• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۲۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

یاد شکيبايي زنده شد

بازيگران سينما نقش بستن تصوير خسرو شکيبايي روي پوستر سي وچهارمين دوره جشنواره فيلم فجر را تحسين کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ يک هفته بعد از فروردين سال 1323 به دنيا آمد. در شناسنامه نامش «خسرو» بود ولي خانواده و 
یاد شکيبايي زنده شد+ ویدئو
نزديکان او را «محمود» صدا مي‌کردند.

پدرش سرگرد ارتش بود و در 14 سالگي خسرو، وي بر اثر سرطان از دنيا رفت. خسرو در19 سالگي نخستين بار روي صحنه تئاتر رفت و اولين بار در سال 1353 در فيلم کوتاه 16 ميليمتري «کتيبه» به کارگرداني فريبرز صالح مقابل دوربين رفت. در سال 61 در حالي که مشغول بازي در نمايش «شب بيست و يکم» بود، بازيش به چشم مسعود کيميايي آمد و در خط قرمز او نقش آفريني کرد. 

روزهاي طلايي زندگي هنري خسرو از سال 68 آغاز شد.سالي که به خاطر بازي در« هامون» داريوش مهرجويي مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرارگرفت و سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول مرد هشتمين جشنواره بين المللي فيلم فجر را از آن خود کرد. فيلم هاي «کيميا»، «سالاد فصل» و« اتوبوس شب» نيز سيمرغ را براي «عمو خسرو » سينما به ارمغان آوردند.

خسرو ساليان سال در سينماي ايران معلمي مي کرد و بازيگراني که از محضرش درس بازيگري آموختند اکنون از سوپر استارهاي بزرگ اين عرصه هستند اما افسوس که آخرين سکانس زندگي براي او خيلي زود اتفاق افتاد و اين ستاره آسمان سينما در 28 تير87 دوستدارانش را تنها گذاشت.

جوايز و تقديرهاي خسرو شکيبايي در بازيگري از تعداد انگشتان دو دست هم بيشتر است اما چيزي که بيش از همه او را ماندگار کرده اخلاق خوب و انسانيتش بود. همين هنرمندانه زندگي کردن سبب شد خسرو امسال، در لحظه لحظه سي و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر حضور داشته باشد. نقش بستن تصوير زيبايي از مرحوم خسرو شکيبايي بر يک صفحه سفيد پوستر جشنواره سي و چهارم را شکل داد و سبب شد سينماگران در اين دوره نبود او را حس نکنند.

اين نخستين بار است که تصوير يک بازيگر روي پوستر جشنواره فيلم فجر قرار مي گيرد و مسلما قبل از رونمايي از اين پوستر، طراحان آن دغدغه زيادي درباره باز خوردهاي آن داشته اند.

شيلا خداداد بازيگر سينما و تلويزيون که امسال نيز با فيلم سينمايي«باديگارد» يکي از گزينه هاي اصلي حضور در جشنواره است در گفتگو با خبرنگار ما مي گويد : تکريم هنرمندان کار بسيار خوبي است و براي نقش بستن روي پوستر جشنواره فجر چه کسي بهتر از خسرو شکيبايي؟

وي مي افزايد: خسرو شکيبايي هنرمند خوب و محبوبي بود و به نظرم استفاده از تصوير او روي پوستر جشنواره فيلم فجر اتفاق خوبي است.

کامران تفتي بازيگر سينما و تلويزيون  که امسال با سه فيلم در جشنواره فجر حضور دارد دراين باره به خبر نگار ما مي گويد : اين اتفاق نوعي اداي احترام به بازيگري بود که بخش زيادي از خاطرات سينما به او تعلق دارد. بنظر من همواره بايد براي افرادي که سينمايي ها هنرشان را وامدار آنها هستند ،ارزش قائل شد .

وي خاطر نشان مي کند: خسرو شکيبايي، عمو و استاد بسياري از بازيگران سينما و بهترين انتخاب براي پوستر جشنواره سي و چهارم بود.

ويشکا آسايش با اشاره به ماندگار بودن هنر و شخصيت خسرو شکيبايي به خبرنگارخبرگزاري صدا و سيما مي گويد: با نقش بستن چهره خسرو شکيبايي روي پوستر سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر ياد او در همه دقايق جشنواره زنده مي شود البته نام و خاطرات عمو خسرو هميشه ماندگار است.

وي مي افزايد: من چنين اتفاقاتي را مثبت ارزيابي مي کنم به نظرم هر چقدر که به هنرمندانمان احترام بيشتري بگذاريم بازتاب بهتري را درجامعه هنري خواهيم ديد.

بهنام تشکر بازيگر سينما نيز هنر خسرو شکيبايي را ماندگار مي داند و مي گويد: عمو خسرو يک چهره به معناي حقيقي ماندگار در تئاتر، تلويزيون و به خصوص سينما بود و طرفداران سينما همچنان به ياد کارها،اخلاق و منش هنرمندانه او هستند.

وي ادامه مي دهد: سبک پوسترسي و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر زيبا و انتخاب چهره خسرو شکيبايي روي آن انتخاب بجايي بود.

شکل متفاوت پوستر سي و چهارمين دوره جشنواره فيلم فجر که بر اساس ايده مجيد برزگر و امير عابدي است مي تواند آغازگر يک حرکت نو باشد.انتخاب چهره خسرو شکيبايي به عنوان اولين چهره روي پوستر جشنواره فجر نيز انتخاب هوشمندانه اي بود که هنرمندان و سينما دوستان بازتاب مثبتي به آن نشان دادند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
 جیرفت قطب کشاورزی جنوب کشور و آماده گسترش همکاری‌های تجاری است
فراخوان رویداد ملی با هوش مصنوعی، حقیقت را روایت کن
دعوت سه بازیکن تیم فوتبال ملوان بندرانزلی به تیم ملی امید ایران
ظرفیت پهلوگرفته در اقتصاد دریامحور
ارائه خدمات رایگان پزشکی از استان قم در پویش سلامت علوی
با هدف تسهیل دسترسی مردم به مسئولان ، تسریع در رسیدگی به مشکلات
افزایش ۳۴ درصدی تجارت خارجی ونزوئلا زیر سایه تحریم‌ها
اخبار گوناگون از نقاط مختلف کردستان
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
معرفی رئیس حدید هیئت بسکتبال لرستان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، به علت برودت هوا
همبستگی بیش از پیش نیرو‌های مسلح در راستای خدمت مضاعف به مردم
تاکید نماینده ماهنشان بر لزوم حمایت از کشاورزان و پرورش‌دهندگان ماهی برای عبور از بحران آب
اعضای هیئت اجرایی انتخابات شورا‌های اسلامی کهنوج مشخص شدند
سه شنبه نظارتی مجلس با حضور تیم اقتصادی دولت
اختتامیه سیزدهمین جشنواره مقاومت در یزد
مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد ارتحال آیت الله صافی گلپایگانی در قم
طرح‌های هادی و قصه پر غصه ساخت و ساز‌ها در مناطق روستایی
هیچ فعالیت کشاورزی بدون پیوست محیط زیستی تایید نمی‌شود
پایان انتظار برای تصفیه‌خانه شهرک صنعتی شماره ۸ زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
مدارس ابتدایی استان تهران جز فیروزکوه و رباط کریم مجازی شد
فرمانده کل ارتش: به هر شرارتی با قاطعیت پاسخ خواهیم داد
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)