• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۲۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
اقتصادی » آب و انرژی

شناسایی ۵۰۰ شرکت حمل‌ونقلی متخلف در حوزه قاچاق گازوئیل

معاون دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور گفت: ۵۰۰ شرکت حمل‌ونقلی متخلف در دو سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار سند حمل بار و مسافر صوری را با هدف دریافت سهمیه گازوئیل صادر کرده اند.

عارف رومینا معاون دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: سامانه داده‌کاوی اطلاعات پلاک بر اساس پایگاه‌های داده مختلفی که در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای وجود دارد، تحت عنوان داپ شناخته می‌شود و به نوعی، یک سامانه تقلب‌گیری است که در تمام دنیا متداول و مرسوم است.

وی افزود: اطلاعات مختلفی که در زنجیره تأمین و جریان حمل وجود دارد، از اطلاعات کارت هوشمند راننده گرفته تا اطلاعات بارنامه، صورت وضعیت مسافری، راهنامه در حوزه بین‌الملل و سایر اطلاعات دیگری که در کشور وجود دارد، پس از تقاطع‌گیری، منجر به شناسایی سناریو‌های تخلف و افراد متخلف می‌شوند.

رومینا اظهار کرد: سامانه داپ پس از حدود ۶ ماه فعالیت آزمایشی، از شهریور ۱۴۰۱ عملیاتی شد و تاکنون، طی ۲۴ دوره ۱۵ روزه که اطلاعات را ارزیابی کرده، بیش از ۲۰۰ هزار برگ بارنامه صوری را شناسایی کرده و سوخت آن‌ها را تخصیص نداده است.

وی ادامه داد: این تخلف حمل‌ونقلی و ۲۰۰ هزار بارنامه صوری به کمیسیون‌های ماده ۱۲ سازمان راهداری در استان‌های سراسر کشور ارجاع و برخورد‌های لازم با متخلفان انجام شده است. همچنین سوخت این بارنامه‌ها که حدود ۱۵۰ میلیون لیتر است به آن‌ها تخصیص داده نشد.

این مقام مسئول درباره صورت‌وضعیت‌های مسافری صوری نیز بیان کرد: اسناد حمل مسافر نیز در سامانه داپ بررسی می‌شود که تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار صورت‌وضعیت مسافری صوری نیز شناسایی شده که علاوه بر تخصیص ندادن سوخت به آن‌ها، در کمیسیون‌های ماده ۱۲ سازمان راهداری در سراسر کشور با متخلفان این حوزه برخورد شد. در این حوزه نزدیک به ۱۸۰ شرکت مشمول این طرح شدند و حدود ۵۰ میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه‌جویی شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی تأکید کرد: بین اسناد حمل جعلی و صوری تفاوت وجود دارد که اگر جعل سند دولتی صورت گرفته باشد، برخورد با آن خارج از حوزه اختیارات سازمان راهداری است، اما در مورد اسناد صوری، سند با هدف دریافت سوخت یارانه‌ای صادر می‌شود تا بتوانند آن را خارج از شبکه عرضه کنند. هر جا که مسافت حمل طولانی‌تر و کرایه آن کمتر بوده، احتمال صدور اسناد حمل صوری نیز بیشتر است.


بیشتر بخوانید:

  • روایتی از تأخیر در تخصیص گازوئیل به ناوگان برون شهری بر اساس عملکرد

معاون دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور در ادامه گفت: بیش از ۱۰ سناریو از جنس پیشگیری در سازمان راهداری شکل گرفته؛ به طور مثال، راننده‌ای که می‌خواهد از شهری به شهر دیگری برود، تنها با یک زمان سفر مشخص می‌تواند بارنامه بگیرد و در طول زمان سفر، بارنامه بعدی برای این راننده صادر نمی‌شود.

وی با بیان این که هر سال با کسب تجارب جدید، سناریو‌هایی جدیدی برای پیشگیری از وقوع تخلف در سازمان راهداری تعریف می‌شود، اظهار کرد: در مجموع حوزه بار و مسافر از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، نزدیک به ۵۰۰ شرکت متخلف با استفاده از سازوکار سامانه داپ شناسایی شده است.

رومینا اظهار کرد: برخورد با این شرکت‌های متخلف بر حسب تعداد اسناد حمل صوری بوده؛ از جریمه نقدی گرفته تا لغو کوتاه مدت و لغو کامل پروانه فعالیت را برای آن‌ها انجام داده‌ایم. 

وی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: با راه‌اندازی سامانه داپ و سایر سامانه‌های اطلاعاتی از این قبیل، آمار بارنامه‌های صوری به زیر یک درصد کاهش یافته و شاهد تغییر رفتار در این حوزه هستیم؛ به این صورت که بسیاری از رانندگان به سمت دریافت باربرگ یعنی سند حمل درون‌شهری حرکت کرده‌اند.

این مقام مسئول تشریح کرد: این دسته از رانندگان، سوخت را از محل سند حمل درون‌شهری تأمین می‌کنند، اما سفر برون‌شهری انجام می‌دهند که لازم است سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به عنوان متولی صدور باربرگ نیز، سامانه‌ای مشابه سامانه داپ را برای شناسایی آن‌ها راه‌اندازی کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز هفته بسیج از فردا
سفر وزیر میراث فرهنگی به زنجان با هدف پیگیری طرح‌ها
اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه به مناسبت هفته بسیج در خواف
کنگره ۱۲ هزار شهید استان باید بازتاب دهنده عمق مجاهدت‌ها باشد
کتاب با تعمیق آگاهی افزایش وحدت و امنیت پایدار اجتماعی را به ارمغان می آورد
آغاز سفر دو روزه وزیر میراث فرهنگی به استان زنجان
ابلاغ اصلاحیه آیین‌نامه ماده ۷ قانون هدفمندسازی یارانه‌ها
برگزاری اجلاسیه شهدای شهرستان شهرکرد ۲۵ دی‌
برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت ۱۲ هزارشهید آذربایجان غربی؛ ۴بهمن درارومیه
تولید سالانه بیش از ۵۳ هزار تن محصولات گلخانه‌ای در خراسان رضوی 
پیگیری قضایی صدور اسناد مالکیت منازل لالی
بهره مندی از بانک‌های اطلاعاتی برای شناسایی محکومان غایب و فراری
امانت‌داری راننده میاندوآبی؛ سکه‌های طلای مسافر سالم برگشت داده شد
هفته حمایت از بیماران کلیوی در خوی
وداع با پیکر ۱۰۰ شهید گمنام در پایتخت
همایش پیشگامان رهایی در گرگان
امضا تفاهم نامه بین سپاه شهدای آذربایجان‌غربی و سازمان جهاد کشاورزی با موضوع اجرای طرح آبیاری نوین
نصب بیش از ۳۶۰ سامانه هوشمند در جاده های خوزستان
ناتوانی دولت انگلیس در کاهش صف بیماران منتظر درمان
برپایی نمایشگاه بین‌المللی خودرو کلاسیک در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)