• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۹
بین الملل » تحلیلی
تاکید امیر سرتیپ حاتمی در اجلاس مسکو؛

حق طبیعی ایران در تقویت حوزه موشکی

وزیر دفاع: ایران تقویت قدرت دفاعی به ویژه در حوزه موشکی را حق طبیعی خود در دفاع مشروع منطقه‌ای می‌داند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از مسکو؛ اجلاس بين المللي امنيتي مسکو با پيام رييس جمهور روسيه و با حضور امير سرتيپ حاتمي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح کشورمان آغاز شد. در اين اجلاس 700 نفر از وزرا، روساي ستاد و مقامات عالي و روساي سازمان هاي بين المللي از 95 کشور حضور دارند.
بررسي و تبادل نظر در خصوص مهمترين چالش هاي امنيتي منطقه و بين المللي به ويژه لزوم همگرايي براي مقابله با تروريسم بين المللي از جمله اهداف اين اجلاس است. تاکيد بر برقراري امنيت و آرامش در غرب آسيا از افغانستان و عراق تا سوريه و يمن از موضوعات اصلي اين اجلاس است که در پيام ولاديمير پوتين هم بر آن تاکيد شد.
امير سرتيپ حاتمي علاوه بر سخنراني در اجلاس بين المللي امنيتي مسکو، با تعدادي از وزرا و مقامات شرکت کننده در اجلاس ديدار و گفتگو خواهد کرد. اين اجلاس تا فردا ادامه دارد. هيئت عالي دفاعي امنيتي وزير دفاع کشورمان را در سفر به روسيه همراهي مي کنند. امير سرتيپ حاتمي به دعوت رسمي همتاس روسي خود به مسکو سفر کرده است.

ديدار وزير دفاع کشورمان با معاون نخست وزير روسيه در امور دفاعي و نظامي

وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران در حاشيه کنفرانس امنيتي مسکو با معاون نخست وزير روسيه ديدار و گفت‌وگو کرد. امير سرتيپ حاتمي در اين ديدار که در محل دفتر نخست وزيري روسيه انجام شد؛ با تبريک برگزاري انتخابات باشکوه رياست جمهوري 18 مارس به ملت و دولت فدراسيون روسيه اظهار اميدواري کرد در آينده نزديک شاهد گسترش و توسعه روابط دو کشور در زمينه‌هاي دفاعي و نظامي باشيم.
ديميتري راگوزين معاون نخست وزير روسيه نيز با تبريک انتصاب امير سرتيپ حاتمي به عنوان وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران و اظهار خرسندي از حضور هيئت عاليرتبه نظامي جمهوري اسلامي ايران در کنفرانس امنيتي مسکو، به علاقه‌مندي کشورش براي توسعه تعاملات دوجانبه اشاره کرد و گفت: ظرفيت‌هاي بالاي موجود دو کشور ايران و روسيه مي‌تواند بسترساز همکاري‌هاي بيشتر در زمينه‌هاي فني و دفاعي باشد.­

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رویکرد منفعت طلبانه به امنیت بین الملل، زمین حاصلخیزی برای رشد تروریسم

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سخنراني وزير دفاع کشورمان در اجلاس بين المللي امنيتي مسکو 

امير سرتيپ حاتمي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح کشورمان طی سخنانی در اجلاس بين المللي امنيتي مسکو گفت: اين کنفرانس با درک موثر از شرايط حساس بين المللي، تمرکز خود را بر مهم ترين چالش امنيتي منطقه معطوف داشته است و به همين دليل انتظار مي رود تا نتايج و دستاوردهاي مثبتي براي امنيت بين الملل و منطقه به همراه داشته باشد. روندهاي جهاني نشان مي دهد که امروز ساختار قدرت سياسي، امنيتي، اقتصادي در نظام بين الملل در حال تغييرات است.اين تغييرات متاثر از عصر ارتباطات و مبتني بر ارزش هاي ژئوپليتيکي در خلق موقعيت هاي جديد و ظهور بازيگران متفاوت جهاني است.

برای اولین بار طی چهار قرن گذشته، تحولات بین‌المللی لزوما وابسته به اراده غرب نخواهد بود. بلکه اجتماعی از بازیگران متفاوت عرصه قدرت در مقیاس جهانی و منطقه‌ای در هدایت این تحولات نقش آفرینی می‌کنند.

