: قوه قضائیه برای فعالیت مطلوب باید عِده و عُده اش به میزان کافی باشد اما به اندازه ای که قانون برنامه به ما اجازه داده مجوز استخدام کارمند نداده اند.
محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: حتی در پرداخت حقوق برخی قضاتی که تازه جذب کرده ایم دچار مشکل هستیم و بودجه لازم را نیز در موارد نیاز نداریم و از سوی دیگر برخی دستگاهها نیز به وظایف خود به درستی عمل نمی کنند که باعث تشکیل پرونده در قوه قضائیه می شود.
وی گفت: مثلا هنوز حریم و محدوده شهرها و روستاها مشخص نیست و اختلافات سازمان ها با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه و یا تغییر کاربری در برخی مناطق مشکلش به سمت قوه قضائیه سرازیر می شود.
مردم از ما انتظار دارند با اقتدار وعدالت رفتار کنیم
معاون اول قوه قضائیه گفت: مردم به حق از این قوه انتظار دارند که نسبت به وظایفش با اقتدار و صلابت، سرعت و دقت و اقدام به موقع و عدالت رفتار کند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با اشاره به فضائل ماه مبارک رمضان و لزوم بهره گیری معنوی بیشتر از این ماه مبارک افزود: در آستانه سالگرد شهادت شهدای هفتم تیر قرار داریم و یاد و خاطره این شهیدان بویژه شهید بزرگوار آیت الله بهشتی را گرامی می داریم.
وی افزود: این فاجعه که به دست عوامل مزدور جهانی رخ داد زمانی بود که شعله آتش جنگ بالا گرفته بود و صدام با حمایت غرب و شرق جنگ سنگینی را علیه انقلاب نوپای ما به راه انداخت.
معاون اول قوه قضائیه گفت: در شرایطی که ستون پنجم دشمن افترا افکنی می کرد و گروهک ها با نام و اسم های مختلف و شعارهای به ظاهر انقلابی و خلقی در جای جای کشور کارشکنی و مقابله با انقلاب می کردند.
محسنی اژه ای ادامه داد: در شرایطی که دشمنان تلاش می کردند تا نفاق و شقاق بین امت و امام ایجاد کنند و دست شیطان بزرگ آمریکا از این جریانها در انقلاب پیدا شد و گروهکی دست به این فاجعه زد که این گروهک با رنگ و لعاب اسلامی و انقلابی در قبل و در آستانه و در اوائل انقلاب جوانان را جذب کرده بود.
معاون اول قوه قضائیه گفت: گروهک ها در بسیاری از خانه های متدینان نفوذ کرده و جوانان متدین و مسئول را به خود جذب کرده بود و آنچنان چهره نفاق خود را پوشانده بود که در مراکز حساس نظام مانند ریاست جمهوری، نخست وزیری و حزب جمهوری اسلامی و مراکز حساس دیگر نفوذ کرده بود.
وی گفت: اگر کسی می خواست ماهیت و محتوای  این گروهک منافق ترورسیتی را برای ملت و دنیا بیان کند راهی جزء پرداخت بهای سنگینی چون خون عزیزان شهید در هفتم تیر نبود.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در هفتم تیر سال 60 عزیزان و فرهیختگان و عالی ترین مقام قضایی کشور را از دست دادیم و ملت از آنها بی بهره ماند اما با نثار خون این عزیزان نه تنها ماهیت پلید و وابسته گروهک و کینه آنها نسبت به اسلام ناب و کینه غرب نسبت به انقلاب اسلامی روشن شد بلکه ماهیت سایر گروهکهای وابسته به شرق و غرب هم برملا شد و از این جهت انقلاب را بیمه کرد.
محسنی اژه ای گفت: مهمتر اینکه در آن شرایط وحدت و انسجامی مثال زدنی و بی مانند در همه جریان های راستین انقلاب ایجاد شد که با این وحدت، انسجام و هوشیاری در امت، از آن پس هیچیک از ترفندهای شیطان بزرگ و شیطان های کوچک دیگر نتوانست در مقابل انقلاب بایستد و انقلاب را متوقف کند.
