• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۸۷۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۹
اجتماعی

طرح کاهش اعضای شوراها کارشناسی شده بود

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس ارزیابی های کارشناسان، خروجی کار اعضای شورای اسلامی شهر در دوره قبل که تعداد اعضا کمتر بود بهتر از دوره کنونی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره مصوبه مجلس در کاهش شمار اعضای شورای شهرها افزود: این مصوبه به درخواست مکرر اعضای شوراهای شهر و 130 نماینده مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش شمار اعضاء انجام شد.
وی گفت: همچنین نمایندگانی از وزارت کشور و شورای عالی استان ها و شورای شهر تهران و مرکز پژوهش های مجلس و کارشناسان و مشاوران متخصص در کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و 7 ماه این  موضوع بررسی شد.
خجسته ادامه داد: در بسیاری از شوراها، تعداد زیاد اعضا موجب اختلاف نظرهای زیاد و تشتت آرا و حتی مشکل در عزل و نصب شهرداران شد.
در ادامه مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم با حضور در این برنامه گفت: تعداد، عاملی برای کاهش یا افزایش اختلافات نیست زیرا در شوراهای 5 نفره هم اختلاف نظر وجود دارد و این طبیعی است.
وی افزود: شمار شوراها چه کم یا زیاد باشند بر اساس تعداد آرای بیشتر تصمیم گرفته می شود و در مجلس شورای اسلامی هم که بیش از 200 نفر هستند با وجود تعداد زیاد، بر اساس رأی گیری تصمیم گرفته می شود.
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اینکه تعداد اعضا بیشتر شود، تشتت آراء بیشتر می شود طبیعی است اما موجب اختلاف نمی شود.
چمران افزود: وقتی تعداد اعضا بیشتر شود، خرد جمعی واقعیت بیشتری پیدا می کند و وقتی تعداد بیشتر باشد تصمیم بهتری گرفته می شود.
وی با بیان اینکه بودجه و اعتبار شهر تهران حدود 20 هزار میلیارد تومان است گفت: این پول با توجه به 65 هزار کارمندی که شهرداری تهران دارد و همچنین 70 هزار کارمندی که پیمانکاران شهرداری دارند باید اداره شود، بنابراین بودجه بندی و اداره آنها با تعداد کم اعضا عملی نیست و نظارت بر انها دچار مشکل می شود.
در ادامه خجسته گفت: بنده مخالف افزایش شمار اعضای شورای اسلامی شهر نیستم بلکه موافق آنم اما با توجه به استدلال هایی که کارشناسان انجام دادند و طبق درخواست 130 نماینده پذیرفتیم تعداد اعضا کاهش یابد.
وی افزود: 195 هزار عضو شورای شهر و روستا داریم و این تعداد، بار مالی دارد.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون اساسی ما جایگاه زیادی برای شورا قائل است گفت: اکنون اعضای شوراها فقط بر شهردار نظارت می کنند در حالی که هدف از تشکیل شورا ها بسیار بیشتر از این هاست و باید شوراها را قدرتمند و اعضا را بیشتر کنیم اما شرایط فعلی اقتضاء نمی کند.
در ادامه چمران گفت: طبق قانون اساسی شوراها اختیارات زیادی دارند اما هنوز عملی نشده است و اکنون فقط اداره شهرداری ها بر عهده شوراهاست در حالیکه مدیریت یکپارچه شهری بر عهده شوراها باید باشد.
خجسته گفت: طرح مدیریت یکپارچه شهری را آماده کردیم اما دولت از ما فرصت خواست تا بار مالی آن را تأمین کند.
وی افزود: باید شورایاری های محلات را ایجاد کنیم و منافع و مصالح مردم برای ما مهم است.
خجسته افزود: زمانی افزایش شمار اعضای مجلس و شوراها خوب است که احزاب وارد شوند و مدیریت شورا و مجلس در قالب احزاب باشد که بر روی این طرح در حال کاریم.
در ادامه چمران گفت: شوراهای روستاها خرجی برای کسی ندارند و در شهرها و کلانشهرها هم تعداد اعضا زیاد نیستند و در مقابل بودجه 20 هزار میلیارد تومانی شهر تهران بودجه شورای شهر به حساب نمی آید.
چمران گفت: طبق تبصره طرح مجلس برای کاهش تعداد اعضای شوراها، وقتی شورای اسلامی شهر، شهردار را عزل کرد شهردار می تواند به هیئت حل اختلاف شکایت کند و این هیئت می تواند عزل را تأیید و یا شهردار را ابقا کند و این خوب نیست زیرا در آن صورت آن شهردار و اعضای شورای شهر نمی توانند باهم کار کنند.
خجسته گفت: در رابطه با شهرداری ها، شرایط را برای استیضاح سخت کردیم زیرا نباید به گونه ای باشد که هر وقت خواستیم به راحتی شهردار را عزل و یا نصب کنیم زیرا جایگاه شهردار متزلزل می شود و خدمات شهری در خطر می افتد بلکه باید شهردار را تقویت و حمایت کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار جعلی علیه قوه قضائیه، از فعال فضای مجازی تا حمید رسایی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
معاون وزیر خارجه: تلاش آمریکا برای پیشگیری از امکان هرگونه مذاکره
مازوت‌سوزی گزینه آخر وزارت نیرو است
آذربایجان شرقی پیشرو در توسعه شهرک‌های کشاورزی کشور
سامانه خدمات حمایتی زنان سرپرست خانوار در مراحل نهایی آزمایش
تجمیع فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه جامع آموزش عمومی قرآن
گرشاسبی مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان شد
تدارک سیما برای مخاطبان
آمریکا، حامی قلدر منطقه
شهید تهرانی مقدم، مردی از تبار ایمان، علم و عمل بود
اجرای برنامه مشترک ورزشی رزمی کاران و باستانی کاران در میاندوآب
کاهش سر فاصله سرویس دهی ناوگان بی.آر.تی در جنوب پایتخت
ذخیره ۳.۳ میلیارد مترمکعب سوخت نیروگاه‌ها
صعود مسعود عبدالمالکی به مرحله دوم
همیشه پای نفت در میان است
تکذیب گران شدن بنزین
رفت و آمد قطار فَدَک، هفته‌ای یک روز بین ساری – مشهد
اعزام هزار فرهنگی به اردوی راهیان نور جنوب کشور
بهره برداری از دسترسی‌های تقاطع بزرگراه‌های خرازی - دوگاز؛ آبانماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)