• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۷۴۲۶
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۹
بوشهر » اقتصادی
به دست توانای متخصصان داخل

نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کشور متصل شد

برای اولین بار عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر به دست توانای متخصصان کشورمان انجام شد.

نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق کشور متصل شدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عملیات تعویض سوخت سالیانه و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر اولین‌بار به دست توانای متخصصان این مرکز پیشرفته هسته‌ای انجام و این نیروگاه پس از انجام موفقیت‌آمیز تست‌های مربوط دوباره به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.

رئیس نیروگاه و مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این دستاورد ملی با لحاظ کردن شرایط ویژه کنونی و به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این مرکز حیاتی کشور و بکارگیری تمهیدات لازم و ضوابط بهداشتی، با استفاده حداقلی از کارکنان شرکت‌های پیمانکاری فعالیت‌های تعویض سوخت و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه اتمی بوشهر به دست آمد و پس از انجام موفقیت‌آمیز تعویض سوخت و تست‌های مربوط، همزمان با آغاز دوره اوج مصرف تابستانه کشور، روز یکشنبه اول تیر نیروگاه اتمی بوشهر با موفقیت تولید انرژی الکتریکی را آغاز نمود و به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.

رضا بنازاده افزود: فرایند تعویض سوخت هسته‌ای برای نیروگاه‌های اتمی، فرایندی حساس و پیچیده است که هر سال به دست کارکنان متبحر ایرانی و با استفاده از یک تجهیز منحصر بفرد با عنوان «ربات تعویض سوخت» صورت می‌گیرد و  یک سوم از سوخت هسته‌ای درون قلب راکتور تخلیه می‌شود و پس از انجام رشته فعالیت‌های تخصصی، سوخت هسته‌ای تازه درون قلب راکتور بارگذاری و جایگزین سوخت‌های کارکرده می‌شود.

تعویض سوخت نیروگاه با وجود محدودیت‌های کرونایی

وی اضافه کرد: در این برهه زمانی و با توجه به اهمیت انجام اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی در استفاده از خدمات نیرو‌های پیمانکاری داخلی و خارجی در نیروگاه اتمی بوشهر وجود داشت، که با تبدیل این محدودیت به یک فرصت ارزشمند و با تکیه بر دانش و مسئولیت‌پذیری کارکنان نیروگاه و بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق و مدون صورت گرفته، آماده‌سازی و تعمیرات دوره‌ای تجهیزات اصلی نیروگاه به همت نیرو‌های توانمند این مجموعه عظیم صنعتی و با حداقل بهره‌گیری از خدمات پیمانکاری صورت پذیرفت.

ایران در جمع کشور‌های دارای توانایی بهره‌برداری و تعمیر نیروگاه‌های اتمی

رئیس نیروگاه و مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به نوپا بودن صنعت هسته‌ای در کشورمان، بیان کرد: با وجود پیچیدگی‌ها و فناوری بسیار پیشرفته این مرکز هسته‌ای، نیرو‌های متخصص صنعت هسته‌ای به ویژه کارکنان نیروگاه اتمی بوشهر ثابت کردند پس از کسب دانش و تخصص لازم در حوزه بهره‌برداری و تولید برق، هم‌اکنون به جایگاه ویژه‌ای در حوزه تعمیر و نگهداری تأسیسات هسته‌ای نیز دست یافته‌اند و مایه مباهات و افتخار است که همزمان با سال جهش تولید، پس از قرار گرفتن کشورمان در باشگاه کشور‌های دارنده راکتور‌های قدرت، هم‌اینک در مسیر باشگاه کشور‌های دارای توانایی بهره‌برداری و تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌های اتمی نیز قرار گرفته‌ایم.

نیروگاه هسته‌ای بوشهر تحت نظارت نهاد‌های نظارتی داخلی و بین‌المللی

بنازاده با اشاره به اهمیّت و نقش ویژه‌ی این نیروگاه در تولید انرژی الکتریکی ایمن و مطمئن، تاکید کرد: نیروگاه هسته‌ای بوشهر به صورت مداوم تحت نظارت و کنترل نهاد‌های نظارتی داخلی و مجامع بین‌المللی از جمله نظام ایمنی هسته‌ای کشور، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و انجمن جهانی بهره‌برداران هسته‌ای قرار دارد.

تولید ۴۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر

وی گفت: نیروگاه اتمی بوشهر با توان تولید هزار مگاوات برق هسته‌ای به عنوان اولین نیروگاه اتمی هزار مگاواتی غرب آسیا در ۱۲ شهریور۱۳۹۰ به شبکه سراسری برق کشور متصل شد و اینک با عبور از مرز تولید ۴۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، علاوه بر تبلور تلفیق علم و صنعت و در کنار تربیت و آموزش نیرو‌های متخصص در این دانشگاه عظیم صنعتی، نقش ویژه‌ای در تأمین انرژی مورد نیاز کشور به ویژه در استان‌های جنوبی در فصول گرم و سرد سال ایفا می‌کند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از مدال‌آور زنجانی در بیست‌ودومین دوره مسابقات ملی مهارت
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)