• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۶۸۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تولید و صادرات بیش از یک تن خاویار ایران

رئیس سازمان شیلات ایران: امسال حدود 2 تن خاویار تولید و بیش از یک تن صادر می شود.

رئیس سازمان شیلات از صادرات یک تن خاویار خبر داد
حسن صالحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه در بزرگترین مرکز تولید و پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران در آینده نزدیک بیش از 2 هزار تن گوشت و 30 تن خاویار تولید خواهد شد افزود: امسال بخش خصوصی نیز وارد چرخه تولید و عرضه خاویار شد که در مجموع حدود 2 تن گوشت و بیش از یک تن خاویار تولید و صادر خواهد شد.
وی گفت: به منظور افزایش تولید این گونه اقتصادی با توافق و همکاری استانداران و بخش خصوصی سه استان شمالی کشور و بنیاد مستضعفان بیش از 300 مزرعه تولید و پرورش ماهیان خاویاری احداث خواهد شد.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: امسال به منظور تامین نیاز مراکز پرورش ماهیان خاویاری 4 میلیون قطعه بچه ماهی از گونه فیل ماهیان، قره برون، استرلیات و شیپ تولید شده است.

صالحی گفت: در تولید بچه ماهیان خاویاری از روش به گزینی نژاد استفاده می شود و تاکنون هیچ دستکاری ژنتیکی در آبزیان انجام نشده است.

وی درباره روند اجرای طرح پرورش ماهی در قفس افزود: تاکنون 40 هزار تن پروانه تاسیس با هدف تولید 20 هزار تن انواع ماهی در سواحل دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان صادر شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: زیرساختهای لازم برای تولید و پرورش آبزیان با روش پرورش ماهی در قفس در سواحل دریا ایجاد شده است.

صالحی همچنین از اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس خبر داد و افزود: اعتبارات این طرح و طرح احداث و توسعه گلخانه ها در برنامه اقتصاد مقاومتی با همکاری صندوق توسعه ملی و بانک کشاورزی تامین می شود و کمکهای خوبی پیش بینی شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در طرح پرورش ماهی در قفس انواع گونه های بومی ویژه حوزه آبریز خزر، آزاد ماهیان، کپور دریایی، ماهی سفید و ماهیان خاویاری تولید می شود.

صالحی گفت: در خلیج فارس و دریای عمان نیز ماهی کوبیا، سوبیتی، هامور، حلوا سفید، شانک و سوف دریایی برای پرورش در قفس در دستور کار قرار دارد.


* کمک 330 هزار دلاری فائو در طرح پرورش قزل آلای ایران


رئیس سازمان شیلات ایران گفت: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد «فائو» 330 هزار دلار برای اجرای طرح اصلاح نژاد قرل آلای پرورشی ایران اختصاص داد.

حسن صالحی با اشاره به اینکه مراکز تحقیقاتی تکثیر و پرورش نسل اصلاح شده قزل آلا در کلاردشت و یاسوج ایجاد شده است، افزود: هم اکنون 10 مرکز خصوصی تحقیقاتی برای اجرای طرح اصلاح نسل قزل آلای پرورشی با سازمان شیلات ایران و فائو همکاری می کنند. 

وی گفت:‌ قدمت نسل کنونی قزل آلای پرورشی در حوضچه ها و مراکز تولید آبزیان به بیش از 40 سال می رسد و به همین علت میزان تولید کاهش و میزان تلفات این گونه آبزی افزایش یافته است. بنابراین اجرای طرح اصلاح نژاد برای تولید اقتصادی اقدامی ضروری است. 

رئیس سازمان شیلات ایران افزود:‌ هم اکنون بیش از 140 هزار تن قزل آلا در مراکز پرورشی تولید می شود که با جایگزینی گونه اصلاح شده حداقل 30 درصد افزایش تولید خواهیم داشت. 

صالحی گفت: در آینده نزدیک قزل آلا بعنوان مهمترین گونه صادراتی ایران درکنار میگو به بازارهای جهانی معرفی خواهد شد.

وی همچنین از ریاست ایران در کمیته آبزی پروری جهان خبر داد و افزود: ‌براساس مصوبه اجلاس رم قرار است اجلاس جهانی شیلات مهر سال آینده در تهران برگزار شود. 


* امسال بیش از 20 هزار تن میگو تولید می شود


حسن صالحی  با اشاره به اینکه میزان تولید میگو در کشور از سال 93 روند افزایشی داشته است افزود: سال 93 بیش از 23 هزار تن میگو در کشور تولید شد و امسال با اقدامات انجام شده بیش از 20 هزار تن میگو تولید و برداشت خواهد شد.

وی همچنین از راه اندازی شبکه تولید میگو در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این شبکه در منطقه گواتر سیستان فعال شده و 500 تن میگو در آن تولید شده است و پیش بینی می شود میزان تولید میگو در این منطقه سال آینده بیش از 100 درصد افزایش یابد.

رییس سازمان شیلات ایران افزود: در استان گلستان نیز مراکز پرورش و تولید میگو احداث شده است که امسال 1100 تن میگو از این مراکز استحصال شد.

صالحی گفت: سال گذشته رکورد صادرات میگو در کشور با بیش از 13 هزار تن به اروپا ، خاورمیانه، حوزه خلیج فارس ، آسیای جنوب شرقی و روسیه ثبت شد.

وی همچنین از احداث مرکز تحقیقاتی تولید مولدین میگو در کشور خبر داد و افزود: با فعالیت این مرکز دانش تولید مولدین میگو در کشور بومی می شود.

رییس سازمان شیلات ایران از صندوق بیمه کشاورزی خواست برای پرداخت خسارات پرورش دهندگان میگو در استان خوزستان اقدام کند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)