• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۴۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲
فارس » اجتماعی

مردم عادی نیازی به ماسک ندارند

آزمایش ویروس کرونا مخصوص بیماران بد حال است

مردم عادی نیازی به ماسک ندارندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص کسانی است که حال عمومی بدی دارند و معمولا کشف موارد اولیه بیماری با موارد مرگ ناشی از بیماری به هم نزدیک است.
محمد مهدی گویا درباره موارد ابتلا به ویروس کرونا افزود: این عفونت با بسیاری از عفونت‌های تنفسی دیگر اشتباه گرفته می‌شود. یعنی علائم بالینی آن‌ها یکی است و هیچکس نمی‌تواند از روی علائم ظاهری بیمار بگوید فرد به آنفلوآنزا یا ویروس کرونا یا سرماخوردگی ساده مبتلاست و این موضوع فقط با آزمایش مشخص می‌شود.
وی افزود: وقتی بیمار بدحال باشد، این آزمایش برای او انجام می‌شود و این کار در همه دنیا به همین شکل است. اگر قرار باشد برای هر شخصی با علائم سرماخوردگی ساده هم چنین آزمایش گرانی انجام شود، در هیچ کشوری امکان پذیر نیست و معمولا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند بین ۶ تا ۷ روز علائم کمی دارند و بعد از آن بدحال می‌شوند. تفاوت آنفلوآنزا با کرونا این است که ویروس کرونا در این بازه زمانی ممکن است خفیف بوده و سپس شدید شود.
گویا ادامه داد: اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا می‌شوند، کم علامت هستند و تحت مراقبت قرار می‌گیرند. برای ما این مهم است که این اطمینان خاطر را به مردم بدهیم که با تمام امکانات خود جلوی این بیماری ایستاده‌ایم و حتی از یک بیمار هم چشم پوشی نمی‌کنیم. در چین هم در این زمینه بسیار سخت گیرانه اقدام شده و ما هم این کار را انجام دادیم. ظرف دو ساعت، بیمارستان قم را تبدیل به بیمارستانی کردیم که فقط بیماران مشکوک به علائم تنفسی در آنجا بستری شوند.
قرنطینه سازی در همه دنیا شکست خورده است
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تجربه قرنطینه سازی سال‌ها پیش در برخی جا‌های دنیا انجام شده و شکست خورده است. حتی در ووهان چین هم ابتدا تصمیم گرفتند این کار را انجام بدهند، اما بعد از مدت کوتاهی مشاهده کردند این کار علمی نیست و مبتنی بر منطق خاصی نبوده و به جز اینکه مردم را وحشت زده کند، نتیجه‌ای ندارد.
کیت تشخیصی کرونا را داریم
دکتر گویا اظهار کرد: در شناسایی بیماران در همه دنیا تاخیر اتفاق می‌افتد. تنها یک هفته است که سازمان جهانی بهداشت، کیت تشخیصی این بیماری را در اختیار کشور‌ها قرار داده است. ما هم این کیت را داریم. البته قبل از این هم کار‌هایی انجام دادیم و دو آزمایشگاه مدرن دنیا را در این زمینه در اختیار داریم و افراد شاغل در این آزمایشگاه‌ها از برجسته‌ترین افراد در جهان هستند.
علائم بیماری کرونا در ابتدا خفیف است
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: هر فردی در هر زمانی می‌تواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه می‌کند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
وی ادامه داد: تقریبا ۹۸ درصد مبتلایان به این ویروس درمان می‌شوند. حدود ۸۰ درصد مبتلایان فرم خفیف هستند و بقیه افراد اگر به خوبی مراقبت شوند، درمان می‌شوند.
چرا کرونا در قم مشاهده شد؟
دکتر گویا بیان کرد: قم یک شهر توریستی است و هزاران نفر هر روز وارد این شهر شده و خارج می‌شوند و مسافران زیادی از این شهر عبور کرده و حتی ساکنان چینی زیادی دارد. این طور نمی‌توان گفت که مرکز کشور است و ویروس وارد این شهر نمی‌شود. تیم بررسی اپیدمیولوژیک در این شهر مستقر است و بررسی‌ها ادامه دارد تا مسائل برای ما مشخص شود و بدانیم چه اتفاقی افتاده است. تلاش می‌کنیم نتیجه بررسی‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام شود.
