• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۲۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

برنامه چین برای پرتاب حداقل ۲۰۰ فضاپیما در سال ۲۰۲۳

براساس گزارش‌های دریافت شده از یک مقاله معتبر، شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) قصد دارد در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰۰ فضاپیما را با ۶۰ مأموریت فضایی به فضا پرتاب کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، براساس گزارش‌های دریافت شده از یک مقاله معتبر، شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) قصد دارد در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰۰ فضاپیما را با ۶۰ مأموریت فضایی به فضا پرتاب کند.

این مقاله از طرح‌های مربوط به فعالیت‌های فضایی این کشور در سال ۲۰۲۳ رونمایی کرد. طبق این گزارش فضاپیما‌های باری Tianzhou-۶، Shenzhou-۱۶ و Shenzhou-۱۷ مأموریت‌های پروازی بیشتری را در طول سال انجام خواهند داد.

شرکت علوم فضایی و فناوری چین (China Aerospace Science and Technology Corporation) به اختصار سی‌ای‌اس‌سی (CASC) پیمانکار اصلی برنامه فضایی چین است. این شرکت متعلق به دولت است و دارای تعدادی از نهاد‌های زیرمجموعه‌ای است که طراحی، توسعه و ساخت طیف وسیعی از فضاپیماها، وسیله پرتاب، سیستم‌های موشکی استراتژیک و تاکتیکی و تجهیزات زمینی را انجام می‌دهند.

به گفته شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC)، سیستم ماهواره‌ای و ناوبری BeiDou-۳ شاهد پرتاب سه ماهواره پشتیبان خواهد بود. ساخت نسل جدید سیستم ماهواره‌ای سنجش از دور تجاری در سال جاری نیز تسریع خواهد شد.

در سال ۲۰۲۳، CASC به طور جامع مرحله چهارم اکتشاف ماه و اکتشاف سیاره‌ای را به پیش خواهد برد و کاوشگر ماه Chang'e-۷، کاوشگر مریخ Tianwen-۲ و همچنین ماهواره‌های ثابت مداری شناسایی را توسعه خواهد داد.

در این مقاله آمده است که موشک حامل لانگ مارچ-۶C نخستین پرواز خود را در سال ۲۰۲۳ انجام خواهد داد، انتظار می‌رود که مجموع پرتاب سری موشک‌های حامل لانگ مارچ از ۵۰۰ پرتاب فراتر رود.

موشک سنگین قابل استفاده مجدد برای حرکت ۶۰۰۰ تن

"گو مینگکون" از مسئولان هوا و فضای چین، به CGTN گفت که پروژه پرتاب موشک سنگین این کشور می‌تواند امسال انجام شود، چراکه تحقیقات کلیدی مربوط به فناوری‌های آن تکمیل شده است. اکنون، طرح کلی برای ساخت این موشک سنگین طراحی شده است و این موشک سنگین، قابل استفاده مجدد، هوشمند و کارآمد خواهد بود.

گو گفت: زمانی که موشک سنگین در مأموریت‌های مدار بالا مورد استفاده قرار گیرد، وزن برخاست آن به ۴۰۰۰ تن و نیروی رانش برخاست آن به ۶۰۰۰ تن با قابلیت استفاده مجدد خواهد رسید. در آینده، وسایل نقلیه پرتاب سنگین که کاملاً قابل استفاده مجدد هستند، توسعه خواهند یافت.

وی همچنین اعلام کرد که چنین موشک‌هایی در مأموریت‌های مدار بالا، مسئولیت ساخت ایستگاه تحقیقاتی ماه، توسعه منابع مربوط به کره ماه، ساخت ایستگاه تحقیقاتی مریخ را بر عهده خواهند داشت.

توسعه فناوری‌های مربوط به ایستگاه فضایی چین

در مدار پایین زمین، ایستگاه فضایی چین (CSS) اکنون کامل شده است. "جینگ ژنگ" از معاونان ایستگاه فضایی چین (CSS) به آکادمی فناوری فضایی چین (CAST) گفت که CSS اکنون وارد "مرحله توسعه و بهره برداری" شده است.

جینگ به CGTN گفت: امسال، سیستم ایستگاه فضایی نه تنها مانند گذشته کار می‌کند و از مونتاژ پشتیبانی می‌کند، بلکه بر روی سیستم پشتیبانی زمینی که شامل CSS دیجیتال و همچنین برنامه‌های توسعه جدید برای گسترش CSS است، کار‌های جدیدی انجام خواهد گرفت.

خدمه Shenzhou-۱۵ و ۱۶ در سال ۲۰۲۳ چندین راهپیمایی فضایی خواهند داشت و این سالی است که ما برای نخستین بار شاهد اتصال دو بازوی رباتیک ایستگاه فضایی خواهیم بود. برای نخستین بار ما شاهد حرکت انسان و محموله به طور همزمان خواهیم بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانک مهر ایران، پیشتاز پرداخت وام در زنجان
ردیابی و انهدام پهپاد در حریم هوایی ترکیه
بهترین راه پیشگیری از تب برفکی، قرنطینه و خودداری از جابه‌جایی دام است
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
رسیدگی به تخلفات ۹ شرکت حمل‌ونقل در بخش کالای استان زنجان
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
بارش باران در مناطق مختلف هرمزگان
توانمندی در تولید سامانه‌های جراحی هوشمند
چطور بفهمیم کدام لینک آلوده است و کدام لینک را می‌شود باز کرد؟
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
فعالیت ۵۹ هزار بافنده در ۲۴۰ کارگاه های فرش بافی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک گیلانی ، دانش‌آموز برگزیده کشوری
تجهیز پنج هزار چاه آب کشاورزی به پنل‌های خورشیدی
برگزاری انتخابات شورای سازمان های مردم نهاد لرستان
پویش یلدای مهربانی در گیلان
برگزاری جلسه بررسی و رفع مسائل و مشکلات حوزه آموزشی آذربایجان‌غربی
سفر معاون وزیر صمت به آذربایجان‌غربی
کشف محموله کالای قاچاق ۲۰ میلیارد ریالی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
برف و باران به فارس رسید
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
مهار آتش در شهرک صنعتی دولت آباد/جان باختن ۹کارگر براثر گازگرفتگی
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)