• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۵۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷
بین الملل » آمریکا

آخرين وضعيت مبارزات انتخاباتي آمريکا

بر اساس اخرين نظرسنجي هيلاري کلينتون و دونالد ترامپ در بين دو حزب پيشتازند.

 به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداو سيما  نتايج نظرسنجي‌هاي کنوني در آمريکا نشان مي‌دهد که اگر انتخابات رياست جمهوريِ فرضي فردا در آمريکا برگزار شود، با توجه به نقطه نظرات حالِ حاضرِ رأي دهندگان آمريکايي، هيلاري کلينتون، نامزد پيشتاز حزب دموکرات، با اختلاف حدود پنج درصد از آراء، دونالد ترامپ، نامزد رقيب خود را از حزب جمهوريخواه شکست خواهد داد. 

هيلاري کلينتون در بين دمکراتها پيشتاز است

در ابتداي سال جديد ميلادي (2016) که همان سال انتخابات رياست جمهوري آمريکاست، براي حزب دموکرات‌ فقط سه داوطلب نامزدي رياست جمهوري باقي مانده است و اکثر کارشناسان تقريباً به اين نتيجه رسيده‌‌اند که هيلاري کلينتون نامزد نهايي اين حزب خواهد بود، اما برني سندرز نيز هنوز هم کمي اميدوار است. برني سندرز، هرچند به نقطه نظرات هيلاري کلينتون انتقاد مي‌کند، از وي در برابر حملات جمهوري‌خواهان، به خصوص حملات لفظي دونالد ترامپ، گهگاه دفاع مي‌کند. 


درگيري شديد در اردوگاه جمهوري خواهان

از سوي ديگر، در ميان داوطلبان کسب نامزدي رياست جمهوري از سوي حزب جمهوري‌خواه، دوازده نامزد باقي مانده‌اند که با يکديگر بسيار درگير هستند و از آنجايي که تا زمان برگزاري اولين انتخابات درون حزبي ايالتي در آيووا (اول فوريه) فقط کمي بيش از سه هفته باقي مانده است، اين نامزدها آماده شده‌اند که رقباي خود را به هر قيمتي که شده است - حتي با تبليغات منفي - از گردونه‌ي رقابت خارج کنند. 

ترامپ برج ساز پيشتاز جمهوري خواها

شايان ذکر است که حزب جمهوري‌خواهان نگران وجهه‌ي حزبيِ خود در ميان مردم آمريکا هستند زيرا برخي از نامزدهاي اين حزب که خود را از سياستمداران سنتي و رسمي نمي‌دانند، مانند دونالد ترامپِ برج ساز و دکتر بن کارسونِ جراح سابق اعصاب، در ميان مردم آمريکا از محبوبيت  بيشتري در مقايسه با نامزدهايي، مانند جب بوش، که از وابستگان ديرينه و نزديک به تشکيلات حزب جمهوري‌خواه هستند، برخوردارند. 
اصولاً در آمريکا، اولين انتخابات درون حزبي براي تعيين نامزد رياست جمهوري هر يک از دو حزب بزرگ اين کشور، در اوايل هر سال انتخاباتي برگزار مي‌شود. امسال نيز تمامِ نامزدها نگران اولين رقابت درون حزبي در انتخابات ايالتيِ آيووا در اول فوريه هستند. از اينرو، انتظار مي‌رود از اين پس، تبليغات انتخاباتي نامزدهاي هر دو حزب در قبال رقباي خود، نيشدارتر از گذشته شود. همچنين کارشناسان تخمين زده‌اند که نامزدهاي انتخاباتي تا آخر ماه ژانويه جمعاً بالغ بر صد ميليون دلار خرج تبليغات انتخاباتيِ خود براي پيروزي در انتخابات آيووا کنند. 
البته نامزدهاي انتخاباتي روش‌هاي مختلفي را براي پيروزي در دو انتخابات اوليه‌ي درون حزبي در ايالت‌هاي آيووا و نيوهمپشاير برگزيده‌اند. مثلاً دونالد ترامپ، ميلياردر معروف آمريکايي که در حال حاضر نامزد پيشتاز حزب جمهوري‌خواه محسوب مي‌شود، قول داده است که هر هفته، دو ميليون دلار خرج تبليغات انتخاباتيِ خود کند. تد کروز، يکي ديگر از داوطلبان نامزدي حزب جمهوري‌خواه، قرار است با اتوبوس، به 28 شهر در ايالت آيووا سفر و در آن شهرها سخنراني‌هاي تبليغات انتخاباتي موسوم به «کمپين انتخاباتي» برگزار کند. 
رقابت ميان نامزدهاي جمهوري‌خواه بسيار تنگاتنگ و سخت دنبال مي‌شود، زيرا هنوز هم کسي نمي‌تواند با قاطعيت پيش‌بيني کند، نامزد برگزيده‌ي اين حزب چه کسي خواهد بود. به عنوان مثال، نتايج يک نظرسنجي در ايالت نيوهمپشاير، که در آن دومين انتخابات درون حزبيِ ايالتي برگزار خواهد شد، نشان مي‌دهد که کمتر از 20 درصد از هواداران حزب جمهوري‌خواه تصميم نهايي خود را براي رأي دادن به يک نامزد مشخص از اين حزب گرفته‌اند و از اينرو، اهميت تبليغات تهاجمي براي از ميدان به در کردن رقبا به شدت در ميان اين نامزدها احساس مي‌شود. مثلاً دونالد ترامپ در نظر دارد چند سخنراني انتخاباتي در ايالت‌هاي آيووا و نيوهمپشاير در هفته‌هاي آتي برگزار کند. 