وی با اشاره به هفته قوه قضائیه گفت: عالی ترین مقام قضایی یعنی آیت الله شهید بهشتی در سال 60 در جهت تحقق اهداف نظام به خیل شهیدان پیوست و به همین مناسبت از اول تا هفتم تیر هفته قوه قضائیه نامگذاری شد که فرصتی است تا مردم با عملکرد قوه قضائیه و نقاط قوت و ضعف آن آشنا شویم.
وی با اشاره به جایگاه قوه قضائیه از منظر اسلام و قانون اساسی گفت: منسب قضا در نظام اسلامی منسب الهی است.
معاون اول قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه طبق اصل 156 قانون اساسی قوه ای مستقل است که حمایت از حقوق فرد  و اجتماع و گسترش عدالت در نظام  را بر عهده دارد که در بند 5 این اصل ؛ وظایف آن برشمرده شده است.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضائیه برای کمک به سلامت نظام اسلامی و برای جلوگیری از انحراف ها می تواند نقش بسزایی داشته باشد و اگر قوه قضائیه مستقل مقتدر ، سالم و عادل داشته باشیم می توانیم جلوی کجی ها و انحراف ها و ناهنجاری ها را در سطح کلان و ریز بگیریم. 
وی گفت: از قوه قضائیه توقعاتی از جمله پاسداشت عدالت است و قانون اساسی می خواهد به همه تظلمات و شکایات رسیدگی و خصومات را حل و فصل و جرائم را کشف، مجرمان را تعقیب و مجازات  و حدود الهی را اجرا کند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: قانون اساسی از قوه قضائیه می خواهد در پیشگیری وقوع جرم اقدامات مناسب داشته باشد و برای اصلاح امور گام بردارد و از حقوق عامه دفاع کند.
یکی از وظایف ما حفظ سرمایه های مردم در بانکهاست
معاون اول قوه قضاییه گفت:‌ این قوه با توجه به شرایط کنونی،‌ توطئه ها و فشارهای دشمن و همچنین فشارهای عامل شیطان بزرگ در کشور برای چند هدف به صورت مشخص برنامه ریزی کرد و آنها را در اولویت قرار داد.
غلامحسین محسنی اژه ای افزود: یکی از اولویت ها درباره  مسائل اقتصادی کمک به دولت و مردم و همچنین فعال شدن چرخ اقتصاد سالم و اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: یکی از بخشهایی که می تواند در اقتصاد موثر باشد، تولید را رونق و بیکاری را کاهش دهد؛ و همچنین از بسیاری  مشکلات اقتصادی جلوگیری کند بانک ها هستند.
وی اضافه کرد: ‌اگر بانکهای ما به صورت بنگاهداری عمل نکند و با همان شرایطی که قانون تعیین کرده است اجازه دهد پول در اختیار همه و در گردش در جامعه باشد و در دست عده ای معدود رسوب نکند، اگر بر پولی را که بانکها تسهیلات می دهند نظارت و ‌اعتبار سنجی و نظارت شود، حرکت عظیمی در چرخه اقتصاد به وجود می آید.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضاییه احساس کرد باید در اینجا به نفع مردم و نظام وارد میدان شود، و از جمله وظایف ما در جهت احیای حقوق عامه، حفظ سرمایه های مردم در بانکهاست.
وی گفت: در این موضوع وارد شدیم و معوقات بانکها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
اژه ای افزود: ‌با بسیاری از بدهکاران صحبت شد و این افراد بدهی شان را تسویه کردند. 
وی گفت: قوه قضائیه با بخشی از بدهکاران بزرگ بانکی نیز برخورد کرد که برخی بازدداشت شدند و طلب بانکها را از آنها وصول کرد و یا در حال وصول کردن است.
محسنی اژه ای افزود: اجرائیات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعال تر شد و در سال 93 نزدیک به 4 هزار میلیارد تومان از معوقات و مطالبات بانکها را وصول کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از موسسات، ‌شرکتهای اعتباری،‌ شرکتهای واسپاری، لیزینگ و صرافی ها که در مسائل پولی به نحوی دخالت می کنند ، بسیاری از آنها غیر مجاز در حال فعالیت هستند گفت: قوه قضاییه در این باره به کمک بانک مرکزی و دولت آمد و نسبت به ساماندهی آنها کارگروهی متشکل از دولت ، قوه قضاییه ،‌ بانک مرکزی  و نیروی انتظامی به وجود آمد که این موسسات و شرکت ها ساماندهی شود.
