• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۶۹۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
صفحه نخست » کل اخبار
دکتر سید مهدی زیارت نیا

امکان افزایش صادرات محصولات کشاورزی با پلاسمای سرد

معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: افزایش صادرات محصولات کشاورزی از طریق کاهش بار میکروبی با بکارگیری فناوری پلاسمای سرد محقق می‌شود.

امکان افزایش صادرات محصولات کشاورزی با استفاده از فناوری پلاسمای سردبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آقای دکتر سید مهدی زیارت نیا افزود: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را با بهره مندی از تجهیزات پیشرفته تولید پلاسما جهت ارائه خدمات پژوهشی و تخصصی به صاحبان صنایع غذایی و کشاورزی کشور راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه این شیوه امروزه در بسیاری از شاخه‌های دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای پیدا کرده گفت: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربرد‌های بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و افق‌های نوید بخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.
آقای زیارت نیا گفت: دمای پایین، پرتو‌های مختلف در طول موج‌ها و میدان‌های الکتریکی متغییر، قابلیت هدایت و عکس العمل قوی در میدان‌های الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حامل‌های باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار می‌روند.
وی به بیان چالش‌های صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و افزود: حفظ ارزش‌های غذایی محصولات در مسیر فرآوری و نگهداری مواد غذایی همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های محققان این عرصه است.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: فرآیند‌های حرارتی که امروزه برای تولید محصولات غذایی بکار می‌رود ضمن غیر فعال کردن برخی عوامل میکروبی بیماری زا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید، استفاده از فناوری‌های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی در حال گسترش است.
آقای زیارت نیا درباره سایر ویژگی‌های کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی تأکید کرد: غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم ها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، استفاده نکردن از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگی‌های استفاده از این فناوری است.
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استاندارد‌های اروپا، بهبود بازده جوانه زنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، تولید انواع آب‌های پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی اعلام کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی سامانه ثبت ادعای اسناد عادی برای مردم و نهاد‌های دولتی
آغاز طرح «آتش‌نشان داوطلب» در کیش    
طرح‌های روستایی و دانش‌بنیان در اولویت پرداخت تسهیلات خرد باشد
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و هشتم آبان به افق آبادان و خرمشهر
خواص نور خورشید برای درمان انواع بیماری‌ها
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ برنامه تیم‌های ملی بسکتبال سه به سه ایران در نیمه‌نهایی
وزارت نفت مسئولیت خود در قبال سلامت شهروندان دشتستانی ایفا کند
رفع ۴۸۶ حادثه فاضلاب در خراسان شمالی
تخصیص سه هزار میلیارد تومان برای آسفالت معابر اصلی استان
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ طیبی به مدال نقره پرتاب وزنه رسید
ده‌ها شهید و زخمی در بمباران عین الحلوه لبنان
رقابت «در آغوش درخت» برای کسب جایزه آکادمی فیلم اوراسیا
آغاز تولید نسخه صوتی دو کتاب ارزشمند با تقریظ رهبر انقلاب در ایران صدا
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ تیم میکس تپانچه ۱۰ متر ایران فینالیست شد
نگرانی جدی ایران از مفاد قطعنامه شورای امنیت درباره غزه
جوی آرام در کشور و افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهر‌های‌صنعتی
دستگیری سارقان لوازم مکانهای خصوصی در هشترود
صعود تیم بسکتبال سه به سه بانوان ایران به نیمه نهایی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ صعود تیم بسکتبال سه به سه ایران به نیمه‌نهایی
امنیت فرودگاه، ستون اعتماد عمومی و زیربنای توسعه هوانوردی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)