• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۹۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳
وبگردی

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

تور آشپزی دوبانوی ایرانی برای گردشگران خارجی به غیر از نفع اقتصادی، موجب آشنایی گردشگران با فرهنگ ایرانی و تقویت نگرش مثبت به ایران شده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مشرق ؛ دو بانوی خوش فکر و خوش ذوق ایرانی مدتی است که «تور غذایی» برای گردشگران خارجی برگزار می‌کنند و مسافران را برای بازارگردی و تجربه آشپزی غذای ایرانی به تهران دعوت می‌کنند. 

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

«شیرین طحانان» و «متین لشکری» توانسته‌اند تور یک روزه غذایی برای توریست‌هایی که علاقه‌ به تجربه آشپزی غذاهای متفاوت ایرانی دارند را برگزار کنند تا آنها شیوه پخت غذای ایرانی را با خود سوغاتی ببرند.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
«شیرین طحانان» و«متین لشکری» توانسته‌اند تور یک روزه غذایی برای توریست‌هایی که علاقه‌ به تجربه آشپزی غذاهای ایرانی دارند را برگزار کنند
در این تور آداب و رسوم مربوط به غذا، از نحوه خرید و فروش مواد غذایی تا آماده‌سازی و پخت آن و فرایند سفره پهن کردن و چیدمان آن و خلاصه هر چیزی که بشود در اصطلاح فرهنگ غذایی آن را خلاصه کرد، وجود دارد؛ برای همین هم تورغذایی محدود به آموزش آشپزی غذایی ایرانی نمی‌شود و توریست‌ها به بازار (تجریش) برده شده تا از نزدیک از مغازه‌ها دیدن ‌کنند. انواع ترشیجات و دسرهای خانگی ایرانی، ادویه‌جات، خشکبار، سبزی‌ها و میوه ها و... معرفی می‌شوند، کمتر توریستی از این گردش دست خالی بیرون می‌آید و بخش کمی هم از مواد اولیه مورد نیاز همان روز خریداری می‌شود و تور به سمت مقصد آشپزخانه حرکت می‌کنند.

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
در این تور آداب و رسوم مربوط به غذا، از نحوه خرید و فروش مواد غذایی تا آماده‌سازی و پخت آن و فرایند سفره پهن کردن و چیدمان آن و خلاصه هر چیزی که بشود در اصطلاح فرهنگ غذایی آن را خلاصه کرد، وجود دارد

ایجاد جذابیت توریستی در کشور برای گردشگران خارجی با هدف آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم جزیی از دیپلماسی عمومی هر کشوری قرار دارد که اکنون توسط این دو بانوی ایرانی به خوبی در حال انجام است.
امروزه در دیپلماسی، عنصر «غذا» که محصولی استراتژیک برای عموم مردم جهان است، نقش خاصی ایفا می‌کند؛ تا جایی که از آن تحت عنوان‌هایی مانند «غذا و سیاست خارجی» (Food and Foreign Policy)، «دیپلماسی غذا/ آشپزخانه‌ای» (food diplomacy) و «دیپلماسی شکمی» (gastro diplomacy) در دیپلماسی عمومی یاد می‌شود و مورد توجه و اهتمام ویژه‌ای قرار گرفته و حتی درمعتبرترین دانشگاه‌های جهان به عنوان یک دوره علمی ارائه می‌گردد.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

تورغذایی محدود به آموزش آشپزی غذایی ایرانی نمی‌شود و توریست‌ها به بازار (تجریش) برده شده تا از نزدیک از مغازه‌ها دیدن ‌کنند
اولین بار اصطلاح «دیپلماسی آشپزخانه‌ای» توسط "پل راکوور" یکی از وبلاگ‌نویسان برجسته در زمینه دیپلماسی عمومی ابداع شد. از نظر راکوور، قلب‌ها و ذهن‌های مردم جهان را می‌توان به وسیله "اشتهاء" تصرف کرد؛ هدفی که هر کشوری به دنبال آن است. کشورها برای دستیابی به چهره‌ای موجه در بین مردم جهان، غذاهای کشور خود را در دسترس قرار می‌دهند و ضمن نفوذ در ذهن (به صورت اقناعی به واسطه مُغذی بودن) و قلب (به صورت ارضایی به واسطه طبخ عالی) مردم جهان، آنان را به سمت فرهنگ خود جذب می‌کنند.
آمریکایی‌ها در همین راستا یک اصل شناخته شده دارند: «با ما آشنا شوید، ما را دوست خواهید داشت»، و در سال‌های اخیر کشورهای آسیای شرقی این اصل را کمی تغییر داده‌اند: «ما را بچشید، ما را دوست خواهید داشت.»