بيل به ياري هيلاري شتافت

نامزدهاي دموکرات هم بيکار ننشسته‌اند. بيل کلينتون سخنراني هاي تبليغات انتخاباتي براي همسرش را از آيووا آغاز خواهد کرد و هيلاري کليتنون منابع مالي کافي براي انتشار تبليغات تلويزيوني جمع‌آوري کرده است. 
اين در حالي است که برني سندرز، يکي از داوطلبان نامزدي رياست جمهوري از سوي حزب دموکرات، روش ديگري را براي تبليغات برگزيده است. سندرز در ستاد انتخاباتي‌اش نقل قولي از يکي از حاميان هيلاري کلينتون نصب کرده است تا کارمندان ستاد خود را به سختکوشي ترغيب کند. آن حامي هيلاري کلينتون به منظور بي‌اهميت جلوه دادن تهديد سندرز براي نامزدي هيلاري کلينتون گفته بود: «هيچ سازماندهي منسجمي براي سندرز وجود ندارد.» سندرز که نياز مبرم دارد انتخابات آيووا را ببرد، ضمن نصب اين جمله در ستاد انتخاباتي‌اش، صد نفر را استخدام کرده است که در 1681 بخش مختلف انتخابيه در ايالت آيووا با تماس‌هاي مستقيم مردمي، براي او تبليغات انتخاباتي کنند. او کمتر به پوشش شبکه‌هاي خبري يا تبليغات گرانقيمت تلويزيوني اميد بسته است. اگر برني سندرز آيووا و نيوهمپشاير را ببازد، تقريباً اميدهاي انتخاباتي‌اش تمام خواهد شد. 
از طرف ديگر، اگر هيلاري کلينتون رقابت آيووا را ببازد، يا حتي اگر با اختلاف بسيار کم در آيووا پيروز شود، مردم به ياد انتخابات رياست جمهوري پيشين آمريکا خواهند افتاد که طي آن، هيلاري کلينتون در انتخابات دورن حزبي ايالت آيووا به سختي از باراک اوباما شکست خورد و در اين ايالت، نفرِ سوم شد. 
کلاً، در روزها و هفته‌هاي آتي، تبليغات انتخاباتيِ نامزدها به صورت تلويزيوني، راديويي، اينترنتي، ديجيتال (در فضاي مجازي و از طريق گوشي‌هاي همراه) و همچنين ارسال مستقيم برشورهاي تبليغات انتخاباتي از طريق پست به خانه‌هاي مردم، در ايالت‌هايي که قرار است انتخابات اوليه‌ي درون حزبي در آن‌ها برگزار ‌شود، مانند آيووا و نيوهمپشاير، شدت خواهد گرفت. 

