• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۷۷۴۹
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
سیاسی » عمومی

هیچ یک از تاسیسات هسته ای ایران برچیده نمی شود

سی ان ان اعلام کرد: ایران در توافق هسته ای، امتیازهای زیادی گرفته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، جیم شوتو خبرنگار ارشد بین المللی شبکه گفت:« توافق هسته ای ایران در نهایت اعلام شد. دراین توافق به ایران امتیازهایی داده شد. بزرگترین امتیازی که به ایران داده شده این است که ایران هیچیک از تاسیسات هسته ای اش را رها نمی کند. تاسیسات زیرزمینی فردو که زمانی تاسیسات زیرزمینی مخفی بود، ازجمله این تاسیسات است. البته محدودیتهایی درباره برنامه هسته ای ایران اعمال می شود که درگذشته وجود نداشت. اما اینکه هیچیک از تاسیسات هسته ای ایران برچیده نمی شود، امتیاز بزرگی است که به این کشور داده می شود.
درعین حال باید توجه داشت که همه محدودیتهایی که برای فعالیتهای هسته ای ایران اعمال می شود برای یک بازه زمانی مشخص است. برای نمونه محدودیتهای اعمال شده برای خرید تسلیحات متعارف یا داشتن فناوری موشکهای بالستیک برای مدت مشخصی است.
در واقع، خود توافق هسته ای نیز فقط برای  پانزده سال است. اما موضع دولت آمریکا این است که این توافق بسیار مشخص و بهتر از توافق با کشوری همانند کره شمالی است. استدلال دولت آمریکا این است که این توافق، بهترین توافقی است که در حال حاضر می توانست حاصل شود و رژیم تحریمهای کنونی نمی توانست برای ابد ادامه داشته باشد و درنتیجه این توافق، بهترین توافقی بود که با شرکای حاضر در مذاکرات ، امکان حصول آن وجود داشت.»
شوتو در پاسخ به این سوال که آیا توافق هسته ای مطابق گفته مقامات آمریکایی بهترین توافق است و سبب بسته شدن مسیرهای منتهی به تسلیحات هسته ای می شود گفت:« این توافق سبب مسدود شدن مسیرهای مذکور نمی شود اما فعالیتهای هسته ای ایران را محدود می کند. به نظر می رسد نوعی پیروزی درباره بازگشت فوری تحریمها  شکل گرفته است بطوریکه اگر ایران مفاد توافق را نقض کند، می توان تحریمها را سرجای خودش بازگرداند. اما باید توجه داشت که ایران دانش هسته ای خودش را از دست نخواهد داد و می تواند بار دیگر برنامه هسته ای اش را از سربگیرد. البته اگر ایران این کار را انجام بدهد مجازات خواهد شد. اما به هرحال، می بینیم که این توافق سبب مسدود شدن همه مسیرهای هسته ای شدن ایران نمی شود. ایران می تواند بار دیگر دراین مسیر گام بردارد. مشکل اصلی توافق هم همین است. برای این توافق، بازه زمانی درنظرگرفته شده است. ایران می تواند پس از این بازه زمانی تصمیم بگیرد بار دیگر به مسیر حرکت به سمت تسلیحات هسته ای برود. توافق هسته ای سبب از بین رفتن این  خطر نمی شود . این توافق سبب به عقب نگاه داشته شدن برنامه هسته ای ایران برای مدتی می شود و زمان فرار هسته ای ایران را از دو تا سه ماه به یک سال افزایش می دهد. به هرحال، موضع دولت آمریکا این است که این توافق بهترین توافقی است که امکان حصول آن وجود داشت و این مسیر بهتر از مسیرهای دیگر است. دولت آمریکا در گذشته نیز از همین استدلال استفاده کرده است. وقتی رونالد ریگان  رئیس جمهور پیشین آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی سابق به توافق رسید همین استدلال را مطرح کرد. به هرحال، این توافق سبب پایان یافتن برنامه هسته ای ایران نمی شود بلکه آن را عقب نگاه خواهد داشت.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ سومین نشان طلای کاروان ایران بر گردن صادقی
درخشش ورزشکار خراسان رضوی در بازی‌ های همبستگی کشورهای اسلامی
سفیر جدید غنا رونوشت استوارنامه خود را تسلیم وزیر امور خارجه کشورمان کرد
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در گلستان
تأکید وزیر امور خارجه بر احصاء ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و اقتصادی استان یزد
سفیر جدید اتریش رونوشت استوارنامه خود را تسلیم عراقچی کرد
برگزاری جشنواره نخستین واژه «آب» در مدارس ابتدایی لرستان
آمادگی ۹۵ درصد نانوایی‌های بردسکن در مقابله با بحران سوخت
حمایت از واحد‌های تولیدی
سقوط هواپیمای نظامی ترکیه
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
راهیابی عباسی به فینال ۵۰ متر کرال پشت
خرید بیش از ۸۰ تابلوی علایم و چراغ راهنمایی و رانندگی در هوراند
بازرسی و کنترل خودرو‌های حمل دام در محور سوادکوه
بهشتی در یک‌ضرب صاحب نشان برنز شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب، مرهمی بر دل خانواده و دوستداران مرحوم صابر کاظمی
اجرای استانداردهای اجباری در حوزه‌های غذایی و زیستی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌های طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
لیگ کانوپولو بانوان؛ صدرنشینی نوین تهران در نیم فصل نخست
تشییع پیکر ذاکر اهل بیت در شهرستان هامون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)