• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۱۶۷۳
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
سیاسی » دولت

مواضع بایدن بدون لغو تحریم‌ها بی ارزش است

سخنگوی دولت تصریح کرد: مواضع بایدن تا زمانی که روی زمین با لغو تحریم‌ها ذیل تعهدات برجامی آمریکا همراه نشود از نظر ما فاقد ارزش است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت اقای ربیعی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی دولت از رفتار رئیس جمهور جدید آمریکا با ایران گفت: این سوال را که آیا دولت آقای بایدن اراده‌ای برای تغییر سیاست‌های گذشته دارد یا نه، باید از دولت جدید آمریکا بپرسید.
وی افزود: آقای بایدن و تیم وی در دوران مبارزات انتخاباتی و نیز بعد از پیروزی در موقعیت‌های مختلف مطالب در رابطه با بازگشت به برجام بیان کرده اند. اما این مواضع تا زمانی که روی زمین با لغو تحریم‌ها ذیل تعهدات برجامی آمریکا همراه نشود از نظر ما فاقد ارزش است.
اقای ربیعی تصریح کرد: تا جایی که به ما مربوط می‌شود، سیاست فشار بر ایران و توطئه‌هایی که دولت ترامپ در این سال‌ها دنبال کرده، شکست خورده و هیچ راه عاقلانه‌ای جز کنار گذاشتن این روش پرهزینه برای آمریکا و مخاطره آمیز برای صلح و امنیت وجود ندارد.

اگر دولت بعدی آمریکا اراده‌ای واقعی برای تصحیح این اشتباهات داشته باشد، می‌تواند از افتادن به این تله‌های کودکانه امتناع کند

