پخش زنده
امروز: -
وزیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی با وزیر نفت ایران دیدار و در مورد مسایل مورد علاقه دو کشور گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، در این دیدار که صبح امروز در محل کوشک وزارت نفت در تهران برگزار شد، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران و یو ایل هو وزیر زمین، زیر ساخت و حمل و نقل کره جنوبی درباره راههای حضور و سرمایه گذاری کره جنوبی در صنعت انرژی ایران گفتگو کردند.
دو طرف همچنین بر عزم و اراده خود بر گسترش همکاریهای اقتصادی از جمله خرید وفروش نفت خام، سرمایه گذاری طرف کره ای در صنایع نفت و گاز ایران، انتقال فناوری و حضور شرکتهای کره ای در مناقصه های صنعت نفت و گاز و همچنین پتروشیمی تاکید کردند.
وزیر نفت همچنین با حضور در جمع تجار ، بازرگانان و صاحبان صنایع کره جنوبی که به ایران سفر کرده اند ، به تشریح مقررات و قوانین و فرصتهای سرمایه گذاری خارجی در صنایع نفت و گاز ایران پرداخت.
به گفته کارشناسان ؛ صنایع انرژی ایران از جمله در بخش نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی به همراه صنایع پایین دستی و محصولات تکمیلی و نهایی نیازمند سرمایه گذاری خارجی حدود 600 میلیارد دلاری برای نوسازی و توسعه و بهره مندی از دانش فنی دنیاست.
زنگنه در پایان این دیدار در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کره جنوبی در طول سالها شریک و مشتری مهم نفت خام ایران بوده و حتی در دوران تحریم هم یکی از خریداران نفت خام ایران بود، گفت: در دیدار با آقای ایل هو با تشریح شرایط جدید قراردادهای نفتی و نیازهای صنعت نفت ایران ، خواهان حضور شرکتهای کره ای در این صنعت با حفظ استقلال کره جنوبی شدیم.
یو ایل هو هم به خبرنگاران گفت: بعد از پایان عملی تحریمها ، ایران مجددا به یکی از قطبهای مهم در صنعت انرژی منطقه و جهان بدل می شود و شرکت های کره ای علاقه زیادی به حضور در این قطب انرژی جهان دارند.
وی گفت: گرچه تحریم ها به روابط اقتصادی دو کشور لطمه زد و موجب شد سطح روابط اقتصادی دو کشور کاهش یابد اما آنچه مهم است اینکه طرفین با پشت سر گذاشتن گذشته ، به آینده نگاه می کنند و در افق جدید روابط خود، گسترش و گرمی روابط را خواهانند.
هیئت اقتصادی کره جنوبی بعد از حضور هیئت ژاپنی دومین هیئت اقتصادی آسیایی است که پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای در وین به ایران سفر می کند.
این هیئت در مذاکرات خود برای گسترش روابط اقتصادی در زمینه های مختلف می کوشد تا سهمی از امکان هزار میلیارد دلاری سرمایه گذاری در زمینه های مختلف ایران به دست آورد.
بعد از هیاتهای بلند پایه آلمان، فرانسه، ایتالیا و ژاپن و همزمان با سفر وزیر امور خارجه انگلیس در کشورمان ، کره جنوبی هم با اعزام سه هیئت اقتصادی سیاسی به ریاست معاون وزیر تجارت، صنعت و انرژی، وزیر زمین و زیرساخت و وزیر امور خارجه کره جنوبی در فواصل کوتاه و پیاپی تلاش می کند راه خود را برای حضور در اقتصاد ایران پس از لغو تحریم ها هموار کند.
ایران سومین بازار بزرگ صادراتی کره جنوبی در خاورمیانه محسوب می شود و در سال 2011 بیش از 6 میلیارد دلار کالا به ایران صادر می کرد اما با تشدید تحریمها روابط تجاری دو کشور به سردی گرایید.
در سال 2013 تجارت اقتصادی دو کشور با احتساب نفت خام به 9 میلیارد و 200 میلیون دلار و بدون آن به 4 میلیارد و 100 میلیون دلار رسید.
در ماه می 2015 (اردیبهشت و خرداد 94) ، ایران روزانه 128 هزار بشکه نفت خام به کره جنوبی صادر کرد.