• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۵۴۸۵
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۷
صفحه نخست » عمومی

حتی حیوانات هم فاصله را حفظ می‌کنند!

نتیجه یک تحقیق نشان می‌دهد حیوانات هم به‌وقت شیوع بیماری، فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، سه پژوهشگر در حوزه رفتار‌های اجتماعی به این نتیجه رسیدند که حیوانات هم فاصله اجتماعی را برای جلوگیری از بیمار شدن رعایت می‌کنند.

نتیجه تحقیقات این سه پژوهشگر درباره چگونگی مواجهه حیوانات با بیماری‌ها به تازگی منتشر شده است.

این پژوهشگران که از هفت سال پیش روی رفتار‌های اجتماعی حیوانات تحقیق می‌کنند، پنج نوع حیوان را برای انجام پژوهش خود انتخاب کردند.

 

حتی حیوانات هم فاصله اجتماعی را حفظ می‌کنند!

 

سدریک سوور، حیوان شناس در مرکز مطالعات چندجانبه هوبر کورین (مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه و دانشگاه استراسبورگ)، یکی از اعضای تیم تحقیق و نویسندگان مقاله منتشر شده در مجله علمی آمریکایی «ترندز این اکولوژی اند اوولوشن» است. وی معتقد است: «حیوانات آنقدر هم احمق نیستند حتی بیشتر از ما انسان‌ها می‌فهمند.»

این پژوهشگران در مسیر تحقیق خود دریافتند که حیوانات از طریق فاصله اجتماعی و راه‌های ارتباط جانبی از گروه خود حفاظت می‌کنند.

مورچه‌ها از بهترین نوع از حیوانات برای بررسی شیوع بیماری‌ها بودند که انتخاب شدند. این حیوان بسیار اجتماعی در گروهشان از قوانین سخت و متمرکز تبعیت می‌کنند. برای مثال «یک ملکه در مرکز قرار می‌گیرد و ۵ درصد از مورچه‌ها مسئول جمع آوری خوراک و بقیه مسئول جابجایی خوراک از دهان به دهان هستند.» این رفتار مورچه‌ها از یک برنامه‌ریزی پیچیده، اما ثابت حکایت دارد؛ بنابراین این گروه می‌تواند با بیماری مقابله کند.

برای درک این تطبیق غریزی و بسیار کارآ، پژوهشگران رشته‌های سلولی قارچ را به چند مورچه تزریق کردند و متوجه شدند که خیلی سریع، همه اعضای گروه فاصله اجتماعی و قرنطینه را رعایت کردند.

سه محقق متوجه شدند مورچه‌هایی که رشته‌های سلولی قارچ به آن‌ها تزریق شده است خود را ایزوله کردند. همچنین آن‌ها دریافتند که بقیه مورچه‌ها برای ارتباط دیگر از دهان استفاده نمی‌کنند. این رفتار برای پیشگیری از بیماری در بین همه اعضای گروه بخصوص ملکه بسیار مهم است.


اتخاذ استراتژی کارآ از سوی مورچه‌ها

اتخاذ این روش یک استراتژی بسیار کارآ است؛ چرا که مورچه‌های بیمار در گوشه‌ای و به دور از گروه پس از چند روز می‌میرند، اما جمع مورچگان زنده می‌ماند.

 

حتی حیوانات هم فاصله اجتماعی را حفظ می‌کنند!

 

در پژوهش مورد اشاره، ساختار مصونیت اجتماعی در انواع حیوانات از جمله شته، موش، خرچنگ دریایی و میمون مورد بررسی قرار گرفت. این دسته از حیوانات نیز برای پیشگیری از بیماری با اتخاذ روش‌های کم و بیش رادیکال، خود را با شرایط جدید تطبیق دادند.

پژوهشگران در بررسی رفتار میمون‌ها دریافتند که عضو بیمار در زندگی گروهی این‌گونه از حیوانات، کمتر توسط دیگران پاک می‌شود؛ حتی ممکن است آنان برای جلوگیری از شیوع بیماری حیوان بیمار را بکشند.

پژوهشگران در تلاش هستند تا درک کنند چگونه یک نوع حیوان اجتماعی اینگونه عمل می‌کند. آن‌ها می‌خواهند بدانند چگونه از میلیون‌ها سال تکامل به سازو کاری می‌رسیم که جوابگوی خطرات بیرونی هستند.