آغاز مناظره هاي تلويزيوني

در اين برهه‌ي زمانيِ کوتاه که تا برگزاري انتخابات آيووا باقي مانده است، مناظرات انتخاباتي، که به صورت زنده از برخي از شبکه‌هاي تلويزيوني آمريکا پخش مي‌شود، حائز کمال اهميت است. گزارش‌ها حاکي از آن است که مناظره‌ي بعديِ نامزدهاي حزب دموکرات در 14 ژانويه در شهر چارلستون در ايالت کاروليناي جنوبي برگزار خواهد شد. همچنين، قرار است مناظره‌ي بعديِ نامزدهاي حزب جمهوريخواه در 17 ژانويه در همان شهر در ايالت کاروليناي جنوبي برگزار شود. 
دونالد ترامپ که به علت پيشتازي‌اش در ميان نامزدهاي جمهوري‌خواه، از هم اکنون خود را رقيب اصلي هيلاري کلينتون در انتخابات رياست جمهوري 2016 آمريکا تصور مي‌کند، نوک پيکان حملاتش را به سوي وي نشانه رفته و اخيراً هيلاري کلينتون را متهم کرده است که (در دوران وزارت خارجه‌اش) بي‌کفايت و نالايق بوده است و با تصميمات نادرستش، باعث کشته شدن افراد بسياري زيادي شده است. ترامپ همچنين تأکيد کرده است که سياست‌هاي هيلاري کلينتون و اوباما، گروه (تکفير صهيونيستي) داعش را به‌ وجود آورده است. 
البته هنوز نامزد اصلي هيچ يک از دو حزبِ نامبرده مشخص نشده است. مثلاً نتايج نظرسنجي‌هاي اخير نشان مي‌دهد که تد کروز در ايالت آيووا از دونالد ترامپ پيش است، اما ترامپ در ايالت نيوهمپشاير با فاصله زيادي در مقام اول در بين نامزدهاي جمهوري‌خواه قرار دارد. 

برنامه انتخابات درون حزبيِ ايالت‌ها به شرح ذيل است: 

اول فوريه: انتخابات نامزدهاي هر يک از دو حزب در يالات آيووا
نهم فوريه: انتخابات نامزدهاي هر يک از دو حزب در ايالت نيوهمپشاير 
بيستم فوريه: انتخابات درون حزبي نامزدهاي حزب دموکرات در ايالت نوادا 
بيستم فوريه: انتخابات درون حزبي نامزدهاي حزب جمهوري‌خواه در ايالت کاروليناي جنوبي
بيست و سوم فوريه: انتخابات دورن حزبي نامزدهاي حزب جمهوري‌خواه در ايالت نوادا 
بيست و هفتم فوريه: انتخابات دورن حزبي نامزدهاي حزب دموکرات در ايالت کاروليناي جنوبي 
اول مارس، اَبَرسه‌شنبه: برگزاري انتخابات دورن حزبي نامزدهاي هر يک از دو حزب دموکرات و جمهوري‌خواه در بسياري از ايالت‌هاي آمريکا 
شايان ذکر است که ابرسه‌شنبه به اولين سه‌شنبه ماه مارس در سال انتخاباتي آمريکا گفته مي‌شود که طي آن، انتخابات دورن حزبي نامزدهاي هر يک از دو حزب بزرگ اين کشور در بسياري از ايالت‌هاي آمريکا به طور همزمان برگزار مي‌شود. 
با توجه به قوانين و مقررات مربوط به انتخابات درون حزبي ايالتيِ هر يک از دو حزب اصلي آمريکا، به غير از چهار ايالت آيووا، نيوهمپشاير، نوادا و کاروليناي جنوبي، هيچ ايالت ديگري حق ندارد قبل از اول مارس انتخابات دورن حزبي برگزار کند، وگرنه با جريمه‌ي کم شدن تعداد نمايندگانش در کنوانسيون ملي هر يک از اين دو حزب که طي آن نامزدهاي اصلي رياست جمهوري و معاونت رياست جمهوري هر يک از اين دو حزب رسماً تعيين مي‌شوند، مواجه خواهد شد. اکثر انتخابات درون حزبي ايالت‌ها تا ماه ژوئن به پايان مي‌رسد. البته معمولاً تا مدت‌ها قبل از ماه ژوئن، نامزد اصليِ هر يک از دو حزب بزرگ آمريکا، کم و بيش، مشخص شده است. 
هيچ يک از قوانين و مقررات مربوط به انتخابات درون حزبي در ايالت‌هاي آمريکا در متن «قانون اساسي آمريکا» نيامده است، بلکه اين مقررات را دو حزب اصلي آمريکا خودشان وضع کرده‌اند و هرساله نيز تغييراتي جزيي در آن ايجاد مي‌کنند.

