• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۷
سیاسی » امنیتی و دفاعی

باید به پژوهش به نوع دیگری بنگریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دفاع مقدس ۱۲ روزه هشدار جدیدی به ما داد و آن این بود که باید به پژوهش نوع دیگری بنگریم و در این راستا اصلاح ساختاری و حکمرانی داشته باشیم.

*** باید به پژوهش به نوع دیگری بنگریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه، امیر سرتیپ حسین ولی‌وند زمانی فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، فرماندهان، اساتید و دانشجویان دوره ۸۶ دافوس، مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری صبح امروز دوشنبه در سالن شهید فلاحی این دانشگاه برگزار شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با ارائه گزارشی از فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه پژوهش گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی اسنادی به تصویب رسیده است که مستقیما با امر علم و فناوری و پژوهش ارتباط دارد که یکی از مهم‍ترین اسناد نقشه جامع علمی کشور است که چهارده سال پیش مصوب شد و مجدد بازنگری و به روزرسانی شد.

وی افزود: این نقشه پس از به روزرسانی در صحن شورای انقلاب فرهنگی مصوب خواهد شد که در همه حوزه‍های علوم پایه، مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی، اجتماعی، هنر، معماری، علوم پزشکی و سلامت را دربرمی گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اسناد مصداقی و کاربردی که در شورا تصویب شده اظهار کرد: این اسناد، اسناد بسیار مهمی است که شامل سند هوافضا، هوش مصنوعی، کوانتوم، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، گیاهان دارویی، طب سنتی و سند غذایی که همه اینها در حوزه‌های علم و فناوری است و در کنار این اسناد ساختار‌هایی را تصویب کردیم تا این اسناد را اجرایی کنند.

حجت‌الاسلام خسروپناه خاطرنشان کرد: این حوادث اخیر مخصوصا این دفاع مقدس ۱۲ روزه هشدار جدیدی به ما داد و آن این بود که ما باید به پژوهش به نوع دیگری بنگریم و در این راستا هم باید اصلاح ساختاری و هم اصلاح حکمرانی داشته باشیم.

وی ادامه داد: انصافا ما در حوزه پژوهش خیلی رشد کردیم زمانی که به بیست سال پیش نگاه می‌کنیم مشاهده می‌کنیم که ایران هیچ جایگاهی در رتبه‌های علمی نداشت ولی اکنون دارای رتبه بالایی در این زمینه هستیم. ما در تولید علم و تولید مقاله در آی اس آی و آی اس سی رتبه‌های بالایی داریم.

حجت‌الاسلام خسروپناه با بیان اینکه امروزه دیگر نمی‌توان دانشگاه را دانش محور اداره کرد و اگر می‌خواهیم مسئله‌های امروز را حل کنیم، حتی از راه پژوهش محور و فناور محور هم موفق نخواهیم بود تصریح کرد: من معتقدم امروزه باید صنعت محور نگاه کنیم و این از مسائل مهمی بود که ما در این جنگ به آن دست یافتیم و به خوبی عیب ها، ضعف‌ها و نقص‌های ما در این زمینه آشکار شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی لازمه هر فعالیتی را در پژوهش دانست و گفت: اگر کسی آمد خواست در یک صنعت مسئله‍ای و نیازی از کشور را حل کند حتما باید پژوهش‌های لازم را در آن زمینه انجام دهد. اما علت پژوهش و فناوری چیست؟ تمام مسائل مورد نیاز کشور با پژوهش و فناوری که دو مایه اصلی تحقیقات و پیشرفت هستند حل می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ما در امر پژوهش و فناوری باید نگاه کنیم، ببینیم الان با صورت انضمامی‍ با چه مسئله‌هایی مواجه هستیم و براساس آن آموزش و پژوهش و مهارت در دانشگاه شکل پیدا کند. خدا را شاکریم دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در هیچ بازه زمانی راکد نبوده و همیشه در حال تغییر و تحول و تکامل است و امیر ولی وند امکانات ویژه‌ای را در این دانشگاه فراهم کرده که مورد استفاده عموم مردم است البته ارتش همیشه با مردم و همراه مردم است و برای مردم و از مردم است و این در مدیریت ایشان تجلی پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام خسروپناه خاطرنشان کرد: امیر ولی‌وند توانسته است دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش را با مدیریت حکیمانه و مردمی از نسل اول که آموزش محور بوده و نسل دوم که پژوهش محور و نسل سوم که مهارت محور است به دانشگاه نسل چهارم که مسئولیت محور است نزدیک کند و اینکه افرادی تربیت شوند و آموزش ببینند که بتوانند مسئولیت‍ها و مسئله‌های عینی جامعه رو حل کنند و به الگویی برای سایر دانشگاه‍ها تبدیل شود بسیار بسیار با اهمیت است.

در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ قدردانی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رانندگان و تلاشگران حوزه حمل‌ونقل آموزش و پرورش شهرستان منوجان تجلیل شدند
وقوع ۱۱۷ تصادف خسارتی در محور‌های غربی استان اصفهان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
پنجمین اردوی بنیاد قرآنیان اسوه بهمن ماه برگزار می‌شود
شناسایی انبار بزرگ احتکار و قاچاق کالاهای اساسی در ساری
انتقال هفت تن پسماند ویژه صنعتی از تهران به مراکز مجاز امحاء
برگزاری المپیاد ورزشی دانش‌آموزی کمال‌شهر
تجلیل از بانوان و خانواده‌های شهدا در گرامیداشت هفته زن
مهار آبگرفتگی سالن فرودگاه بین المللی کیش
توسعه کلینیک‌های جامع و معرفی رشت به عنوان «شهر دوستدار سالمند»
صداقت و گفت‌و‌گو، کلید مشارکت جوانان در انتخابات
تشیع و تدفین شهیدمدافع امنیت در نرماشیر
همرزمان انتظامی به نیت جانفشانی و شهادت اجرای ماموریت می‌کنند
مشهد، میزبان پنجمین کنگره بین المللی فعالان فرهنگی اربعین
افتتاح ۶ نیروگاه خورشیدی مراکز شبانه روزی استان یزد
نشست محیط زیست استان تهران با تشکل‌های مردمی
توقیف ماینرهای قاچاق در شهرک صنعتی ساری
مسابقات والیبال ساحلی کشور در بندر ترکمن و قهرمانی فولاد هرمزگان
«برمودا» و «یلدا با ترانه»، از شبکه نسیم
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۶
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)