بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری در آیین افتتاح نمایشگاه بینالمللی خرما در بوشهر محصول خرما را یک کالای راهبردی دانست و افزود: خرما در ابعاد گوناگون از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و بهعنوان یک مولفه قدرت در جغرافیای غذایی مطرح است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه کشورهای تولیدکننده خرما دارای مولفه قدرت در عرصه تولید این ماده مهم غذایی هستند، اظهار داشت: کشورهایی که از ظرفیت تولید خرما استفاده میکنند قطعاً دچار بحران سرزمینی در تولید ماده غذایی نمیشوند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تأکید بر توجه به حوزه نخلداری و حمایت ویژه از فعالان این عرصه اعم از کشاورزان، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی، اضافه کرد: توجه به حوزه نخلداری و جغرافیای گسترده خرما یک نگاه راهبردی و استراتژیک است و باید در زمینه خرما رویکرد جامعه شناختی و روانشناختی تغذیه مورد بررسی جهانی و ملی قرار گرفته شود.
وی توجه به دانش و فرهنگ بازاریابی، بازارسازی و معرفی محصول خرما را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: تحولات در نوع نگرش مردم در سالهای آینده از طریق هوش مصنوعی در تغذیه خرما باید بررسی شود.
آیتالله صفاییبوشهری با اشاره به گونههای مختلف خرما و مشتقات آن، افزود: از محصول خرما انواع محصولات در بخشهای گوناگون تولید میشود که کمتر محصول کشاورزی از این ظرفیت برخوردار است.
وی با تاکید بر توجه به توسعه صنایع فرآوری محصول خرما، گفت: از تمامی مراحل نخل و محصول آن با توسعه صنایع فرآوری میتوان تولید ثروت کرد و لازم است صنعت تبدیل به ارزش افزوده در حوزه نخلداری و خرما مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
امام جمعه بوشهر توجه به بازاریابی و بازارسازی منطقهای و جهانی در عرصه محصول خرما و مشتقات آن را ضروری دانست و اضافه کرد: تولید محصول خرما نسبت به سطح زیرکشت نخلستانها ناهمگون است که باید در این عرصه چارهاندیشی شود.
وی دستیابی به فناوریهای نوین و پیشرفته در عرصه صنایع فرآوری را مورد تأکید قرار داد و گفت: بانکها باید نقش خود را در عرصه حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در حوزه محصول خرما بیشتر کنند.
آیتالله صفاییبوشهری ظرفیت تولید خرما در استان بوشهر را برشمرد و با اشاره به اینکه این استان در عرصه تولید و توسعه صنایع فرآوری قدمهای موثر برداشته است، گفت: فرهنگ تولید، عرضه و صادرات خرما در استان بوشهر با زندگی مردم عجین است و این محصول در خانوادههای استان بوشهر از جایگاه مهمی برخوردار است.