با این حال می‌دانیم برای آنکه یک نظریه علمی پا بگیرد باید بیست نوع حیوان بررسی شوند، اما در حال حاضر در این پژوهش فقط پنج نوع حیوان بررسی شده‌اند.

نتیجه مهمی که از این تحقیق گرفته شده این است که مورچه‌ها در برابر بیماری قارچی بهتر از انسان‌ها در برابر کووید۱۹ عمل کرده‌اند.

پژوهشگران ابتدا مورچه‌های مسن را ایزوله کردند؛ یعنی از این طرق رنجی بر رنج قبلی آن‌ها اضافه کردند. محققان پس از این اقدام متوجه شدند که با یک فاجعه روبرو هستند، زیرا مورچه‌ها خود را ایزوله نمی‌کنند. آن‌ها یک راهکار میانی برای رعایت فاصله اجتماعی و ارتباط اجتماعی انتخاب کرده‌اند. مورچه‌ها با استفاده از فرومون‌ها ارتباط برقرار کرده و آن را نگه می‌دارند.

فرومون یک عامل شیمیایی ترشح‌شده یا دفع شده در حیوانات است که موجب پاسخ اجتماعی در اعضای یک گونه می‌شود.

واضح است که انسان‌ها امکان رابطه گیری با فرومون‌ها را ندارد، اما مورچه‌ها نشان می‌دهند که نگه داشتن ارتباط در زمان بحران برایشان مهم است.

در هر حال این اطلاعات برای گروه‌های اجتماعی بسیار مهم است. در دوران شیوع ویروس کرونا تلاش شد تا بهداشت بر اطلاعات ارجح باشد. حال می‌دانیم که ایزوله کردن هم می‌تواند افراد را بکشد.

دادن تبلت به مراکز نگهداری سالمندان در دوره بحرانی کرونا هر چند با تاخیر، اما در زندگی این دسته از افراد بسیار مؤثر بود.

همه راهکار‌هایی که در حیوانات غریزی هستند در انسان‌ها طبیعی نیستند. انسان بسیار فکر می‌کند. گاهی رفتار فرهنگی او بر رفتار غریزی آن پیشی می‌گیرد، بعضی مواقع هم راه عقلانی او.

در این‌باره دست دادن را درنظر بگیرید که هم یک رفتار اجتماعی است و هم باعث انتقال ویروس می‌شود، رفتاری که کنار گذاشتن آن بسیار سخت بود. رعایت حد وسط رابطه اجتماعی و فاصله اجتماعی کار آسانی نیست؛ شاید نگاه به دنیای حیوانات و طبیعت در یافتن راه حل و یادگیری نوع بشر کارساز باشد.

 

منبع: یورونیوز

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهایی محکوم به قصاص در بوکان به عشق حضرت فاطمه (س)
بسته خبر خوش و اخبار امیدآفرین از سیستان و بلوچستان
پاسخگویی مستقیم استاندار به مطالبات مراجعه کنندگان
اکثریت آمریکایی ها معتقدند ترامپ از سوء رفتار اپستین آگاه بوده است
توزیع تجهیزات آموزشی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
چهاردهمین دوره نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال سیتکس ۲۰۲۶ برگزار می‌شود
مرمت و احیای بافت تاریخی بندرلنگه
ارومیه میزبان همایش منطقه‌ای اوتیسم؛ از تشخیص تا مداخله
مهار آتش الیت فردا با هواپیمای ایلوشین 
جمعه ۳۰ آبان آخرین مهلت استعفای مقامات و مشاغل همتراز برای نامزدی شورا‌های اسلامی روستا‌ها
بهره برداری از مجموعه گردشگری باغ فدک تا پایان سال
ادامه عملیات طرح تفصیلی شهر لنده
سیستان و بلوچستان تامین کننده ماهی صنعتی کشور
افتتاح درمانگاه عمومی و تخصصی ایثار ایلام
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تشریح برنامه های هفته بسیج در بویراحمد و بهمئی
مشارکت صندوق بازنشستگی کشور در توسعه سرمایه گذاری استان
استقبال پرشور مردم شهیدپرور جاجرم از شهدای گمنام
نهج‌البلاغه، مبنای تحول مدیریتی در منطقه آزاد ماکو
تکذیب شایعه افزایش قیمت بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)