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
قلب‌ها و ذهن‌های مردم جهان را می‌توان به وسیله "اشتهاء" تصرف کرد؛ هدفی که هر کشوری به دنبال آن است
«دیپلماسی آشپزخانه‌ای» در ایران برای گردش‌گران خارجی به دلیل طعم و مغذی بودن غذاهایی مانند "آبگوشت بزباش" و انواع "کباب" به شکل مناسبی دنبال می‌شود و این توریست‌های خارجی استقبال فراوانی از غذاهای ایرانی ‌می‌کنند و حتی در خاطرات خود به نیکی از غذاهای ایرانی یاد می‌کنند؛ البته «شیرین طحانان» و «متین لشکری» یک گام جلوتر نیز رفته‌اند و این دقیقاً وجه تمایز تورغذایی آنها با بخشی از برنامه بعضی از تورهای گردشگری است که توریست‌ها را به خانه‌ای می‌برند تا یک خانم خانه برایشان غذای خانگی درست کند و آنها صرفاً مشاهده‌گر و تست‌کننده طعم غذا باشند. در این آموزش عملی برای گردشگران خارجی از هیچ فوت و فنی فروگذاری نمی‌شود و از شستن تا آبکش کردن و دم کردن برنج را ریز به ریز انجام می‌دهند و در این بین از تفاوت انواع طبخ‌ها مثل چلو با پلو و مدت زمان پخت هر کدام و... هم آشنا می‌شوند. 

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
تور غذایی این دوبانوی ایرانی علاوه بر رونق کسب و کار و درآمدزایی برای آنها، موجب ارزآوری برای کشور نیز می‌گردد
تور غذایی این دوبانوی ایرانی علاوه بر رونق کسب و کار و درآمدزایی برای آنها، موجب ارزآوری برای کشور نیز می‌گردد؛ البته هنگامی که این گردشگران خارجی به کشور خود بازمی‌گردند، به صورت غیرمستقیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای خود می‌شوند و در نهایت موجب تقویت نگرش مثبت به جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود می‌شوند که این اتفاق ارزش بسیار بالاتر از کسب و کار اقتصادی فردی دارد، چراکه موجب ورود گردشگران بیشتری از اقصی نقاط جهان می‌شود و نفع اقتصادی آن به همه مردم می‌رسد.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
یک اصل در کشورهای آسیای شرقی وجود دارد: «ما را بچشید، ما را دوست خواهید داشت»

متاسفانه نهادهای متولی به‌ویژه وزارت امورخاجه، حوزه دیپلماسی عمومی را بصورت ضعیفی برای غیرایرانی‌ها دنبال می‌کند؛ به عنوان نمونه در دیپلماسی غذایی که از زیرمجموعه‌های دیپلماسی عمومی است، می‌توان آوازه غذاهای ایرانی را به‌صورت جهانی درآورد که جبران این ضعف، توجه و تلاش زیاد مسئولان وزارت خارجه را می‌طلبد. البته خوشبختانه بخش خصوصی منتظر عمل وزارت امورخارجه نیز نمانده و نظیر این دو بانو «شیرین طحانان» و «متین لشکری»، به‌صورت خودجوش و مستقل درحال پیشبرد دیپلماسی عمومی هستند که علاوه بر نفع اقتصادی برای خود و کشورشان، موجب معرفی فرهنگ و آداب ایرانی‌ها به مردم دیگر نقاط جهان شده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم
کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ
برنامه ریزی برای برگزاری رزمایش خدمت در سمنان
انار پربار آزادتپه؛ موتور محرک اقتصاد روستا
افتتاح دهکده گردشگری گلابر استان زنجان با حضور وزیر میراث فرهنگی
آغاز اجرای طرح‌های پیشران در اصفهان
کالابرگ در دوراهی انتخاب
کشتی فرنگی بازی‌های همبستگی اسلامی؛ هدایتی چهارمین طلایی ایران
بدرقه تا بهشت
ترمیم شکاف حقوق دوران خدمت و بازنشستگی
افتتاح مجتمع آب‌رسانی به دو روستای شهرستان صالح‌آباد با ۲۲ میلیارد تومان هزینه
بازدید نخست‌ وزیر داغستان از ظرفیت‌های بندر کاسپین
مشاغل نو با ایده‌های نو درمسیر تولید
تن پوش نو برقامت گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد
صرفه‌جویی ۷۵ میلیارد دلاری با توسعه صنعت سی‌ان‌جی
روزی برای نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدند
هشدار مسمومیت با گاز در نیمه سرد سال
تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان اردبیل
گشایش نمایشگاه کتاب در یاسوج
بازگشت تراز گردشگری خارجی کشور به رشد مثبت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)