مردم عادی نیازی به ماسک ندارند
دکتر گویا اظهار کرد: ماسک برای پزشک و بیمار است و مردم عادی نیازی به ماسک ندارند و، چون مردم می‌خواهند از ماسک استفاده کنند، ترتیبی دادیم که مردم دسترسی راحتی به ماسک داشته باشند. توصیه اولیه ما استفاده از ماسک نیست بلکه شستشوی دست و صورت است.
مردم ابتدا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: به مردم توصیه می‌کنیم اگر هر نوع علامتی مثل تب، سرفه خشک یا احساس تنگی نفس داشتند به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت یا مطب‌های خصوصی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه اولیه بیمار، اگر تشخیص بدهد بیمار نیاز دارد به بیمارستان مراجعه کند به او توصیه می‌شود که به بیمارستان برود. در بیمارستان برای بیمار کار‌های تشخیصی انجام می‌شود. اگر قرار باشد مردم مستقیم به بیمارستان مراجعه کنند، شرایط برای افراد دشوارتر خواهد بود. همچنین وقتی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، پرسنل بیمارستانی که باید به بیماران بدحال برسند، باید وقت خود را برای افرادی بگذارند که شاید بدحال نباشند.
پرواز‌ها از چین متوقف شده است
دکتر گویا اظهار کرد: پرواز‌ها با حمایت هیات دولت از چین متوقف شده و هنوز هم متوقف است و تنها پروازی که مسافر آورد، پروازی بود که دانشجویان خودمان را آوردیم. پرواز‌های باری هم مسافر حمل نمی‌کنند و با رعایت موارد بهداشتی انجام شده و تعداد آن‌ها نیز محدود است.
درمان دارویی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا
وی گفت: بالا رفتن مقاومت بدن و مواردی از این دست را می‌توان در حد تئوری حرف زد، اما اینکه این دارو‌ها چقدر در درمان بیماری موثر هستند، هنوز زود است که درباره آن صحبت کنیم.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: کمیته کشوری درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا تشکیل و در مورد مدرن‌ترین روش‌های درمان بحث شد. کمیته کشوری موافقت کرد که دو روش درمانی را که همه امکانات آن را در اختیار داریم، برای بیماران شروع کنیم و امیدواریم که هر دو روش موفقیت آمیز باشد. این درمان‌ها، درمان داروی اختصاصی خواهد بود. این درمان برای بیماران بدحال است که بیماری زمینه‌ای دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاشت درختان تجاری با بهره گیری از آب های نامتعارف درقروه
فعالیت سه هزار و ۵۰۰ مرکز مشاوره بهزیستی در کشور 
در آینده نزدیک ؛ موزه بانک در ارومیه افتتاح می‌شود
نقش تئاتر در تاب‌آوری جامعه و نمایش تاریخ و هویت ملی
حضور سازمان هواشناسی در نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو
دستور وزیر ورزش و جوانان برای پیگیری سانحه در پیست موتورسواری آزادی
مقام سوم جام رسانه ای امید برای ایلام
برپایی اردو‌های خدمت جهادی دندانپزشکی در خمینی شهر
کارگروه ویژه ساماندهی مدارس اوقافی در یزد تشکیل می‌شود
خرید بیش ازیک میلیون و ۳۵۰ هزار تن چغندر قنداز کشاورزان آذربایجان غربی
اصلاحیه آیین‌نامه جداسازی یارانه اعضای خانوار از سرپرست ابلاغ شد
گزارش خبرنگار صداوسیما از روند مهار آتش‌ در جنگل‌های الیت
پایداری هوا در اردبیل
اسقاط خودرو‌های فرسوده در برنامه هفتم
اختتامیه چهارمین جشنواره سواد رسانه ای گلستان در گرگان
­راهیابی تیم فوتبال هفت نفره ایران به دیدار پایانی قهرمانی آسیا - اقیانوسیه
روایت ایثار؛ کشاورز مؤمن پِرکَلّه ای که خانواده‌ را رها کرد تا ایران بماند
وزیر صمت: در مقاطع میانی زنجیره فولاد با مازاد تولید روبه‌رو هستیم
گام بلند شبکه یزد به سوی HD؛ سامانه نوین MCR و اتوماسیون پخش به بهره‌برداری رسید
پایش واحد‌های صنعتی در شهرستان اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)