• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۹۷۷۰۴
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۸
علمی و فرهنگی
تیتر امشب

ناامیدی صهیونیست ها، از دستاوردهای اصلی برجام است

عضو سابق مذاکره کننده هسته ای گفت: آنچه به عنوان برنامه جامع هسته ای از جمله رآکتورهای قدرتی و تحقیقاتی و تولید سوخت هسته ای بود، امروز بدست آوردیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمد سعیدی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع "برجام در مسیر اجرا "  افزود : اجرای برجام یک پیروزی بزرگ برای ملت ما است ، ملتی که نشان داد با مقاومت و اتکا به اندوخته ها و نیروی انسانی خود  در مقابل زیاده خواهی های بسیاری از کشورها ایستاد  آنچه که طی 20 سال گذشته به عنوان برنامه جامع  هسته ای تدوین و اجرا کرده است امروز به طور کامل و جامع بدست آورده است.
ناامیدی صهیونیست ها، از دستاوردهای اصلی برجام است
وی گفت: به طور قطع این روز در تاریخ ایران و ایرانیان باقی خواهد ماند و پدید آورندگان آن نامشان در تاریخ این سرزمین ثبت خواهد شد.
سعیدی با اشاره به اینکه در این اتفاق همه آحاد مردم  نقش داشته اند گفت: مردم با صبر و بردباری، رهبری با هدایت های هوشمندانه و دولت با درایت و آگاهی از مسائل بین المللی نقش بسزایی در این پیروزی بزرگ داشتند.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در پاسخ به اینکه در برجام چه چیزی را به دست آورده ایم؟ گفت: حدود 18 سال قبل برنامه جامع هسته ای تنظیم شد که با آن بتوانیم نیروگاههای هسته ای بسازیم البته با کمک کشورهای دیگر، زیرا  این فن آوری بسیار پیچیده است و در کنار آن سوخت تضمین شده ای را تامین کنیم  و از طرفی برای مصارف پزشکی و بیمارستانی از دانش هسته ای برای تولید رادیو داروها و ایزوتوپ ها استفاده کنیم از این رو این برنامه ای بود که تدوین شد .
وی گفت: در طول دوره های مختلف مذاکره بدنبال این هدف بودیم که هم رآکتورهای آب سبک داشته باشیم و هم رآکتورهای تحقیقاتی و البته در کنارش فرآیند تولید سوخت هسته ای را هم داشته باشیم.

سعیدی با اشاره به اینکه در سالهای قبل شاید بسیاری معتقد نبودند که بتوان از نیروگاه بوشهر برق تولید کرد گفت: اکنون به مرحله ای رسیدیم که با تلاش همه تیم های مذاکره کننده و هوشمندی و درایت رهبری توانستیم در این نیروگاه 1000 مگاوات برق تولید کنیم و در شبکه قرار دهیم .
وی افزود: این در حالی است که در منطقه ما هیچ کشوری نیست که رآکتورهای با قدرت 1000 مگاوات داشته باشد پس به طور قاطع باید گفت آنچه که  بدنبالش بودیم به عنوان برنامه جامع هسته ای رآکتورهای تحقیقاتی و تولید سوخت هسته ای امروز به دست آورده ایم .
سعیدی در پاسخ به این سوال که در قبال اجرای برجام چه چیزی از دست داده ایم ؟ گفت : از نظر ماهوی چیزی از دست  نداده ایم  آنچه که طراحی شده بود در سالهای گذشته  از جمله نیروگاه بوشهر رآکتور تحقیقاتی اراک ، مجموعه یو سی اف اصفهان را داریم و نطنز نیز با چارچوب غنی سازی البته با ماشین های محدود حفظ شده است ، فردو هم برای تولید ایزوتوپ ها حفظ شده اند و معادن اورانیوم به تولید خود ادامه می دهد .
وی به پیشرفت ها و توسعه نیروی انسانی متخصص در عرصه هسته ای در طول این سالیان اشاره کرد و گفت: مطمئن باشید در شرایط پسا تحریم و جدید  که در میدان بین المللی پیدا خواهیم کرد رشد ما در بخش هسته ای و یا سایر صنایع  به صورت انفجاری خواهد بود و  ما در سالهای آینده  در بخش های مختلف فن آوری به رشد چشمگیری می رسیم .
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای در ادامه گفت : برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بر اساس گزارش آژانس در شرایط عادی قرار گرفته است و این نشان می دهد از نظر قانونی و تعهدات بین المللی ما آژانس در همه تاسیسات هسته ای ایران نظارت دارد و این بازرسی ها بر اساس  پروتکل الحاقی خواهد بود و بازرسی ویژه ای نداریم .
سعیدی گفت: در مسر پروتکل الحاقی، بعدها آژانس گزارش می دهد که مبتنی بر مفاد پروتکل همه برنامه های هسته ای ایران تحت کنترل آژانس است.

