• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۷۶۷۵
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
اقتصادی » صنعت
نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

لزوم بازنگری در پاداش دهی به فعالیت‌های نامولد

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه پاداش دهی در اقتصاد ایران به فعالیت‌های غیرمولد صورت می‌گیرد؛ بازنگری در نظام پاداش دهی را خواستار شد.

لزوم بازنگری در پاداش دهی به فعالیت‌های نامولدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامحسین شافعی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، افزود: فرهنگ کار در ایران، جا نیفتاده است، این کار را نمی‌توان با توصیه، نصیحت و اجبار انجام داد، زیرا اقتصاد ما مبتنی بر نفت و رانت‌های حاصل از آن، غیرشفاف و طرفدار فعالیت‌های غیرمولد است که شایستگان در آن جایی ندارند، پس دور از ذهن نیست که فرهنگ کار، شکل واقعی خود را نیابد.
وی گفت: نبود فرهنگ کار در کشور، زاییده قواعدی است که خود در اقتصاد وضع کرده ایم و نبود فرهنگ در جامعه علت توسعه نیافتگی نیست، بلکه معلول و برگرفته از شواهد و قرائنی است که از سوی سیاستگذاران بر اقتصاد تحمیل شده است؛ این در حالی است که فرهنگ کار در اقتصاد‌هایی شکل می‌گیرد که پاداش بر اساس کار، اهلیت، نوآوری و شکوفایی تقسیم شود؛ در حالیکه در اقتصاد ایران پاداش‌ها بر اساس دلالی توزیع می‌شود و رابطه در آن تأثیرگذار است.
شافعی اضافه کرد: شاید بتوان گفت که علت العلل مشکلاتی نظیر حاشیه نشینی، خالی شدن روستا‌ها از سکنه و انفجار جمعیتی در شهر‌های بزرگ به دلیل مهاجرت گسترده از روستا به شهر، نبود شغل مناسب برای روستاییان است که علاوه بر پیامد‌های اقتصادی، تبعات گسترده اجتماعی برای کشور به همراه داشته و به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار برای اشتغال غیرهدفمند روستایی، گفت: اختصاص این پول در حالیکه زمینه جذب آن وجود ندارد خطرناک است و منابع آن هدر خواهد رفت.
شافعی افزود: شورای عالی تأمین اجتماعی به منظور رفع مشکلات بخش خصوصی باید احیا شود؛ ضمن اینکه امروز نیازمند بسط و گسترش مفاهیمی همچون کار شایسته هستیم؛ بر این اساس برای داشتن یک اقتصاد شکوفا و رشدیابنده، باید بدانیم که تشکل‌های کارگری و کارفرمایی باید کنار هم قرار گیرند و بدون همکاری سازنده و اثربخش نیروی کار در امر تولید و بهره‌وری، با سرمایه تنها نمی‌توان اقتصاد را شکوفا کرد.
وی ادامه داد: در طول یکسال گذشته، جامعه کارگری و کارفرمایی کشور به قرابت و همکاری بهتری دست یافته است و این یک نقطه مناسب است؛ این در حالی است که نسبت اشتغال به جمعیت در ایران، بر اساس آمار‌های بانک جهانی نشانگر آن است که ما در رتبه ۱۷۸ دنیا قرار داریم و این نسبت، در ایران ۳۸.۵ درصد بوده در حالیکه در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته و موفق، این نسبت از ۶۰ درصد همواره بالاتر بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز نسبت اشتغال به جمعیت در حوزه زنان و هم در حوزه جوانان در مقایسه با دیگر کشور‌های موفق، بسیار پایین است و این موضوع بیانگر این واقعیت است که ما نتوانستیم در این دو حوزه، در جهت ایجاد اشتغال، موفق عمل کنیم.
وی در خصوص یارانه‌ها و شناسایی جامعه هدف نیز افزود: سیاست‌های اشتباه و مکرر در کنار تحریم، وضع معیشتی مردم را متأثر کرده است؛ این در حالی است که نظام یارانه‌ای کشور تاکنون از کارآمدی لازم برخوردار نبوده است؛ به این معنا که شناسایی نشدن گروه‌های هدف نیز به این ناکارآمدی دامن زده و منابع عظیمی را هدر داده است.
شافعی ادامه داد: همه این‌ها در حالی است که افزایش نرخ بنزین و وعده اعطای کمک معیشتی در دستور کار دولت قرار گرفت، اما طی تصمیمات اخیر کمیسیون تلفیق بودجه مجلس مبنی بر تجمیع یارانه نقدی و معیشتی و پرداخت یک یارانه واحد در ماه و نیز گسترش چتر مشمولان یارانه معیشتی از ۶۰ میلیون نفر به ۷۷ میلیون نفر مشکلات جدی تری را ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: امروز وضع صندوق‌های بازنشستگی کشور به گونه‌ای است که از بحران آن به عنوان یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد ایران یاد می‌شود و وضع نابسامان اقتصادی و نرخ بالای بیکاری، سوءاستفاده‌های مالی صورت گرفته و نبود یک راهبرد مشخص در مدیریت دارایی‌ها و سرمایه گذاری، شرایطی را رقم زده است که نگرانی همه صاحب نظران اقتصادی را در این مورد به دنبال داشته است.
رئیس اتاق ایران افزود: در این زمینه به طور خاص می‌توان به بحران سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بیمه‌ای کشور و صندوق بازنشستگی کشور اشاره کرد که ناپایداری‌های مالی، پیشی گرفتن مصارف بر منابع، انباشت بسیار بالای بدهی‌های دولت به این سازمان و نداشتن نگاه بلندمدت و جامع نگر آینده این صندوق‌ها را ناپایدار نشان می‌دهد.
شافعی اضافه کرد: ایجاد شوک‌های پیاپی اقتصادی، نه تنها تعداد بیکاران و مستمری بگیران را افزایش داده است، بلکه نظام تصمیم گیری و برنامه ریزی صندوق‌ها را دچار مشکلات حادی کرده و میراثی به دست مدیران فعلی اقتصادی داده است که درآمدن از آن کار بسیار سختی است ضمن اینکه در آینده‌ای نزدیک، دولت و جامعه هزینه‌های گزافی را متحمل خواهند شد در حالیکه بار اصلی مسئولیت به دوش مسئولان وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)