• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۰۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش
در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

نیاز ۹۶ هزار کلاس درس به بازسازی

رئیس سازمان نوسازی مدارس: بر اساس آمار‌ها ۹۶ هزار کلاس درس در کشور نیاز به بازسازی دارد.

نیاز ۹۶ هزار کلاس درس کشور به بازسازیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مهرالله رخشانی مهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در کل کشور ۱۰۷ هزار مدرسه با ۵۳۰ هزار کلاس درس داریم، گفت: زیربنای مدارس در کل کشور بالغ بر ۶۴ میلیون مترمربع است و بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز در این مدارس مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: ۵۰ درصد این طرح‌ها توسط خیران ساخته و بهره‌برداری شده است ضمن اینکه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، ۳۰ درصد مدارس کل کشور توسط خیران ساخته شده است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در مجموع سرانه متوسط فضای فیزیکی به ازای هر دانش آموز بیش از ۵ مترمربع است که سرانه ۱۲ استان از متوسط کشوری پایین‌تر است، اما یزد در بین استان‌هایی قرار دارد که از سرانه فضای فیزیکی خوبی برخوردار است.

وی افزود: در کشور باید ۳ هزار و ۴۴۱ کلاس درس با زیربنای ۵ میلیون مترمربع با اعتبار ۶ هزار میلیارد تومان احداث شود تا متوسط فضای فیزیکی در همه استان‌ها به استاندارد‌های لازم برسد.

رخشانی مهر استاندارد‌های تعریف شده برای فضای فیزیکی به ازای هر دانش آموز را ۸ و ۳ دهم مترمربع اعلام کرد و گفت: در حال حاضر به ازای هر دانش آموز با کمبود ۳ و ۲ دهم مترمربع فضای آموزشی مواجه هستیم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به زلزله کرمانشاه و میزان تخریب فضا‌های آموزشی افزود: در این زلزله ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس تخریب شده است که خوشبختانه خیران برای احداث این مدارس وارد عمل شده و ساخت آن را تقبل کرده اند.

وی با تأکید بر اینکه دولت به تنهایی قادر به تأمین نیاز‌های آموزشی نیست، گفت: میزان مشارکت خیران در امر مدرسه سازی باید افزایش پیدا کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تخریب و بازسازی کلاس‌ها و مدارس فرسوده از سال ۸۵ آغاز شده است، افزود: باید ۱۳۲ هزار کلاس درس تخریب و بازسازی شود که تاکنون به علت نبود اعتبارات کافی، تنها در بازسازی ۵ درصد از این میزان موفق عمل کرده ایم.

وی گفت: در مجموع در کل کشور، ۹۶ هزار کلاس درس نیاز به مقاوم سازی دارد که برای بازسازی آن نیاز به مشارکت خیران داریم.

وی درباره مدارس سبز افزود: طرح مدارس سبز زیر مجموعه قانون برنامه ششم توسعه در بحث آموزش و پرورش است.

رخشانی مهر گفت: در مدارس سبز به استفاده بهینه از انرژی و نگهداری و بهره‌برداری از مدارس توجه می‌شود که بخشنامه‌ای در این خصوص به تمام استان‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: ادارات کل نوسازی مدارس استان‌ها به عنوان دبیر و پیگیری کننده آن بخشنامه، جلساتی را با حدود ۱۶ تا ۱۷ دستگاه اجرایی مانند مسکن، آب، برق، گاز، نفت، محیط زیست، معاونت عمرانی استانداری و سازمان برنامه و بودجه برگزار می‌کند.

وی گفت: در این طرح بررسی می‌شود که مدارسی که پیش از این ساخته شده است چگونه می‌توانند استفاده بهینه از مصرف انرژی داشته باشند و همچنین مدارسی که در آینده می‌سازیم با چه طرح و معماری ساخته شود که شاخص‌های آن پیاده شود.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه اجرایی مدارس سبز در دست تهیه است، افزود: تلاش می‌کنیم تا در تابستان این آیین‌نامه تهیه شود و به عبارت دیگر تا آخر ماه تیر امسال بتوانیم آن را به تصویب برسانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)