پيامدهاي ناشي از اين تحولات عمدتاً تحت تأثير رقابت هاي فشرده و ايجاد تفاوت هاي بزرگ در مفهوم کشورهاي قدرتمند خواهد بود که مهمترين آن انتقال بخشي اساسي از قدرت جهاني از نيمکره غربي به نيمکره شرقي و در نتيجه تغيير ثقل قدرت جهاني از اقيانوس اطلس به شرق آسيا است و لذا براي اولين بار طي چهار قرن گذشته، تحولات بين‌المللي لزوما وابسته به اراده غرب نخواهد بود. بلکه يک اجتماعي از بازيگران متفاوت عرصه قدرت در مقياس جهاني و منطقه¬اي در هدايت اين تحولات نقش آفريني مي¬کنند.

منطقه غرب آسیا که به اشتباه و مبتنی بر دوره حاکمیت غرب بر جهان، خاور میانه نامیده می‌شود با توجه به ویژگی‌های ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیک، یکی از کانون‌های اصلی تحول در سطح قاره‌ای و جهانی است.

موضوع مهم ديگر که بايد بر آن تاکيد کنم، ظهور منظومه هاي قدرتمند ژئوپليتيکي در نواحي متراکم آسيايي است که ماهيت تحولات جهاني را در سطوح متعدد دچار تغيير خواهد کرد.منطقه غرب آسيا که به اشتباه و مبتني بر دوره حاکميت غرب بر جهان، خاور ميانه ناميده مي شود با توجه به ويژگي هاي ژئوپلتيکي و ژئواستراتژيک، يکي از کانون هاي اصلي تحول در سطح قاره اي و جهاني است. يکي از نشانه هاي اين تغيير، تحول در حوزه تمدن اسلامي و رشد و شکوفايي کشورهاي مسلمان خواهد بود و همين موضوع برخي بازيگران به ويژه ايالات متحده را سخت نگران کرده است. آنان به خوبي درک مي کنند که در صورت تحقق وحدت و پيوستگي در جهان اسلام، اين نظام امنيتي به لحاظ ژئوپلتيکي يک نظام قوي در ساختار جديد خواهد بود.

به همين دليل تلاش زيادي دارند تا با اختلال در اين منظومه، مانع تحقق نظام آسيايي توسعه و امنيت گردند، چرا که هرگونه انسجام و يکپارچگي امنيتي در اين منطقه را در تضاد منافع وحفظ استحکام قدرت و اعتبار آمريکا در شکل دهي مجدد به قوانين حکمراني خود در جهان مي دانند و لذا عناصري از نظام را عليه عناصر ديگر ساماندهي مي کنند.

پیگیری سیاست قدرت و انحصار طلبی و رویکرد منفعت طلبانه به امنیت بین الملل، زمین حاصلخیزی را برای ایجاد و رشد تروریسم فراهم نموده است.

پيگيري سياست قدرت و انحصار طلبي و رويکرد منفعت طلبانه به امنيت بين الملل، زمين حاصلخيزي را براي ايجاد و رشد تروريسم فراهم نموده است. به عبارتي شما شاهد سازماندهي بدترين کمپين ترور و کشتار انسان¬ها در واشنگتن هستيد. روندي که بر اساس تجربيات کسب شده در 25 سال اخير، مي توان حدس زد که به لحاظ ژئوپلتيکي براي 25 سال آينده (2040) همچنان ستوني از بحران-ها را پيش پاي بشريت بوجود خواهد آورد.

خشونت وحشيانه تروريست هاي داعشي در مقابله با افراد و کنشگران در کشورها و رشد پايگاه سياسي، اجتماعي و ايدئولوژيک اين گروه در مناطقي از آسيا و افريقا به بحث اصلي در نظام ژئوپليتيکي جهان مبدل شده است.

نقش بارز گروه هاي افراطي و تروريستي چون القاعده و داعش در تحولات دو دهه اخير و در خلق جنگ¬هاي بسيار پيچيده داخلي در نقاط مختلف جهان بويژه دو کشور سوريه و عراق مبين همين حقيقت تلخ است. به همين دليل خشونت عريان، لجام گسيخته و بسيار وحشيانه تروريست¬هاي داعشي در مقابله با گروه ها و کنشگران ديگر در اين کشورها و تقويت و رشد پايگاه سياسي، اجتماعي و ايدئولوژيک اين گروه در مناطقي از آسيا و افريقا و کشيده شدن تبعات آن به طول و عرض کره زمين، امروز به بحث اصلي در نظام ژئوپليتيکي جهان مبدل شده است.