آخرين نظرسنجي ؛ کلينتون و ترامپ پيشتازند


در پايان اين تحليل به اين سؤال پاسخ داده مي‌شود که در حال حاضر، کدام نامزد از ساير نامزدهاي رياست جمهوري آمريکا جلوتر است. پايگاه اينترنتي ريل پاليتيکس (سياست حقيقي) ميانگين نتايج نظرسنجي‌هاي انجام شده در ماه دسامبر توسط شرکت‌هاي رازموسن، سي ان ان، کوئينيپياک، فاکس نيوز و پي پي پي، را منتشر کرده است. در اين نظرسنجي‌ها رقابت فرضيِ تک‌به‌تک ميان هيلاري کلينتون و دونالد ترامپ به عنوان دو پيشتاز کنوني احزاب دموکرات و جمهوري‌خواه مورد سؤال واقع شده است. در حال حاضر، هيلاري کلينتون با حدود چهل و پنج و نيم درصد و ترامپ با حدود چهل مميز هشت دهم درصد از آراء در رده‌هاي اول و دومِ اين نظرسنجي قرار دارند. يعني هيلاري کلينتون نزديک به پنج درصد از دونالد ترامپ پيش است. 
در نتيجه، اگر انتخابات رياست جمهوري آمريکا فرضاً همين فردا برگزار شود و رقابت اصلي بين هيلاري کلينتون و دونالد ترامپ، نامزدهاي پيشتاز هر يک از دو حزب دموکرات و جمهوري‌خواه باشد، هيلاري کلينتون به احتمال زياد، در چنين انتخابات فرضي پيروز خواهد شد. اين در حالي است که رخدادهاي سياسي و اقتصاديِ داخلي و بين‌المللي از هم‌اکنون تا نوامبر 2016 که انتخابات رياست جمهوري آمريکا برگزار خواهد شد، بر نقطه نظرات رأي دهندگان آمريکايي تأثيرات متفاوت و بعضاً غيرقابل پيش‌بيني خواهد گذاشت و از اينرو، بسيار دشوار است که از الان دقيقاً بتوان با قاطعيت پيش‌بيني کرد که تا ده ماهِ ديگر، چه اتفاقاتي رخ خواهد داد و چه کسي در انتخابات رياست جمهوري آمريکا پيروز خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
از یادبودی در خور نیما تا گلایه‌های رامسر و معضل آرد و نان
اجرای برج‌نگاره «قهرمان» بر بدنه برج آزادی
تدوین ۱۲۰ عنوان فرصت سرمایه‌گذاری مزیت‌دار در خراسان جنوبی
شهید مهدی زین‌الدین و فرماندهی لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)
شکست تیم «ب» والیبال ساحلی ایران مقابل اتریش
افزایش ۲.۳ درصدی کسری مخزن خراسان جنوبی
آغاز طرح‌های ملی خاتم و مانا توسط بهزیستی در خراسان جنوبی
تیم میکس تپانچه ۱۰ متر ایران به فینال نرسید
معرفی برگزیدگان پویش ملی کاغذ سرخ
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
بهره‌مندی بیش از ۳۰۰ نفر از خدمات درمانی رایگان در شهرستان زیرکوه
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
گلایه شهروندان از نامناسب بودن روشنایی مسیر سلماس- خوی
زلزله ۳.۸ ریشتری در کُنار تَخته فارس
تیم ملی جوجیتسو ایران وارد ریاض شد
سه نشان برنز دیگر برای ناشنوایان کشورمان
امیر سرخوش در جمع ۱۶ بازیکن برتر جام جهانی اسنوکر ایستاد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۷ آبان
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)