وی اضافه کرد: مشخصاً وزیر خارجه آمریکا در آخرین روز‌های دولت ترامپ در حال تلاش برای سنگ اندازی بر سر راه اصلاح سیاست‌های ورشکسته چهار سال اخیر است، اما ما نگران این موضوع نیستیم، چون اگر دولت بعدی آمریکا اراده‌ای واقعی برای تصحیح این اشتباهات داشته باشد، می‌تواند از افتادن به این تله‌های کودکانه امتناع کند و کاری را که برای منافع مردم آمریکا و منطقه درست است، انجام بدهد.
سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت به مطرح شدن موضوع حذف بودجه غربالگری از سوی مجلس گفت:
دیدگاه‌های مطرح شده در خصوص غربالگری ژنتیکی ناشی از عدم اطلاع و تحلیل‌های غلط بی مبنا صورت می‌گیرد. غربالگری یک استراتژی برای پیشگیری از بروز چالش‌های پزشکی و زیستی برای خانواده‌ها و جامعه است.
یکی از شاخص‌های نظام سلامت پویا و متعهد به مردم توجه به غربالگری است. یکی از افتخارات این دولت توجه به غربالگری شنوایی و بینایی در میان کودکان است.
وی افزود: من در دوران وزارت رفاه، حتی دنبال انجام غربالگری آلزایمر از طریق صندوق‌های بازنشستگی بودم. چون که همه نوعِ غربالگری، برای پیشگیری و زندگی بهتر انسان‌ها در آینده است و هدف اول و آخر غربالگری، ایجاد جامعه‌ای با افراد سالم است. غربالگری ژنتیکی که اخیرا درباره آن مباحث بعضا عجیبی هم در یک برنامه تلویزیونی مطرح شده، یک راهکار برای عدم تحمیل هزینه‌های روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی است و کاربرد‌های چندگانه دارد.
اقای ربیعی گفت: به نظرم این افراد برداشت‌های نادرستی از مفهوم غربالگری دارند. چون غربالگری به عنوان یک وظیفه اخلاقی و انسانی برای دولت‌ها در نظر گرفته شده است. تصویب برنامه غربالگری ژنتیکی نیز با هدف پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک در کشور ما به سال ۷۶ باز می‌گردد. از سال ۹۴ هم دولت، مشاوره ژنتیک برای افراد معلول تحت پوشش توانبخشی را اجرا کرد.
وی تصریح کرد: در مجموع از سال ۹۴ تا ۹۸ برای تعداد ۷۱ هزار و ۵۹۲ فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مشاوره ژنتیک انجام شده است. در راستای همین برنامه، از سال قبل، پروژه " شناسایی اختلالات ژنتیکی در خانواده‌های دارای معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور تا سال ۱۴۰۰ " با هدف پیشگیری از تکرار معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک در خانواده‌های دارای معلول تحت پوشش سازمان در دست اقدام میباشد.
سخنگوی دولت گفت: با اجرای این پروژه تا کنون، ۲۲۲خانواده دارای ۵ معلول و بیشتر، مشاوره ژنتیک شده اند و برای ۱۸۴ مورد هم آزمایشات ژنتیکی درخواست گردیده است. همچنین، ۹۵۶ خانواده دارای ۴ معلول، مشاوره ژنتیک شده اند. در حال حاضر ۲۸۴ مرکز دولتی و غیر دولتی داریم. اتفافا ما نیازمند منابع مالی بیشتری برای این غربالگری هستیم و قطعا باید از خانواده‌های کم درآمد و دارای معلولیت حمایت کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت پیش بینی کرده برای ۲۵ گزارشی که سازمان نظارت بر صدا و سیما تهیه میکند ۳ میلیارد و ۱۲۸ میلیون تومان بودجه پرداخت کند و آیا این بودجه در تنگنای اقتصادی توجیه دارد گفت: اول اینکه بودجه تنظیمی دولت، بودجه‌ای است مبتنی بر عملکرد. در واقع این اطلاعات از پیوست شماره ۴ لایحه بودجه که مربوط به بحث بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و احصاء برنامه‌ها و سنجه‌های عملکرد دستگاه‌های اجرایی است، استخراج می‌شود.
اقای ربیعی افزود: فلسفه اطلاعات پیوست مذکور، تفکیک کل هزینه‌های هر دستگاه (اعم از پرداخت حقوق و مزایا، هزینه‌های اداری، قرارداد‌ها، هزینه‌های رفاهی و بیمه‌ای، هزینه پشتیبانی، هزینه آب و برق و سوخت و ...) بر حسب برنامه‌های اصلی آن دستگاه است. به عنوان نمونه هزینه تولید هر گزارش نظارتی در صدا و سیما به معنای کل هزینه‌هایی است که در تهیه هر گزارش لحاظ می‌شود. به عبارتی تهیه گزارش نظارتی به عنوان یکی از فعالیت‌های اصلی صدا و سیما در آنجا ذکر شده و بخشی از هزینه‌های پرسنل و هزینه‌های اداری، پشتیبانی آن سازمان، صرف تولید آن فعالیت می‌شود.
وی اضافه کرد: شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما بر اساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی، تنها نهاد نظارتی بر صدا و سیما است. این شورا متشکل از " سیما"، "صدا" و" خبر و برنامه‌های سیاسی " است. تعداد گزارش‌های تهیه شده در شورای نظارت، در طول یکسال بالغ بر ۲۰۰ عنوان گزارش است. البته نمایندگان رئیس محترم جمهور در طول این ۷ سال، انتقادات جدی به ساختار فعلی و رویکرد شورا داشته‌اند و همواره نسبت به انفعال این شورا به خصوص محدود بودن آن به نظارت پس از پخش و عدم تحقق اختیارات نظارتی آن، منتقد بوده‌اند و مکاتبات متعددی هم در این باره داشته اند.
اقای ربیعی گفت: در مقابل نیز به دلیل این انفعال و اینکه نظارت شورا نه تنها استصوابی نیست بلکه استطلاعی هم نیست، به همین علت، بر این باوریم که بازنگری در ساختار شورای نظارت از طریق لایحه قانون خط مشی مدیریت و نظارت صدا و سیما، مهمترین اقدام ضروری است. دولت همواره بر این اعتقاد بوده است که اگر این نظارت درست انجام بشود، به نفع کل جامعه است و ما امیدواریم که این شورا، کارآمدی و اثرگذاری خود را به دست آورد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی هزینه کرد مبلغ یک میلیارد یورو مقابله با کرونا گفت: تاکنون بانک مرکزی معادل ریالی ۷۷۶ میلیون یورو را تخصیص داده که از این مبلغ ۱۲۸۵ میلیارد تومان به بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده ناشی از کرونا و الباقی به وزارت بهداشت تعلق گرفته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای زندگی از دل یک حادثه، جوان بوکانی فرصت دوباره به بیماران بخشید
مشارکت کودکان در حکمرانی شهری شرط تحقق حقوق کودک
اجرای ۱۴ پروژه راهداری در خاتم و مروست
فریاد حمایت از فلسطین در ورزشگاه بارسلون
ویژه برنامه سوگنامه هنری بانوی آب و آفتاب
اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم کشتی فرنگی جوانان
آغاز رزمایش جهادگران فاطمی ۵ در اردبیل
کسب یک مدال طلا و پنج برنز توسط قهرمانان‌ام‌ام‌ای استان زنجان
تاکید دادستان تهران بر هم‌افزایی دستگاه‌ها در حوزه حجاب و عفاف
بیانیه استانداران و روسای استان‌های مناطق ساحلی دریای خزر
اجرای موفق طرح حامی در مدارس کشور
دولت بر مشارکت گسترده، سلامت و رقابت عادلانه در انتخابات تأکید دارد
افزایش پایداری شبکه برق در شبکه آبرسانی کرخه و شاوور
کاربرد فناوری هسته‌ای در آبزی پروری
اعزام ۷۰۰ مبلغ در دهه دوم فاطمیه به مناطق مختلف خراسان جنوبی
تقریظ کتاب توسط رهبر معظم انقلاب مروج ارزش‌های اسلامی است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ایران همچنان در رده سوم
برنامه ریزی بیش از ۶ هزار ویژه برنامه برای هفته بسیج در خوزستان
توقیف ۴۳۰۰ کیلوگرم چوب و زغال بلوط از کارگاه غیر مجاز در فلاورجان
نقش مهم داده‌های مکانی و فناوری‌های نوین در صنعت آب و برق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)