عوامل متعددی مانند ناکارآمدی ائتلاف ضدداعش به رهبری آمریکا، ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، سرکوب مطالبات مردمی و جامعه بین الملل، تجاوز و نقض حاکمیت ملی سایر کشور‌ها، افزایش نفوذ تفکر و مبانی ایدئولوژی تکفیری در کنار بحران های اقتصادی از جمله مواردی هستند که چالش دامنه دار تروریسم را توجیه و امنیت منطقه را با تهدید جدی روبه رو ساخته است.

عوامل متعددي را مي توان در تشديد اين روند دخيل دانست. ناکارآمدي و بازي ائتلاف ضدداعش به رهبري آمريکا در چارچوب سياست هرج و مرج مديريت شده و در نتيجه مديريت داعش به جاي مقابله با آن، ادامه جنايات رژيم صهيونيستي و اعمال سياست نژادپرستانه در سرزمين هاي اشغالي فلسطين و تحقير و تحريک احساسات جوانان مسلمان منطقه که با سياست هاي ترامپ از جمله اعلام انتقال سفارت آمريکا به قدس اشغالي تشديد شده، سرکوب مطالبات مردمي و جامعه بين الملل و فرافکني امنيتي برخي کشورهاي منطقه در انتقال مشکلات داخلي براي انحراف خواسته هاي ملتهاي خود به سمت دشمن تراشي خارجي با تمرکز بر ايران هراسي، تجاوز و نقض حاکميت ملي ساير کشورها مانند حمله نظامي عربستان سعودي به يمن و به خاک و خون کشيدن مردم مظلوم اين سرزمين و در عين حال تاييد و يا سکوت بسياري از قدرت هاي بزرگ در قبال اين جنايات و مضافا افزايش جايگاه و نفوذ تفکر و مباني افراط گرايي هاي لجام گسيخته شامل ايدئولوژي تکفيري در کنار بحران¬هاي اقتصادي و مالي و فقر جهاني در نظام بين الملل، از عواملي هستند که چالش دامنه دار تروريسم را توجيه و با تشديد اين روند، امنيت منطقه را با تهديد جدي روبه رو ساخته است.

شکست و نابودي بنيادهاي ظاهري گروه تروريستي داعش اگر چه با تلاش و فداکاري نيروهاي مسلح و ملت مبارز عراق و سوريه و حمايت همه جانبه ايران و روسيه در يک همکاري منسجم حاصل شد و تب تروريسم در غرب آسيا فروکش کرده و اين منطقه از شرايط بحراني ديناميک خارج شده است، اما هنوز با نابودي اين تفکر فاصله داريم. شباهت هاي ساختاري و ايدئولوژيک اين پديده ناهنجار با موج جديد بنيادگرايي در جهان در بسياري از ابعاد به صورت چشمگيري نشان از تحول و دگرديسي اين تهديد جهاني دارد. اين تحول را مي توان در سبک و شيوه نوين عملکرد و سياست گذاري هاي راديکال گروه تروريستي داعش نيز مشاهده کرد.

شکست کامل اين گروه تروريستي نيازمند شناخت و شکست دادن تمامي ابعاد فکري، رفتاري و عملياتي آن است. اين نقش ها در قلمرو مجازي، عمليات ايذايي و انتحاري،گرگ هاي تنها و استقرار سرزميني يا قلمرو سازي در جغرافياي دولت هاي آشوب زده بازنمايي و حفظ مي شود و همه اين فضا ها قابليت تبديل به فضاي تهديد عليه کشورهاي منطقه و فرامنطقه اي را دارا هستند.

شکست داعش به مثابه شکست سیاست منطقه‌ای آمریکا است و باید انتظار داشت که این شکست آغاز یک دوره جدید از خصومت‌ها برای رقابت تثبیت حضور قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در نقاط مواجه با بی ثباتی شود.

علاوه بر آن شکست داعش به مثابه شکست سياست منطقه اي آمريکا است و لذا به ظن بسيار قوي بايد انتظار داشت که اين شکست آغاز يک دوره جديد از خصومت ها و تنش هاي منطقه اي براي پر کردن خلاءهاي کنوني و رقابت تثبيت حضور قدرت هاي منطقه اي و فرامنطقه اي در نقاط مواجه با بي ثباتي شود. به عبارتي تا زماني که عوامل اصلي ايجاد داعش پابرجاست و در شرايطي که تسليح کشورهاي متجاوز و آشوب ساز تحت قراردادهاي ده ها ميليارد دلاري برخي کشورهاي منطقه با غرب و بويژه آمريکا استمرار داشته باشد و تا زماني که دولت آمريکا منفعت طلبي را محور سياست خارجي خود قرار داده و بر عدم مسئوليت پذيري در قبال سياست هاي نابخردانه خود در صحنه بين الملل ادامه دهد که البته با روي کارآمدن دونالد ترامپ و تيم افراطي وي هيچ چشم انداز روشني بر آن متصور نيست بايد منتظر ماند که اين خطر از جايي ديگر ظهور و بروز پيدا کند و شرايط سخت و پيچيده تري را براي منطقه رقم بزند.

