• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
اقتصادی » صنعت
خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی

افزایش ۱۰ برابری قیمت‌ها در ۳ سال گذشته

رئیس اتاق بازرگانی گفت: در سه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش هزینه‌ها در کشور ریشه در عوامل خارجی داشته و ۷۰ درصد دیگر آن ناشی از عوامل داخلی بوده است.

۳۰ درصد افزایش هزینه‌ها متاثر از عوامل خارجیبه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما آقای مسعود خوانساری صبح امروز سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹ در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه نباید همه مشکلات را ناشی از تحریم بدانیم بلکه مشکلات داخلی هزینه‌های زیادی را برای تولید به بار آورده است گفت: در سه سال گذشته ۳۰ درصد از افزایش هزینه‌ها در کشور ریشه در عوامل خارجی دارد و ۷۰ درصد دیگر آن ناشی از عوامل داخلی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: بر اساس داده‌های آماری مرکز آمار شاخص قیمت کالا‌های وارداتی در سال‌های ۹۷ و ۹۸ در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۱۰ برابر افزایش یافت این در حالی است که قیمت دلار در این مدت حدود سه برابر افزایش یافت.

وی افزود: به بیان دیگر از افزایش ۹۳۵ درصدی تورم، ۲۷۶ درصد ریشه در عوامل خارجی دارد و ۶۵۹ درصد آن مربوط به افزایش هزینه‌های غیر از دلار است که ناشی از هزینه‌های اضافی در نحوه تخصیص ارز، ترخیص از گمرکات، حمل و نقل اضافی داخلی، سفته‌بازی و سود توزیع کننده است.

آقای خوانساری با بیان اینکه مجموعه اجرایی کشور به کارخانه تولید بخشنامه تبدیل شده است گفت: این رویه هم پای فعال اقتصادی و صادرکننده را بسته است و هم هزینه‌های زیادی را به مصرف‌کننده تحمیل کرده است.

وی ادامه داد: مدت‌ها طول می‌کشد تا ارز تخصیص یافته تامین شود، ترخیص از گمرک ۳ تا ۴ ماه زمان می‌بردکه هزینه را افزایش داده است و هزینه‌های توزیع نیز بر این هزینه‌ها اضافه شده است که همه این عوامل موجب شده قیمت کالا‌ها افزایش یابد.

افزایش ۱۰ برابری قیمت‌ها در سه سال گذشته

رئیس اتاق تهران گفت: در حالی در سه سال گذشته افزایش ۱۰ برابری قیمت‌ها را شاهد هستیم که قیمت دلار از ۴۰۴۵ تومان در سال ۹۶ به دوازده هزار و ۹۱۸ تومان در سال ۹۸ رسیده بود یعنی تقریباً افزایش سه برابری داشت یعنی در حالی که افزایش قیمت دلار در مدت سه سال تنها سه برابر بود، اما افزایش ده برابری در قیمت کالا‌ها به مردم تحمیل شد و هر روز مشکلات مردم را بیشتر کرد.

رئیس اتاق تهران گفت: با فرض شفافیت و سرعت بخشی، همه فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی به سامانه جامع تجارت وصل شد، اما یکی از عوامل کندی در صدور و تمدید کارت بازرگانی همین سامانه جامع تجارت است به طور نمونه یکی از فعالان اقتصادی که بیش از ۶۰ سال سابقه در صنعت دارد وقتی برای تمدید کارت بازرگانی مراجعه کرد از وی شماره رهگیری مدرک تحصیلی را طلب کردند این‌ها مشکلاتی است که هر روز شکل جدیدی از آن در این سامانه هویدا می‌شود.

افزایش قیمت سیمان در پی تعطیلی کارخانه  یا تولید کم

آقای خوانساری همچنین گفت: به دلیل تأمین نشدن برق و گاز از آبان امسال کارخانه‌های سیمان یا تعطیل هستند و یا با ظرفیت کم کار می‌کنند که موجب شده قیمت یک کیسه سیمان از ۱۷ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان برسد در حالی که باید بدانیم افزایش هزینه‌های تولید با قطع برق و گاز می‌تواند در روند ساخت و ساز کشور اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: دولت خودرو ساز را به عرضه با قیمت دستوری موظف می‌کند در حالی که قیمت خودرو در بازار آزاد شناور است این امر موجب می‌شود کارخانه‌های خودروسازی ضررده شوند تسهیلات می‌گیرند و هرسال هم بر سقف تسهیلات افزوده می‌شود که این امر افزایش پایه پولی و تورم را در پی دارد.

وی گفت در سال ۹۷ دولت تصمیم گرفت ارز ۴۲۰۰ تومانی را آنهم به صورت نامحدود عرضه کند، اما اخیراً بخشنامه صادر کرده که باید برای کالا‌های وارداتی در آن تاریخ ما به التفاوت پرداخت شود که در این بین تشخیص اینکه چه کسانی سوء استفاده کردند از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا رانت خواران سوء استفاده‌های زیادی انجام دادند، اما این که بعد از ۳ سال از این تصمیم دوباره بخشنامه صادر کنند و آن را هم به همه بخش‌های اقتصاد تعمیم دهند مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

خوانساری با بیان اینکه دولت باید یک بار برای همیشه به صدور بخشنامه‌های متعدد و در تناقض با هم پایان دهد گفت: یکبار هم رهبری معظم انقلاب خطاب به دولت فرمودند که در مدت سه ماه چنده بخشنامه صادر شده و رهبری معظم انقلاب از این امر انتقاد کردند، اما هنوز هم همان گونه عمل می‌شود و هر روز بر مشکلات اضافه می‌شود.

وی افزود: با این مشکلات نه تنها به جهش تولید نمی‌رسیم بلکه نمی‌توانیم حتی رشد و توسعه را در کشور رقم بزنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم
کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ
برنامه ریزی برای برگزاری رزمایش خدمت در سمنان
انار پربار آزادتپه؛ موتور محرک اقتصاد روستا
افتتاح دهکده گردشگری گلابر استان زنجان با حضور وزیر میراث فرهنگی
آغاز اجرای طرح‌های پیشران در اصفهان
کالابرگ در دوراهی انتخاب
کشتی فرنگی بازی‌های همبستگی اسلامی؛ هدایتی چهارمین طلایی ایران
بدرقه تا بهشت
ترمیم شکاف حقوق دوران خدمت و بازنشستگی
افتتاح مجتمع آب‌رسانی به دو روستای شهرستان صالح‌آباد با ۲۲ میلیارد تومان هزینه
بازدید نخست‌ وزیر داغستان از ظرفیت‌های بندر کاسپین
مشاغل نو با ایده‌های نو درمسیر تولید
تن پوش نو برقامت گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد
صرفه‌جویی ۷۵ میلیارد دلاری با توسعه صنعت سی‌ان‌جی
روزی برای نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدند
هشدار مسمومیت با گاز در نیمه سرد سال
تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان اردبیل
گشایش نمایشگاه کتاب در یاسوج
بازگشت تراز گردشگری خارجی کشور به رشد مثبت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)