عضو سابق تیم مذاکره کننده  هسته ای کشورمان گفت : چارچوبی در برجام  تعریف شده که تعهدات طرف ایرانی و طرف متقابل بر اساس این تعهدات که دو طرفه است باید اقداماتی انجام دهند .
وی گفت : تعهدات جمهوری اسلامی بر اساس گزارش آژانس به طور کامل  انجام شده است  و اکنون طرف مقابل باید به تعهدات خود عمل کند که  خوشبختانه  از امروز اقدامات اروپا آغاز شده است .
وی گفت: ما دقیقا رصد می کنیم که همه تحریم ها لغو شوند و چنانچه حتی یک مورد  از آنها باقی بماند اجرای  تعهدات ما هم متفاوت خواهد شد .
سعیدی  گفت : از نظر فنی هیچ مشکلی برای جمهوری اسلامی ایران  وجود ندارد تا به شرایط قبل باز گردد اما اگر آنها  هم  به تعهدات خود عمل کنند برجام در مسیر خود  ادامه خواهد داد .

مدیر کل دفتر مطالعات وزارت امور خارجه نیز در این برنامه  افزود : با اجرای برجام  این اولین باری است که در آمریکا  لابی صهیونیست شکست سختی خورد و در داخل آمریکا انشقاق سیاسی به نفع جمهوری اسلامی ایران دیده می شود.
مصطفی زهرانی گفت: اکنون ایران به قدرت هسته ای تبدیل شده است، قدرتی که مشروعیت بین المللی دارد و از این به بعد نوع کاری که ما در منطقه و صحنه های بین الملل خواهیم کرد شکل دیگری خواهد گرفت.
ناامیدی صهیونیست ها، از دستاوردهای اصلی برجام است
وی با بیان اینکه باید بپذیریم آمریکا با ما دشمن است و خصومتش با ملت ایران  همچنان ادامه خواهد داشت گفت: البته این نخستین رئیس جمهوری است که اصل انقلاب اسلامی و حقانیت جمهوری اسلامی را پذیرفته است از این رو دولت آمریکا خود را به اجرای برجام ملزم  می داند.

زهرانی درباره دولت های آینده آمریکا و اینکه آنها چقدر خود را به رعایت برجام ملزم خواهند دانست گفت: از دید کارشناسی و با توجه به مطالعات آمریکا، برآیند هر تحولی که در آمریکا اتفاق می افتد این است که با توجه به مشکلات و مسائلی که امروز این کشور در سطح دنیا دارد، هر دولتی بر سر کار بیاید خود را به رعایت برجام ملزم خواهد دانست.

زهرانی در پاسخ به این سوال که بعد از برجام  رفتار با دولتمردان آمریکا چگونه باید تعریف شود گفت: به طور یقین صهیونیست ها و وهابی ها دشمنان ما هستند و بیکار نمی نشینند و البته ما هم نباید بیکار بنشینیم، ما دارای قدرت نرم بیشتری هستیم  زیرا توان گفتمانی و گفتمان سازیمان شاید در بسیاری از کشورهای دنیا بالاتر باشد و از این رو از این شرابط باید به بهترین نحو استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع بانوان پرچمدار فاطمی در مهریز
مصاف رعد و استقلال بجنورد در لیگ دسته یک والیبال کشور
مراسم بزرگداشت سردار شهید حاج عباس نیلفروشان در اصفهان
تیم «ب» والیبال ساحلی ایران حذف شد
اجرای ۱۳۰ برنامه در هفته بسیج فریمان
برگزاری همایش سوارکاری شهر خوروزق در شهرستان برخوار
ورود ۳۰ هزار پرونده به شورا‌های حل اختلاف خراسان شمالی
عزاداری مردم روستای تمای تکاب در ماتم دخت نبی مکرم اسلام (ص)
ناکامی ۳ فرنکی کار کشورمان در رسیدن به دیدار پایانی
تشخیص سرطان سینه از ۲۰ سالگی!
شبی با شهیدگمنام در چهاربرج
اختصاص خودروی آتش نشانی به میانه و ترکمانچای
برگزاری مراسم بزرگداشت فریدون داوری شاعر هم استانی
مراسم سوگواری بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) در ارومیه
پیش بینی تولید ۴۲۰ هزارتن چغندرقند از مزارع شهرستان کرمانشاه
شهدای امنیت، سرمایه‌های بی‌بدیل نظام هستند
نخستین گروه غاز‌های خاکستری وارد تالاب سولدوز شد
اجرای بیش از ۲۰۰ برنامه در هفته بسیج در ممسنی
تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در نقاط مختلف فارس
صعود آلمان، اسپانیا و ایتالیا به نیمه نهایی و درخشش زورف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
سفر رئیس جمهور به قزوین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)