متاسفانه بايد بگويم که با چنين شرايطي، منطقه ما با ثبات فاصله غم انگيزي دارد، چرا که نه کار گروه داعش به طور کامل تمام شده و نه تنش هاي منطقه اي عميق بين بازيگران منطقه اي و فرامنطقه¬اي چشم انداز روشني را فراروي تحقق امنيت منطقه قرار مي دهد. بزرگترين مشکل منطقه براي استقرار امنيت و ايجاد ثبات دراز مدت اين است که کشورهاي منطقه فهم مشترکي از دردهاي مشترک ندارند. برخي دولت هاي منطقه به جاي پناه بردن به پيوندهاي درون منطقه اي و تکيه بر وحدت و امنيت بومي، با پناه بردن به قدرت هاي منفعت طلب، سعي در خريداري امنيت دارند تا اين درد درمان نشود، افق روشني براي برقراري امنيت در منطقه نمي توان متصور شد.

  • جمهوري اسلامي ايران معتقد است که در روند بحران هاي نوظهور، افراط گرايي و تروريسم مهم ترين چالشي است که جان ميليون ها انسان را براي آينده پيش رو در بالاترين سطح تهديد مي کند و مقابله موثر با اين تهديد مشترک و ايجاد ثبات و امنيت پايدار در منطقه، مستلزم اتخاذ سياست دفاعي همکاري جويانه و پيگيري نظم امنيتي آسيايي مبتني بر پيوندهاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي درون منطقه اي است.
  • معتقديم تهديدات تروريسم در ابعاد مجازي، سايبر، عمليات ايذايي و انتحاري يا قلمرو سازي در جغرافياي دولت هاي آشوب زده، همکاري کشورهاي منطقه در عرصه اطلاعاتي و امنيتي را به ضرورتي حتمي تبديل نموده است. تجربه همکاري ميان کشورهاي سوريه، عراق، ايران و روسيه در مقابله با داعش که اخيراً ترکيه نيز به اين روند پيوسته، مي¬تواند به الگويي براي تسري آن به تمامي کشورهاي منطقه باشد.
  • جمهوري اسلامي ايران ضمن مخالفت با يکجانبه گرايي و سلطه طلبي هاي آمريکا و تاکيد بر نقش مخرب و بي¬ثبات کننده رژيم صهيونيستي در ايجاد و گسترش تفکر افراط گرايي و خشونت، هرگونه سياست مداخله، تجاوز و تجزيه طلبي در خصوص کشورهاي منطقه را مغاير با اراده و منافع دولت و ملت¬هاي منطقه مي داند و با استقبال از نقش سازنده روسيه در منطقه، راهبرد امنيت سازي را در حفظ يکپارچگي و تماميت ارضي کشورهاي منطقه موثر و مفيد مي داند و به جاي موازنه سازي، مشارکت جويي را توصيه مي کند.
  • جمهوري اسلامي ايران با تاکيد بر ابتکار عمل سياسي مشترک در حل بحران سوريه، مخالف هرگونه تجاوز نظامي به سرزمين ساير کشورها و ضرورت احترام به تماميت ارضي و حاکميت ملي آن ها بوده و آمادگي دارد تا با همراهي و همکاري منطقه اي به رنج و محنت مردم مظلوم منطقه همچون يمن پايان دهد.
  • جمهوري اسلامي ايران تقويت قدرت دفاعي و اقتدار دفاع بازدارنده به ويژه در حوزه موشکي را حق طبيعي خود در دفاع مشروع منطقه اي مي داند و توسعه و تقويت آن را براي مقابله با تهديدات متنوع و نو ظهورضروري مي داند و با قاطعيت آن را پيگيري خواهد کرد.
    در پايان؛ ضمن تشکر مجدد از ژنرال سرگئي شايگو و همکاران و برگزارکنندگان اين کنفرانس مهم و موثر اميدوارم که اين مسير نتايج مورد انتظار در تحقق امنيت منطقه اي را به همراه داشته باشد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)