• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۹۱۶۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۲
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
کاظمی:

منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر نقش کلیدی حوزه منابع انسانی در موفقیت نظام تعلیم‌وتربیت، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق، اولویت‌گذاری حرفه‌ای و همراهی استان‌ها با راهبرد‌های کلان وزارتخانه تأکید کرد.

منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا کاظمی در گردهمایی مدیران منابع انسانی، معاونان آموزشی، امور اداری و تشکیلات و طرح و برنامه استان‌ها، با قدردانی از تلاش‌های گسترده حوزه منابع انسانی در سال تحصیلی جاری، این بخش را «هسته مرکزی و موتور محرّک نظام تعلیم‌وتربیت» خواند و گفت: آرامش موجود در آموزش و پرورش مرهون تلاش صادقانه مجموعه منابع انسانی در ستاد و استان‌هاست.

تأکید بر نقش محوری مدیریت منابع انسانی

کاظمی با تجلیل از فعالیت‌های صورت‌گرفته در حوزه‌هایی همچون ساماندهی نیروی انسانی، نقل و انتقالات، رتبه‌بندی، استخدام و آغاز سال تحصیلی، افزود: بخش قابل‌توجهی از موفقیت آموزش و پرورش، نتیجه برنامه‌ریزی، دقت و پیگیری مداوم مدیران و کارشناسان منابع انسانی است. اگر این موتور به‌درستی کار نکند، کل نظام تعلیم‌وتربیت دچار چالش می‌شود.

لزوم آغاز برنامه‌ریزی برای مهر ۱۴۰۵

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت تشکیل «اتاق وضعیت» از نیمه مهرماه برای برنامه‌ریزی سال تحصیلی آینده، استان‌ها را به  اقدامات اجرایی زود هنگام توصیه کرد و گفت: از هم‌اکنون برای مهر ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی شود تا آغاز سال آینده با آرامش همراه باشد.

وی تصریح کرد: مدیران باید تقویم اجرایی، چالش‌ها و نیاز‌های استان‌ها را دقیق و به‌روز شناسایی کنند.

اولویت‌گذاری؛ شرط مدیریت موفق

کاظمی در ادامه با طرح پرسش‌هایی درباره اولویت‌های مدیران منابع انسانی استان‌ها، گفت: در حوزه منابع انسانی ده‌ها مسئله وجود دارد؛ اما موفقیت تنها زمانی حاصل می‌شود که اولویت‌ها مشخص و مبتنی بر سازوکار علمی تعیین شوند. بدون اولویت‌گذاری، مدیریت درگیر امور غیرضروری می‌شود.

وی تأکید کرد: هر مدیر منابع انسانی باید نسبت فعالیت‌های خود را با جهت‌گیری‌های کلان آموزش و پرورش بداند و سهم خود را در تحقق این سیاست‌ها تعریف کند.

راهبرد‌های کلان وزارتخانه و نقش استان‌ها

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود، مأموریت‌های اصلی وزارتخانه را تشریح کرد و از مدیران خواست نقش استان‌ها را در پیشبرد این مأموریت‌ها تقویت کنند.

وی مهم‌ترین محور‌های اعلام‌شده را اجرای سند تحول بنیادین و نقشه راه ۱۴۷ پروژه‌ای وزارتخانه، تحول در برنامه درسی به عنوان محور اصلی تغییرات بنیادین، توسعه عدالت آموزشی با تمرکز بر توسعه فضا و تجهیزات، ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی با محورهایی، چون توانمندسازی معلمان، اعتبارسنجی و نیازسنجی مهارت‌ها دانست.

کاظمی با اشاره به لزوم استانداردسازی تجهیزات، توسعه فعالیت‌های پرورشی و توانمندسازی مدیران، افزود: موفقیت این راهبرد‌ها وابسته به عملکرد دقیق و به‌موقع حوزه منابع انسانی در استان‌هاست.

مدیریت بر مبنای شاخص؛ شرط ارزیابی عملکرد استان‌ها

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اهمیت مدیریت مبتنی بر شاخص‌ها گفت: استان‌ها باید شاخص‌های کلیدی حوزه منابع انسانی را مشخص و عملکرد خود را براساس آن ارزیابی کنند.

به گفته کاظمی؛ تراز نیروی انسانی، نقل‌وانتقالات، رتبه‌بندی، صدور ابلاغ‌ها و آزمون‌های کیفیت بخشی از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که باید به‌صورت دقیق مدیریت شود.

اهمیت سیره حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان الگوی زندگی مدیریتی

وزیر آموزش و پرورش همچنین هم‌زمانی این گردهمایی با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را یادآور شد و با اشاره به ویژگی‌های ممتاز شخصیتی و سیره عبادی و اجتماعی ایشان، انس با قرآن، انفاق، ساده‌زیستی و مسئولیت‌پذیری را از مهم‌ترین درس‌های عملی آن حضرت برای مدیران دانست.

کاظمی خاطرنشان کرد: به‌عنوان راهبران اصلی قطار تعلیم‌وتربیت وظیفه داریم مسیر حرکت نظام آموزشی را اصلاح، برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر اولویت انجام دهیم و با اقدامات مؤثر، شاخص‌های مهم منابع انسانی را در استان‌ها ارتقاء دهیم تا آیندگان از ما به‌عنوان مدیرانی یاد کنند که در مسئولیت خود اثرگذار بوده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
منابع انسانی... مهمترین عامل پیشرفت و توسعه کشور است
نظر شما
آخرین اخبار
جابه‌جایی بیش از ۷ میلیون تن کالا از البرز
رئیس شورای علمای شیعه قندهار: مردم افغانستان از کشورشان خارج نشوند
درخشش کاراته کای اصفهانی در رقابت‌های کشوری
تشکیل ستاد‌های انتخابات در ۱۶ شهرستان استان تهران
نماز طلب باران در گلپایگان اقامه شد
قم بوی عطر شهدا گرفت
اجرای طرح ملی ارزیابی رویه شبکه راه‌های فرعی در آذربایجان‌ غربی
کاشت درخت صلح با حضور استانداران خزر و استاندار گیلان
اجرای ۲۵۴ پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج در مازندران
قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
گرامیداشت مفاخر فرهنگی و ادبی در زمان حیات آنها انجام شود
چادرشب‌بافی روستای رویین اسفراین در فهرست میراث ناملموس کشور
رزمایش هزار و ۵۰۰ خدمت مؤمنانه برای نیازمندان در هرمزگان
افزایش بهای مواد غذایی در انگلیس
ورود کاروان شهدا به شهرستان‌های ساوه، کمیجان، تفرش و دلیجان
میزبانی دانش‌آموزان و خادمیاران رضوی از پیکر مطهر شهید گمنام در مدارس زارچ
کاسپین اکسپو ۲۰۲۵؛ بزرگ‌ترین رویداد تجاری شمال کشور با محوریت منطقه آزاد انزلی
رفع تصرف اراضی ملی و دولتی در ریگان
پرسش و پاسخ دولتی ها با خبرنگاران در حیاط دولت
راه اندازی دو کارخانه جدید تولید پهپاد در انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)