• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۳۷۰۵
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۹
بین الملل » آمریکا
در پی شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ در آمریکا

انتقاد گیتس از دولت آمریکا درباره واکنش به همه‌گیری کرونا

بنیانگذار شرکت مایکروسافت گفت واشنگتن در واکنش به گسترش همه گیری بیماری کووید-۱۹، مرتکب اشتباه‌های بسیار جدی شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ بیل گیتس، بنیانگذار شرکت رایانه‌ای مایکروسافت با شبکه تلویزیونی سی بی اس آمريکا گفتگو کرد. مجري اين شبکه پرسید: «امروز بیش از یک هزار نفر در آمریکا به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختند. آیا فکر می‌کنید در نقطه‌ اوج همه گیری قرار داریم؟»
بیل گیتس پاسخ داد: «متاسفانه بسیاری از جوانان به عفونت ویروسی کرونا مبتلا شده اند و در یکی دو ماه آینده بسیاری از این عفونت‌ها به بزرگسالان و سالمندانی منتقل خواهد شد که خطر مرگ شان بسیار بالاست. از این رو با نوعی رقابت درگیر هستیم؛ از یک سو نوآوری و علوم درمانی دارند نرخ مرگ و میر را کاهش می‌دهند و از سوی دیگر افزایش ناگهانی ابتلا به عفونت ویروسی که در آمریکا منحصر به فرد است به جمعیت سالمندان منتقل خواهد شد و نرخ مرگ و میر را بالا خواهد برد.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
گیتس در پاسخ به این پرسش که آیا هم اکنون آمریکا با فاجعه گرفتار شده است یا خیر گفت: «اشتباه‌های بسیار جدی اتفاق افتاده از جمله اینکه چرا گروه‌های اقلیت کم درآمد امکان آزمایش دادن پیدا نکردند، چرا طرحی فدرال برای آزمایش تدوین نشده بود؛ علت برخی از این اشتباه‌ها این بود که به خوبی ویروس را نمی‌شناختیم، اهمیت پوشیدن ماسک صورت نیز پس از گذشت زمان آشکار شد و آمریکایی‌ها در مقایسه با هر کشور دیگری در دنیا کمترین پایبندی را به این مهم از خود بروز دادند و علتش هم این بود که پیام درستی از سوی دستگاه حاکمیتی کشور در این زمینه دریافت نکردند. باید بپذیریم که در بسیاری موارد عملکردی تاسف آور داشتیم، اما نوآوری‌هایی در راه است که باید نرخ مرگ و میر را کاهش بدهد و در نهایت تا پایان سال آتی میلادی بتوانیم از شر این وضعیت هولناک خلاص شویم.»
وی درباره‌ اقدام‌هایی که می‌توان خیلی فوری و آنی انجام داد تا گسترش همه گیری ویروس کرونا کنترل شود گفت: «برخی سیاست‌های دولت اشتباه بود؛ بازگشایی مکان‌های رفت و آمد جوانان و نوجوانان با هدف رونق بخشیدن به کسب و کار‌های خُرد اشتباه بود؛ لذا هم اکنون در بیشتر شهر‌ها و ایالت‌های آمریکا باید از تکرار این خطا‌ها دوری کنیم. باید فاصله اجتماعی را رعایت کنیم، ماسک بزنیم.
در اروپا شاهد بودیم که کاهش چشمگیری اتفاق افتاد و همه گیری به دیگر کشور‌ها گسترش پیدا نکرد. علت این کاهش این بود که سران کشور‌ها با بیانی روشن و شیوا با مردم سخن گفتند و دانشمندان را تشویق کردند از تلویزیون با مردم ارتباط برقرار کنند و در این کشور‌ها مرگ و میر به شکلی چشمگیر کاهش یافت.»
گیتس در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کنید اکنون که دکتر فائوچی (مدیر موسسه ملی بیماری واگیردار و عفونی) از حضور در برنامه‌های تلویزیونی منع شده برای مردم زیان آور است گفت: «هرگز کسی پیش بینی نمی‌کرد که روزی برای فائوچی محدودیت ایجاد کنند. اینکه به کارشناسان اجازه داده نشود علم و دانش خود را با مردم به اشتراک بگذارند خیلی غیرمنتظره است.»
وی درباره اهمیت بازگشایی مدارس و تضمین ایمنی کودکان و نوجوانان در مدرسه نیز گفت: «خوشبختانه شمار نوجوانانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا بیمار می‌شوند نسبتا کم است. از این رو چالش بزرگی که وجود دارد این است که چگونه معلمان و کارکنان مدارس را ایمن سازی کنیم و از انتقال ویروس توسط کودکان به هنگام بازگشت به منازل شان جلوگیری نماییم. کودکان و نوجوانان زیر ۱۳ در بسیاری از مناطق کشور مشکلی برای بازگشت به مدرسه ندارند. اما در دبیرستان و دانشگاه میزان عفونت‌ها به علت افزایش تماس بین نوجوانان و جوانان بسیار بیشتر می‌شود.
پاییز امسال در بیشتر دبیرستان‌ها و مدارس فعالیت‌ها عادی نخواهد بود و این مکان‌ها می‌توانند به کانون گسترش ویروس تبدیل شوند. تا پاییز ۲۰۲۱ که خیلی مانده و فکر می‌کنیم بتوانیم تا آن وقت اوضاع را تحت کنترل در بیاوریم. اما کل سال تحصیلی پیش رو در شرایط نامشخص و بحرانی قرار خواهد داشت و کاستی‌های آموزشی که از سال گذشته به جا مانده نیز مزید بر علت خواهد شد؛ لذا پس از مرگ و میر‌هایی که اتفاق افتاده، عقب افتادگی آموزشی در مدارس از جمله بزرگترین هزینه‌هایی است که همه گیری بر کشور تحمیل می‌کند.»
گیتس بازگشت کودکان و نوجوانان به مدرسه را بسیار مهم خواند و افزود هیچ کس نباید این موضوع را از نگاه سیاسی بنگرد و یا سیاه و سفید بپندارد. کارکنان مدارس باید احساس ایمنی داشته باشند به ویژه اگر ۶۵ سال یا بیشتر باشند. مدارس خصوصی در زمینه‌ی آموزش مجازی خیلی بهتر عمل می‌کنند و دانش آموزان به شکل نیمه وقت در کلاس حضور دارند یا اصلا به کلاس نمی‌روند.
وي افزود اما در مدارس بین شهری که همیشه بدترین نتایج آموزشی را ارائه داده اند و دانش آموزان اقلیت و کم درآمد در آن‌ها متمرکز هستند - این مدارس به اینترنت دسترسی ندارند و از منابع آموزش مجازی معلمان بی بهره اند. از این رو اگر بخواهیم شکاف آموزشی فزاینده‌ای نداشته باشیم باید مدارس بین شهری و کودکان کم سن و سال‌تر را جامعه‌ی هدف قرار بدهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)