• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۰۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
در سال ۹۸

تولید یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی

رئیس سازمان شیلات از تولید یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن انواع محصولات شیلات در سال ۹۸ خبر داد.

تولید یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتیبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای نبی اله خون میرزایی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با بیان این که یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن تولید بیش از برنامه هدف گذاری سال ۹۸ بوده است گفت: ۷۵۰ هزار تن از تولیدات شیلات از نوع صید و ۵۵۰ هزار تن از تولیدات آبزی پروری بوده است.
وی با بیان این که عمده صید‌ها از دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان بوده افزود: حدود ۶۰۰ هزار تن صید، در دو استان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان, ۵۰ هزار تن در بوشهر و حدود ۴۰ هزار تن صید هم در کل دریای خزر بوده است.
خون میرزایی با اشاره به اینکه آبزی پروری در کل کشور انجام می‌شود اضافه کرد: استان کردستان رتبه نخست آبزی پروری را به خود اختصاص داده، مازندران و گیلان هم در رتبه دوم و سوم قرار دارد.
وی همچنین سرانه مصرف آبزیان در کشور را ۱۳ کیلو و ۳۰۰ گرم در کشور اعلام کرد و گفت: رسانه‌ها و نهاد‌های دانشگاهی، فرهنگی و توریستی، می‌تواند نقش بسزایی در تحریک تقاضا و افزایش مصرف سرانه آبزیان در جامعه ایجاد کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از تراز مثبت تجاری، شیلات خبر داد و افزود: به رغم شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های صادرات، سال گذشته تراز تجاری شیلات, ۴۴۰ میلیون دلار بوده است.
رئیس سازمان شیلات درخصوص خرید تضمینی محصولات شیلات گفت: عرضه محصولات شیلاتی در حالت عادی متناسب با تقاضای داخل کشور و شبکه توزیع بوده و تا قبل از مشکلات کرونا و محدویت‌های حمل و نقل و صادرات، نیازی برای این گونه خرید در کشور نبوده است. وی با اشاره به اینکه موضوع خرید تضمینی پس از بروز مشکلات کرونا در کشور مطرح شد، افزود: ستاد تنظیم بازار به دلیل پیش بینی نکردن بودجه برای این طرح از سال ۹۸، با آن مخالفت کرد.
خون میرزایی افزود: بجای خرید تضمینی، طرح خرید امانی از مزارع پرورش ماهی در دریا که با انباشت ماهی روبرو شده اند، در دستور کار شرکت پشتیبانی و امور دام است.
وی در خصوص صید ترال در کشور هم ادامه داد: ترال یک روش صید برای گونه‌های کف و میان زیست دریا، مانند فانوس ماهی‌ها و میگو است که در دو مدل کف و میانی انجام می‌شود.
رئیس سازمان شیلات با بیان این که برای صید آبزیان برخی آبزیان کف دریا، مانند میگو چاره‌ای جز روش صید ترال نیست گفت: صید ترال در کشور قانونی و طبق معمول انجام می‌شود، اما در برخی از ماه‌های سال مانند ماه جاری، برای این نوع صید محدودیت گذاشته می‌شود.
آقای میرزایی درباره آخرین وضعیت کشت ترال در آب‌های جنوبی کشور، افزود: در مجموع ۱۳۴ فروند کشتی مجوز کشت ترال میانی و کف را دارند که در حاضر ۶۵ فروند کشتی صید ترال میانی در حال فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: میزان صید به روش ترال ۱۶۵ هزار تن بوده است که ۸۰ درصد آن صید هدف و ۲۰ درصد آن صید ضمنی بوده است.
خون میرزایی میزان صید فانوس ماهیان به روش صید ترال میانی را حدود ۳۹ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۳۱هزار تن آن بر اساس صید هدف و ۷/۷۰۰ تن آن صید ضمنی (شامل یال اسبی، شوریده و گونه‌های دیگر) است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم با اعلام اینکه از حدود ۱۰ سال قبل، صید ماهیان خاویاری ممنوع شده است، گفت: کشور‌های حاشیه دریای خزر متعهد شدند برای احیای ذخایر خاویاری، صید این نوع ماهی را ممنوع و حتی صید‌های تصادفی را رها کنند و فقط برای فعالیت‌های تحقیقاتی مجوز صید داده خواهد شد.
رئیس سازمان شیلات ایران همچنین درباره تولید ماهیان خاویاری پرورشی در کشور افزود: ۱۳۰ مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور با تنوع آب و هوایی فعال هستند و پیش‌بینی می‌کنیم درخواست برای ایجاد مزرعه ماهیان خاویاری، افزایش یابد.
خون میرزایی میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری پرورشی در سال گذشته را ۴۰۰۰ تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته به دلیل محدودیت‌های صادراتی در ۱.۵ ماه پایان سال، موفق به صادرات نشده‌ایم و تنها ۲۵۰۰ تن از ماهیان خاویاری از مزارع صید شده است.
وی افزود: ۱۰ هزار و ۶۶۱ کیلوگرم خاویار از مزارع به دست آمده است که پیش‌بینی می‌شود میزان آن روند افزایشی داشته باشد.
رئیس سازمان شیلات در ادامه جامعه صیادی را مرزبان تولید خواند و گفت: طی چند روز گذشته دو تن از صیادان ایرانی از سوی نیروی‌های مسلح کشور امارات مورد حمله قرار گرفتند که منجر به کشته شدن آن‌ها شدند.
آقای خون میرزایی با محکوم کردن این اقدام و ابراز تاسف گفت: امیدوارم وزارت امور خارجه با پیگیری این موضوع، از بروز چنین اقداماتی در آینده جلوگیری کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازرسی باشگاه های ورزشی
دستگیری اراذل و اوباش قمه‌کش در نور
بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵؛ نایب قهرمانی تیم بسکتبال ۳ نفره مردان ایران
بازدید بازرس کل استان تهران از اسلامشهر
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی آمادگی جوانان مچ اندازی
هر شهروند ایلامی یک خیّر
نویسندگان پیشران تحول و روایتگر حقیقت
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
امکانات مراکز درمانی هشترود پاسخگوی نیاز بیماران نیست
تجلیل از مروجان کتاب و کتابخوانی در هرمزگان
فردین هدایتی: نشانم را به امام زمان تقدیم می‌کنم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
اجرای ۱۳۰ میلیارد تومان طرح محله محور در ۱۰ محله منطقه ۱۵ اصفهان
مسابقات فوتبال لیگ پیشکسوتان استان اردبیل
عملیات موفق جستجوی زن سالخورده در ترکمانچای
مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان استان اردبیل
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای بزرگداشت هزاره مناره مسجد جامع سمنان
آغاز رقابت‌های قهرمانی تنیس خاکی کارگران کشور در اردبیل
بزرگداشت هفته بسیج با هزار و ۳۰۰ برنامه در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)