محسنی اژه ای افزود: این ها یا باید خودشان را با قانون تطبیق دهند و یا باید بساط شان را جمع کنند و اگر این کار را نکردند با آنها برخورد خواهد شد.‌ 
وی اضافه کرد: حدود هزار شرکت لیزینگ  و حدود 500 شرکت تعاونی اعتباری شناسایی شد که بدون مجوز هستند و همچنین صرافی های مجاز فراوان که باید در جهت سیاست های پولی کشور عمل کند.
محسنی اژه ای افزود: بسیاری از افراد با دست اندازی به منابع طبیعی ،‌ جنگل ها و زمین های مزروعی ، ثروت بسیار به دست آورده بودند و از این ثروت به دست آورده هنگفت، فسادی در ادارات و در جاهای مختلف ایجاد و همچنین منابع طبیعی و محیط زیست را تخریب می کردند.
وی گفت:‌ قوه قضاییه در این باره در سال 92 و 93 وارد شد و به همه دادستان ها و روسای کل قوه قضاییه اختیار داد که از ظرفیت مدعی العموم استفاده کنند و با تمام کسانی که در جهت تخریب جنگل، ‌منابع طبیعی ،‌ محیط زیست و تصرفات غیر مجاز به زمین های مزروعی دارند برخورد کنند.
محسنی اژه ای افزود: در سال 93 حدود 43 هزار هکتار زمین هایی که از راه غیر قانونی تصرف شده بود در اختیار دولت قرار گرفت.
وی گفت:‌ همچنین در سال 93 حدود 44 هزار سند رسمی را سازمان ثبت به نام دولت صادر کرد. 
محسنی اژه ای افزود: هدف دیگری که قوه قضاییه پیگیری کرد مسائل مربوط به ناهنجاری های جامعه و مخل امنیت بوده است.
وی با اشاره به بندهایی از قوانین درباره مبارزه با مفاسد گفت: در این باره قوه قضاییه با توجه به مقدورات برنامه ریزی کرد، کسانیکه در فضای مجازی، ‌فساد و فحشاء را ترویج می کنند این قوه با انان برخورد کرده است و دستاورد خوبی داشته است.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضائیه با کسانی که در نشریات مکتوب و دیجیتال به مقدسات توهین می کنند ،‌تهمت و افتراء می زنند برخورد کرده و خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار سرمربیان تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
هدف دشمن تجزیه ایران است / ملت ایران هرگز تسلیم نخواهد شد
۱۷ موکب اردبیل به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه می کنند
شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک ضدانقلاب
استقرار هوای گرم تا پایان هفته در کرمانشاه
محکومیت یک میلیاردی متخلف گرانفروشی برنج در اردکان
ابلاغ پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید غیب‌پرور
پایان مسابقات دوی استراگوس در شاهرود
نامه دبیر ستاد حقوق بشر به سفرای خارجی مقیم ایران درباره جنایات ۱۲ روزه دشمن صهیونی
دعوت از ۲۸ بازیکن به اردوی تیم فوتبال دختران جوان
تشدید برخورد با فعالیت غیرمجاز تور‌های گردشگری در آذربایجان غربی
حضور گروه جهادی آرایشگران بردسکن در مرکز سالمندان مهرگان
بررسی سناریو‌های اقتصادی مقابله با مکانیزم ماشه
تعطیلی ادارات ومراکز آموزشی فردا در گلستان
برپایی نمایشگاه توانمندی افراد دارای معلولیت در سنندج
پویش مهر حسینی در خراسان جنوبی
مدیریت مصرف، تنها راه عبور از تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد
توزیع ۱۶۴۰ بسته گوشت گرم میان خانواده‌های کم برخوردار مازندرانی
محسن فروزان بعنوان دروازه بان صنعت نفت در آبادان
قزوین می‌تواند پایتخت صنعت ایران در حوزه صنایع پیشرفته باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)