پخش زنده
امروز: -
معاون کمیته امداد امام خمینی(ه): جشنواره صنایع روستادوست؛ صنایع مختلف، تولید ارزان را برای کمک به روستاها به نمایش میگذارد تا باعث افزایش اشتغال در روستا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در بخش ویژه «باسخنگویان» در خصوص بررسی عملکرد کمیته امداد امام خمینی (ره) با حجت اله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) به صورت تلفنی گفتگو کرد.
عبدالملکی از فراخوان جشنواره صنایع روستا دوست از ششم مردادماه خبر داد و گفت: کمیته امداد بیش از ۶۰ درصد اشتغالهایی که ایجاد میکند در روستاها و مناطق محروم است، زیرا بخش عمدهای از جمعیت مخاطب کمیته، در روستاها قرار دارند.
وی به چالشهای حوزه اشتغال روستایی اشاره کرد و افزود: تنوع شغلی در روستاها اندک است و همین موضوع چالشهای زیادی برای شغل زایی ایجاد میکند ضمن اینکه درآمد مورد پسند و مطلوب کمیته امداد برای روستاییان ایجاد نمیشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ورود شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر به برخی صنایع گفت و بیان کرد: اسم این صنایع را روستادوست گذاشته ایم. صنایع روستا دوست صنایعی هستند که سه خصوصیت داشته باشند "نوآورانه باشند، در مقیاس روستا به صرفه باشند و فناوری آن پیچیده نباشد تا اگر نیاز به تعمیر داشت، با همان امکانات محدود در روستا بتوان آن را تعمیر کرد.
وی افزود: برای اینکه این صنایع را شناسایی کنیم، یک فراخوان برای یک جشنواره از طریق سایت کمیته امداد اعلام کردیم که از طریق آن مخترعان، شرکتهای دانش بنیان و صنعت گران میتوانند حضور داشته باشند تا محصولاتی که آن سه خصوصیت را دارند، معرفی کنند. نتیجه این فعالیت ایجاد اشتغال بیشتر، فناوری بهتر، درآمد بالاتر و پایدارتر در روستاهاست. این فراخوان تا ششم شهریور ماه فعال است.
عبدالملکی با ذکر نمونهای از دستگاههای روستا دوست بیان کرد: دستگاه دوک که به صورت سنتی خانمها در روستا پشم گوسفند را نخ میکردند، امروز به صورت برقی تولید میشود و چهار برابر دستگاه سنتی نخ تولید میکند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه برای خانوادهها درآمد تولید میکند، قیمت خود دستگاه نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) از خدمات کمیته به نوآوران دستگاههای روستا دوست خبر داد و بیان کرد: این صنعتگران یا شرکتهای دانش بنیان را به جامعه هدف معرفی میکنیم. کمیته امداد آن دستگاههایی را که جذابیت داشته باشد به صورت عمده خریداری میکند. همچنین در نمایشگاهی که قرار است برپا شود، این دستگاهها به همه معرفی میشوند. در این جشنواره به اختراعات و صنایع برتر جوایز نقدی قابل ملاحظهای پرداخت میکنیم.
وی با بیان اینکه عمده طرحهایی که در روستاها در حال اجراست، طرحهای دامداری، کشاورزی و صنایع دستی هستند، گفت: در طرحهای دامپروری و دامداری مشکل خاصی وجود ندارد و بازار آن نیز نقد است. اصل مسئله در صنایع دستی روستاها خواهد بود. شرکت صنعت آفرینان امداد، موظف است فرش، گلیم و دست بافتههایی را که مخاطبان کمیته نتوانند به فروش برسانند، با قیمت مناسب خریداری کند و به فروش برساند.