نشانه ای از تنش های خفته در شرق آسیا،
کره شمالی با 21 کلاهک هسته ای !
یک اندیشکده آمریکایی اعلام کرد کره شمالی، تعداد کلاهک های خود را به عدد بیست و یک رسانده است.

به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، موسسه علوم و امنیت بین الملل، آمار تخمینی خود را بر اساس میزان پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی کره شمالی و نیز اورانیوم با غنای بالایی که گفته می شود این کشور در تاسیسات هسته ای یونگ بیون خود تولید می کند، قرار داده است.
انتشار گزارش اندیشکده علوم و امنیت بین المللی بعد از آن صورت می گیرد که هفته گذشته یوکیا آمانو مدیر آژانس بین المللی انرژی هسته ای از احتمال از سرگیری فعالیت های هسته ای و فرآوری پلوتونیوم برای مصارف تولید سلاح های هسته ای در سایت یونگبیون کره شمالی خبر داد.
21 کلاهک هسته ای
این مرکز تحقیقاتی با بیان اینکه شمار کلاهک های هسته ای کره شمالی تا اواخر 2014بین 10 تا 16 عدد بوده است گفت"از آن زمان تاکنون پیونگ یانگ با تولید 4 تا 6 عدد دیگر از کلاهک های هسته ای شمار اینگونه جنگ افزارها را به 21 رسانده است.
مسئولان اندیشکده واشنگتن معتقدند به رغم اینکه اینگونه اطلاعات نمی تواند کامل باشد اما حاکی از تقویت توانمندی های تولید سلاح هسته ای در کره شمالی است.
براین اساس می توان گفت از سال 2014 تاکنون کره شمالی شاهد افزایش تولید اورانیوم با غنای ساخت سلاح هسته ای بوده است.
گسترش غنی سازی
آمانو براساس تصاویر دریافتی از ماهواره در هفته گذشته خاطر نشان کرد، فعالیت های مربوط به راکتور 5 مگاواتی کره شمالی حاکی از گسترش تجهیزات غنی سازی و فعالیت های مربوط به فرآوری پلوتونیوم بوده است.
مقامات کره شمالی به موجب توافق دریافت کمک در قبال خلع سلاح در سال 2007 ادامه فعالیت های غنی سازی راکتور یونگ بیون را متوقف کردند ولی پس از سومین آزمایش هسته ای این کشور در سال 2013این راکتور را دوباره بازسازی کردند.
این کشور چهارمین آزمایش را نیز در ژانویه انجام دادند.